Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość K4k

Jest:)

Polecane posty

Gość K4k

Czy go nie ma? 

Miłość:) , czy ściema? 😕

Gość Gość
13 minut temu, Gość K4k napisał:

Czy go nie ma? 

Miłość😉

Gość Gość
20 minut temu, Gość K4k napisał:

Czy go nie ma? 

U mnie miłość, a Ty swoim facetem się zajmij a nie za tymi na kafe latasz..kotek,pamietamy 

Gość Gość
40 minut temu, Gość K4k napisał:

Czy go nie ma? 

Był.

Gość Trochę prawdy

Sciema dla naiwniar i chętnych dupo/dajek jak Ty z kafe.Nie żal mi takich wyrachowanych bab, ale żal mi tych,które przez nie cierpią, bo faceci gow/nem się zachwycają a te fajne zlewają  ..Świat schodzi na psy, raczej s.u.k.i chetne na każdym kroku w necie 

Gość Hrabina Balbina
2 godziny temu, Gość K4k napisał:

Czy go nie ma? 

Miłość:) , czy ściema? 

,,Jeśli to nie jest miłość – cóż ja czuję? A jeśli miłość – co to jest takiego? Jeśli rzecz dobra – skąd gorycz, co truje? Gdy zła – skąd słodycz cierpienia każdego?

Jeśli z mej woli płonę – czemu płaczę ? Jeśli wbrew woli – cóż pomoże lament ? O śmierci żywa, radosna rozpaczy, Jaką nade mną masz moc! Oto zamęt .

Żeglarz, ciśnięty złym wodom dla żeru, W burzy znalazłem się podarłszy żagle, Na pełnym morzu, samotny, bez steru.

W lekkiej od szaleństw, w ciężkiej od win łodzi Płynę nie wiedząc już sam, czego pragnę, W zimie żar pali, w lecie mróz mnie chłodzi.,,

Miłego wieczoru:)

Gość Hrabina Balbina
4 minuty temu, Gość Hrabina Balbina napisał:

,,Jeśli to nie jest miłość – cóż ja czuję? A jeśli miłość – co to jest takiego? Jeśli rzecz dobra – skąd gorycz, co truje? Gdy zła – skąd słodycz cierpienia każdego?

Jeśli z mej woli płonę – czemu płaczę ? Jeśli wbrew woli – cóż pomoże lament ? O śmierci żywa, radosna rozpaczy, Jaką nade mną masz moc! Oto zamęt .

Żeglarz, ciśnięty złym wodom dla żeru, W burzy znalazłem się podarłszy żagle, Na pełnym morzu, samotny, bez steru.

W lekkiej od szaleństw, w ciężkiej od win łodzi Płynę nie wiedząc już sam, czego pragnę, W zimie żar pali, w lecie mróz mnie chłodzi.,,

Miłego wieczoru:)

,,I ciekawostka o autorze Francesco Petrarca to włoski poeta renesansowy, autor jednego z najpiękniejszych zbiorów wierszy miłosnych w literaturze. Sonety, po jednym na każdy dzień roku, adresowane są do Laury, którą poeta spotkał tylko raz w życiu. Kobieta odrzuciła jego zaloty, jednak z całkiem racjonalnego powodu â była już wówczas zamężna. Niektórzy badacze literatury twierdzą jednak, że Laura nigdy nie istniała i jest jedynie tworem wyobraźni poety â jej imię miało wziąć się od gałązek laurowych, ktorymi Petrarca często nagradzyny był za swoją twórczość.,,