Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zawstydzona_28

Nie trzymanie moczu/Ostry zapach/odprawiona bielizna

Polecane posty

Gość Zawstydzona_28

Witam.
Moim problemem który mi dokucza od dłuższego czasu jest nie trzymanie moczu w małych ilościach, nie przyjemny zapach ,który jest ostry i przypomina zapacg amoniaku, mocz który wycieka i powoduje że moja bielizna(czarna lub inne kolor ) jest odbarwiona jakby ktoś wylał wybielacz , dodam że nie da się tego wyprać. Dodatkowo chodze bardzo często do toalety nawet 6razy w ciągu godziny lecz nie zawsze, w nocy potrafię wstać nawet 4-5razy z toalety, jednak zdarza się często że oddam mocz i po chwili gdy np stanę stopami np na zimne kafle, muszę znów skorzystać z toalty i pęcherz mam jakby pełny, jak wstaje z toalety czasami nie czuję i mocz potrafi pociec mi po nogach i tego nie kontroluje, tak samo przy smarkaniu.
Mam 28 lat i nigdy nie rodziłam, byłam u ginekologa i mówi że pod względem ginekologocznym wszystko w porządku i muszę iść do urologa. 
Czy ktoś miał podobny problem?czy polecacie jakiegoś urolog w Opolu?jakie badania moczu wykonać przed?
Dziekuje

Gość gosc

Badania ogólne moczu oraz posiew, żeby sprawdzić, czy nie ma bakterii. Koniecznie musisz iść do urologa. Może masz tzw. pęcherz nadreaktywny.

Gość Silli

ja pomogłam sobie po porodzie passerem kostkowym gyn and cube miałam problem z kropelkowym nietrzymaniem moczu 

Gość Zawstydzona_28

Dziękuję za pomoc, będę się zapisywać na listopad do  urologa, bo martwię się że moje problemy mogą mieć wpływ na zejście w ciążę, ale też jest to uciążliwe. 

Gość Kalina

Ja po porodzie miałam taki przykry problem, ale nie wstydziłam się szukać rozwiązania i chodzić do lekarzy i jeden właśnie polecił mi bym spróbowała pessar kostkowy do ćwiczeń mięśni, i udało się pożegnać ten problem