Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewka999

Pieczenie warg sromowych i pochwy

Polecane posty

Gość Ewka999

Proszę o pomoc. Miałam stosunek bez zabezpieczenia jakieś pół roku temu. Nie wiem czy to ma związek, ale ostatnio mam infekcję pochwy. Jest czerwona, piecze, swędzie, nie można się dotknąć. Do tego piecze cewka moczowa podczas sikania. Czasami widzę opuchnięcia na wargach sromowych większych i mniejszych.
Byłam u ginekologa. Dostałam Macmiror w maści i globulki. Trochę przeszło, ale problem wrócił po około miesiącu. Poszłam do innego. Zlecił posiew tlenowy z pochwy. Wyszła bakteria Streptococcus agalactiae wzrost 2+ i pani doktor uznała, że tego się nie leczy.
W międzyczasie zrobiłam posiew z moczu - nie nie wykazał, pani doktor rodzinna stwierdziła, że wszystko jest w porządku. Tak samo badanie ogólne moczu - wyszło dobrze.
Co to może być? Jakie badania jeszcze zrobić?
Dodam, że zrobiłam też tekst na HIV, HPV - negatywne. Kiła - negatywne. Co robić? Co jeszcze badać?
Zapomniałam zapytać Panią doktor czy powinnam zrobić dodatkowe badania na Mycoplasma i Ureaplasma oraz chlamydię? Czy posiew by to wykrył? A także rzeżączkę?
Proszę o pomoc, bo nie wiem co robić. Może lepiej iść do wenerologa zamiast ginekologa? Ale czy trzeba skierowanie?

Gość pacjentka

Moim zdaniem kluczowa w takiej sytuacji jest dobra diagnostyka. Też miałam problem z pieczeniem i grzybicą pochwy i długo leczyłam się sama, później chodziłam od lekarza do lekarza, żaden nie był mi w stanie konkretnie pomóc, aż w końcu chyba trafiłam na lekarza z prawdziwego powołania. Jeśli jesteś z Krakowa mogę polecić Ci Intimę Clinic – tam na pewno otrzymasz fachową pomoc. Powodzenia, mam nadzieję, że już niedługo uda Ci się uporać z Twoim problemem. I pamiętaj, że nie ma się czego wstydzić :)!