Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi

Przyczyny opóźnienia miesiączki

Polecane posty

Gość Gabi

Dzień Dobry, zacznę od tego że od października zaczęłam studia, przeprowadziłam sie do nowego miasta, i w dodatku byłam przeziębiona na początku października. Dzisiaj mija juz 3 dzien odkąd powinnam dostać miesiączki, a żadnych objawów jak byko dotychczas nie ma (ból podbrzusza, piersi, głowa) . Dodam ze prawdopodobnie w dni płodne uprawialam seks z chlopakiem, ale z prezerwatywa i wytryskiem poza pochwa na brzuch. Po stosunku, przy oddawaniu moczu piekło mnie wiec wzięłam furaginę jak zawsze. Teraz nie wiem co jest przyczyną opóźnienia, a może to ciąża? Piszą że szanse na zapłodnienie przez plemniki z preejakulatu jakies są, a może moj chłopak "pobrudzil" prezerwatywe preejakulatem ktora później była we mnie, a było to w dni płodne ...

Gość monia

Hej Gabi, to prawda że przy przychylnych warunkach to i z preejakulatu plemniki mogą doprowadzić do zaplodnienia; na 100% to ci tu nikt nie odpowie jak faktycznie u ciebie jest; wydaje mi się że jednak ciąża jest tu możliwa w bardzo małym przypadku; bardziej bym stawiała na stres, dużo się działo jak piszesz; zawsze możesz zrobić test dla pewności; a jak już się wszystko wyjaśni i ciąża będzie wykluczona to może o jakimś innym zabezpieczeniu pomyśl; ja stosuję tabletki belara i odpowiadają mi jak najbardziej, mam pewne zabezpieczenie; wcześniej przy gumkach nie raz się stresowałam;

Gość Gabi
2 godziny temu, Gość monia napisał:

Hej Gabi, to prawda że przy przychylnych warunkach to i z preejakulatu plemniki mogą doprowadzić do zaplodnienia; na 100% to ci tu nikt nie odpowie jak faktycznie u ciebie jest; wydaje mi się że jednak ciąża jest tu możliwa w bardzo małym przypadku; bardziej bym stawiała na stres, dużo się działo jak piszesz; zawsze możesz zrobić test dla pewności; a jak już się wszystko wyjaśni i ciąża będzie wykluczona to może o jakimś innym zabezpieczeniu pomyśl; ja stosuję tabletki belara i odpowiadają mi jak najbardziej, mam pewne zabezpieczenie; wcześniej przy gumkach nie raz się stresowałam;

Dziękuję za odpowiedź 🤗

Gość soczewka

ciaza raczej malo prawdopodobna no ale wiesz... roznie bywa.. tez kiedys mialam rozne stresy dlatego zdecydowalam sie na przyjmowanie antykoncepcji by miec pewnosc ze wpadki nie bedzie... teraz biore vines one maja malo hormonow i mam spokoj,. dla pewnosci zrob sobie bete z krwi a jak okres sie nie pojawi idz do lekarza po tabletki na wywolanie

Gość Fixi

opźniająca się miesiączka to nie tylko objaw ciaży, ale jeśli był stosunek bez zabezpieczenia to może tak być że jest to wczesna ciaża, nie mniej jednak jak jest to długie spóźnienie to warto iść do lekarza bo zakażenia grzybicze, wirusowe czy bakteryjne równiez opóźniają krwawienie, ja wyznaczam sobie dni płodne testerem afrodyta i mniej więcej wiem kiedy będę miała miesiączkę jak coś mnie niepokoi to idę do gine