Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Nieplanowane

Polecane posty

Gość gość taka ciekawa
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

A co jak zostanie zgwalcona? Nie chciała współżycie i nie mogła tego przewidzieć więc dlaczego ma rodzić i się poświęcać. A jeśli to ma zrobić to gwalcicielowi powinni uciac chooja w ramach zadość uczynienia. Wtedy ok

Też bym nie chciała dziecka z gwałtu,powinno to zostać do decyzji kobiety,w końcu to jej życie i to ona powinna o tym decydować.Takie jest moje zdanie.

Gość Homo sentimentals
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Dlaczego dziecko poczęte z gwaltu ma mieć mniejsze prawo do życia niz z wpadki? Czy to jego wina? I dlaczego plody kalekie czy chore z zespolem downa nie maja prawa do życia?

Bo są traumą dla życia już poczętego? Ciężarem, który decyduje o być czy nie być rodziców? Czy to jet ich wina?

Gość Sylwia
42 minuty temu, Gość w kość napisał:

lekka?

pytanie było tylko reakcją na wytknięcie przykazania,

które  ateistów niekoniecznie interesują,

ale oczywiście zgodzę się z homo mądralą,

że niewiara w Boga nie oznacza braku zasad moralnych;

do tego nie trzeba przykazań,

Sumienie ma każdy niezależnie od wiary .JPIi kiedyś powiedział ze dobro jest na równi z wiarą stawiane .Sporo ludzi określa siebie jako nie wierzących ale wystarcza ich dobre uczynki a już samo to czyni ich wierzącymi chociaż o tym nie wiedzą.Zabijanie jest złe.Człowiek ma duszę od poczęcia.Zasady moralne obowiązują wszystkich niezależnie od wiary i wynikają z Prawa Pierwotnego człowieka jakim jest Prawo do Życia i Prawoo do Zdrowia.Konstytucja Art 68 .

Gość Konfederacja. W.i N.
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Dlaczego wtedy ok? Dlaczego dziecko poczęte z gwaltu ma mieć mniejsze prawo do życia niz z wpadki? Czy to jego wina? I dlaczego plody kalekie czy chore z zespolem downa nie maja prawa do życia?

Hej, nie  napisałem, że płody kalekie nie mają prawa do życia.  Ogólnie trzymam się zdania Kościoła, gdyż zostałem w tej kulturze wychowany.  Jestem zdolny przyjąć stanowisko, że dziecko z gwałtu może zostać zabite w aborcji, gdyż obowiązkiem katolika jest być wolnym w każdym momencie, a podczas gwałtu ten obowiązek nie jest spełniony - ofiara gwałtu nie jest wolna w swojej woli.  A przecież Bóg pozwolił zabijać w obronie własnego życia i swoich bliskich, więc jeżeli chcemy pozbyć się śmierci niewinnych dzieci z gwałtu jako zjawiska fizycznego, to jako katolicy musimy zadbać o to by gwałtów nie było. Co nie jest proste na świecie to nie życie, ale wiara właśnie. Wiara jest jasna ale nie jest prosta. 🙂

Gość Sylwia
4 minuty temu, Gość Homo sentimentals napisał:

Bo są traumą dla życia już poczętego? Ciężarem, który decyduje o być czy nie być rodziców? Czy to jet ich wina?

A kto ci zabrania oddac do adopcji do okna zycia?Wiele rodzin czeka na dzieciatko a nie moze mueć.To nie jest wymowka zeby zaraz zabijać.Nie popadaj w skrajnosci.Piszesz tak jakby co drugie dziecko było z gwałtu.Dziecko to dar życia.Szczescie .

Gość Sylwia
8 minut temu, Gość gość taka ciekawa napisał:

Też bym nie chciała dziecka z gwałtu,powinno to zostać do decyzji kobiety,w końcu to jej życie i to ona powinna o tym decydować.Takie jest moje zdanie.

Niech odda do adopcji a nie zabija.Bóg daje życie Bóg odbiera.Człowiek nie ma prawa zabijać.To wbrew ludzkości.Nie humanitarne.Nie jesteśmy zwierzętami tylko ludźmi.Nawet zwierząt nie powinno się zabijać.Każdy zarodek ma duszę od poczęcia każdy ma napisany plan na życie jeśli zastępuje tu na Ziemię.Każdy ma tu w tym życiu coś do zrobienia .

9 minut temu, Gość Sylwia napisał:

A kto ci zabrania oddac do adopcji do okna zycia?Wiele rodzin czeka na dzieciatko a nie moze mueć.To nie jest wymowka zeby zaraz zabijać.Nie popadaj w skrajnosci.Piszesz tak jakby co drugie dziecko było z gwałtu.Dziecko to dar życia.Szczescie .

Zgadzam się, że dziecko z gwałtu powinno mieć życie lub nie tylko decyzją kobiety.

Gość gość
15 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Dokładnie.W ogole co to znaczy nieplanowane?.

Ja miałam  nieplanowane dziecko. Po prostu nie byłam zabezpieczona i wiedziałam,że mam dni płodne i mówiłam mężowi o tym. Powiedziałam , że musi wyjść ale niestety był lekko po alkoholu i go poniosło. Byłam strasznie wściekła bo nie planowałam 2 dziecka.

Gość Gość

Uważam że albo jesteśmy za aborcja albo nie. A takie decydowanie ten z gwałtu to można go zabić, a ten z miłości to ma żyć to najgorsze s...ysyństwo.

Gość Sylwia
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Ja miałam  nieplanowane dziecko. Po prostu nie byłam zabezpieczona i wiedziałam,że mam dni płodne i mówiłam mężowi o tym. Powiedziałam , że musi wyjść ale niestety był lekko po alkoholu i go poniosło. Byłam strasznie wściekła bo nie planowałam 2 dziecka.

Więc mogłaś zrzec się praw w szpitalu bez żadnych konsekwencji.Aborcja to morderstwo i grzech śmiertelny.Po drugie kto ci kazał iść z nim w tym dniu do łóżka?

13 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Niech odda do adopcji a nie zabija.Bóg daje życie Bóg odbiera.Człowiek nie ma prawa zabijać.To wbrew ludzkości.Nie humanitarne.Nie jesteśmy zwierzętami tylko ludźmi.Nawet zwierząt nie powinno się zabijać.Każdy zarodek ma duszę od poczęcia każdy ma napisany plan na życie jeśli zastępuje tu na Ziemię.Każdy ma tu w tym życiu coś do zrobienia .

Moim zdaniem nie byłby potrzebny chrzest święty, gdzie Bóg przyjmuje dziecko w swoje władanie - władanie dobrem poprzez to dziecko.  Chrzest czyli sakrament święty naszej wiary wprowadza dziecko w życie boskie i kieruje je do życia pełnego - chociaż kapłan nazywa je niewinnym podczas ceremoniii, ale jest to ceremonia do której trzeba przynieść dziecko.

I jeżeli kobiet zgodnie z wiarą nie zdecyduje na życie tego dziecka, to go nie przyniesie do chrztu.  A do tego potrzebna jest jej wola - po części święta wola - bo wszyscy katolicy jesteśmy święci w czynach, które Błogosławi nam Pan.   To matka przynosi dziecko do chrztu i to wszystko jest święte. Konsumpcjonizm zdewaluował wiele z czynności, a przyniesienie dziecka do chrztu to święta rzecz.

Kuorwienie się nie jest święte, bo to jest żydowski biznes służący złu. ALe przyniesienie dziecka do chrztu jest święte i nie byłoby święte, gdyby matka tak nie chciała.

Gość gość

Tak szczerze mówiąc to w dzisiejszych czasach każda kobieta ,dziewczyna stosuje antykoncepcję, więc myślę że dzieci z gwałtu nie będzie. Niech odda do adopcji, a może ona nie chce nosić tego dziecka z gwałtu przez 9 miesięcy  którego nie chciała. przecież to trauma dla kobiety.

Gość gość
10 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Więc mogłaś zrzec się praw w szpitalu bez żadnych konsekwencji.Aborcja to morderstwo i grzech śmiertelny.Po drugie kto ci kazał iść z nim w tym dniu do łóżka?

Bo mieliśmy ochotę na seks i tyle.Ile ty masz lat kobieto?

Gość Sylwia
14 minut temu, Gość Gość napisał:

Uważam że albo jesteśmy za aborcja albo nie. A takie decydowanie ten z gwałtu to można go zabić, a ten z miłości to ma żyć to najgorsze s...ysyństwo.

Dokładnie.Weźmy się wszyscy pozabijajmy bo ten ma krzywe uszy a ta ma wielki nos ten jest za wysoki a ta ma rude włosy.Jak Niemcy wszystkich do gazu.Rany Boskie.Wychodzę.Nie dziwię się ze Islam się z nas śmieje jak ludzkie życie jest tu tak mało warte.Nie potrafimy się jednoczyć.Albo ktoś jest po stronie dobra albo po stronie zła.Nie popadajmy w skrajności tylko mały odsetek to dzieci z gwałtu a jeśli rodzi ktoś nieplanowane to trzeba było myśleć o tym zanim poszło się z kimś do łóżka.Trzeba myśleć.Dziecko to dar.Nie każdy może je mieć.Są tacy ci wszystko by oddali by je mieć a nie mogą.Sąsiad adoptował dwójkę .Fajni chłopcy.Jeden z nich jeździ z moimi dziećmi w maratonach rowerowych.Nie raz smutny mówi ze ma pecha w życiu.Nie mówi o domu dziecka ale widać ze cieszy się ze ma rodzinę zastępczą.Dziś kupił swojemu ojcu ramkę na foto z napisem Love bo sąsiad jutro ma urodziny.

1 minutę temu, Gość gość napisał:

Gość Sylwia
10 minut temu, Gość Konfederacja. W.i N. napisał:

Moim zdaniem nie byłby potrzebny chrzest święty, gdzie Bóg przyjmuje dziecko w swoje władanie - władanie dobrem poprzez to dziecko.  Chrzest czyli sakrament święty naszej wiary wprowadza dziecko w życie boskie i kieruje je do życia pełnego - chociaż kapłan nazywa je niewinnym podczas ceremoniii, ale jest to ceremonia do której trzeba przynieść dziecko.

I jeżeli kobiet zgodnie z wiarą nie zdecyduje na życie tego dziecka, to go nie przyniesie do chrztu.  A do tego potrzebna jest jej wola - po części święta wola - bo wszyscy katolicy jesteśmy święci w czynach, które Błogosławi nam Pan.   To matka przynosi dziecko do chrztu i to wszystko jest święte. Konsumpcjonizm zdewaluował wiele z czynności, a przyniesienie dziecka do chrztu to święta rzecz.

Kuorwienie się nie jest święte, bo to jest żydowski biznes służący złu. ALe przyniesienie dziecka do chrztu jest święte i nie byłoby święte, gdyby matka tak nie chciała.

Zydowski?jak mozesz tak bluznic!Zydzi to narod wybrany.Jezus tez był Żydem.

Gość gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Żadnej aborcji nie zrobiłam.

8 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Dokładnie.Weźmy się wszyscy pozabijajmy bo ten ma krzywe uszy a ta ma wielki nos ten jest za wysoki a ta ma rude włosy.Jak Niemcy wszystkich do gazu.Rany Boskie.Wychodzę.Nie dziwię się ze Islam się z nas śmieje jak ludzkie życie jest tu tak mało warte.Nie potrafimy się jednoczyć.Albo ktoś jest po stronie dobra albo po stronie zła.Nie popadajmy w skrajności tylko mały odsetek to dzieci z gwałtu a jeśli rodzi ktoś nieplanowane to trzeba było myśleć o tym zanim poszło się z kimś do łóżka.Trzeba myśleć.Dziecko to dar.Nie każdy może je mieć.Są tacy ci wszystko by oddali by je mieć a nie mogą.Sąsiad adoptował dwójkę .Fajni chłopcy.Jeden z nich jeździ z moimi dziećmi w maratonach rowerowych.Nie raz smutny mówi ze ma pecha w życiu.Nie mówi o domu dziecka ale widać ze cieszy się ze ma rodzinę zastępczą.Dziś kupił swojemu ojcu ramkę na foto z napisem Love bo sąsiad jutro ma urodziny.

Tak bo dzieci z gwałtu to 500 milionów europejczyków i islam by nas zgłądził - bo my musimy jednoczyć przeciwko dzieciom z gwałtu albo dzieciom nie z gwałtu.

Ja powiedziałem jasno wszystko inne koncepcje, które przedstawiłaś są dla mnie śmieszne. Nie napisałem o dzieciach z uszami, czy krzywym nosem - bo to ty sobie dopowiedziałaś nieznośna lewaczko. Nasiąknięta feminizmem.  A być może jesteś tą kobietą co urodziłaby dziecko z gwałtu - i wszystko ok. Ja się zgadzam z Twoją wolą.  ALe problem z tym, że inna kobieta czuć będzie odwrotnie  i Jej wola też będzie słuszna.  Możemy jako katolicy rozważać zabijanie tylko dzieci z gwałtu.  A nawiązując do islamu, który ma tylko jedną mądrą rzecz (trzymanie kobiet w szachu) to co ten islam jest taki piękny, że go podnosisz do rangi takiej, że my katolicy jesteśmy im coś dłużni ?  Dlaczego mamy się wstydzić, że oni mają się z nas z czegoś śmiać ? Jak jesteś złą katoliczką to i będą się z ciebie śmiać. A całościowo to masz mieć w duopie to co sobie myśli islamista o twoim postępowaniu, chyba że on chce cię zabić, albo zgwałcić, to wtedy masz ty jego zabić - proste.

sama se blużnisz. jaki naród wybrany ? Wybrany do głoszenia prawdy objawionej o Panu.  Teraz rozgłosili ewangelię i się jej wyrzekli, blużniercy. Resztę se sama dopowiedz.

Gość Gość
5 godzin temu, Gość Sylwia napisał:

Naród wybrany to on BYŁ. Jezus był Żydem owszem, ale Żydzi nie uznają nauk Jezusa Chrystusa, dlatego Bóg odwrócił się od nich. Pan Jezus powiedział, że każdy kto w Niego wierzy będzie miał życie wieczne. A Żydzi wierzą w Pan Jezusa?

Gość Gość
6 godzin temu, Gość Gość napisał:

A co jak zostanie zgwalcona? Nie chciała współżycie i nie mogła tego przewidzieć więc dlaczego ma rodzić i się poświęcać. A jeśli to ma zrobić to gwalcicielowi powinni uciac chooja w ramach zadość uczynienia. Wtedy ok

Zgadza się, tak powinni zrobić. Muzułmańskie prawo jest takie że jak ktoś coś ukradnie, to obcinają rękę, więc powinno ich się karać wg ich prawa za to że gwałcą europejskie kobiety obcinać im ch..ja

12 godzin temu, Gość gość napisał:

Gadanie, że mysi wyjść, lub skończyć gdzie indziej to lewackie.  Bóg daje dary płodności itp, ale kobieta sobie wymyśliła w demokratycznej republice ameryki żydowskiew stanach i wszędzie gdzie zaniesiono kakagneczek żydowskiej demokracji - także w lewacko laickiej polscee, ze mężczyzna może skończyć gdzie indziej i to jest rozwiązanie problemu. Z lewacką myślą kończ w lewackiej próżni, czyli z drugim dzieckiem.