Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka

On chce dziecko. Co robić?

Polecane posty

Gość Elka

Znam go 2 miesiące. On ma lat 35 ja 25. Często wspomina o dziecku , chce je mieć bardzo, nie chce się zabezpieczać. Co robić,  nie czuję się gotowa... A to że chce dziecko,  to żadne wyzwanie milosci;)

Gość Gosc
19 minut temu, Gość Elka napisał:

Znam go 2 miesiące. On ma lat 35 ja 25. Często wspomina o dziecku , chce je mieć bardzo, nie chce się zabezpieczać. Co robić,  nie czuję się gotowa... A to że chce dziecko,  to żadne wyzwanie milosci;)

Ilu to juz facetów niby chciało mieć Dziecko a jak juz się urodziło to ich to ,,przerastalo" i uciekali albo zostawali ale nie zajmowali się dzieckiem, mieli go w d..e, wszystko spadło na matkę dziecka a oni dalej spotykali się z kumplami i imprezowali, to było dla nich ważniejsze. Nie wierz facetom! Oni pięknie mówią ale nieraz nie wiedza ,,na co się pisza" i ile obowiązków i wyrzeczeń czeka przyszłych rodziców. Ja tez nie chce mieć dzieci, tym bardziej wiedząc jak beznadziejnie SA dzisiejsi faceci, żaden mnie nie namówi. Jeśli Ty tez nie chcesz to nie daj się bo baaardzo możliwe ze będziesz żałować. 

Gość Gosc
27 minut temu, Gość Elka napisał:

Rób jak czyjesz, nic na sile i nic bo ktos inny tak chce. 

Gość Xyz...
34 minuty temu, Gość Elka napisał:

Rób to, co Ty czujesz a nie to czego ktoś od Ciebie wymaga. Jak chce dziecko niech zaczeka, kiedy TY będziesz na to gotowa. Jesteś jeszcze bardzo młoda a dziecko to zobowiązanie na całe życie i po urodzeniu dziecka zmienia się WSZYSTKO. Nie podejmuj takiej decyzji pod presją otoczenia.

Gość Bimba

Dziecka chce ale ślubu nie chce?

Gość Elka
3 godziny temu, Gość Bimba napisał:

Cywilny chce, bo jest rozwodnikiem.

Gość Elka
3 godziny temu, Gość Bimba napisał:

Cywilny chce, bo jest rozwodnikiem.

Gość Elka
3 godziny temu, Gość Gosc napisał:

Ilu to juz facetów niby chciało mieć Dziecko a jak juz się urodziło to ich to ,,przerastalo" i uciekali albo zostawali ale nie zajmowali się dzieckiem, mieli go w d..e, wszystko spadło na matkę dziecka a oni dalej spotykali się z kumplami i imprezowali, to było dla nich ważniejsze. Nie wierz facetom! Oni pięknie mówią ale nieraz nie wiedza ,,na co się pisza" i ile obowiązków i wyrzeczeń czeka przyszłych rodziców. Ja tez nie chce mieć dzieci, tym bardziej wiedząc jak beznadziejnie SA dzisiejsi faceci, żaden mnie nie namówi. Jeśli Ty tez nie chcesz to nie daj się bo baaardzo możliwe ze będziesz żałować. 

Jego żona nie chciała mieć z nim dziecka. A on bardzo tego pragnie. Podobno nie czula instynktu, chciała zabawy. Nie mam gwarancji ze mnie nie zostawi.  Ale to z nikim nie będę mieć takiej gwarancji.

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Elka napisał:

Jego żona nie chciała mieć z nim dziecka. A on bardzo tego pragnie. Podobno nie czula instynktu, chciała zabawy. Nie mam gwarancji ze mnie nie zostawi.  Ale to z nikim nie będę mieć takiej gwarancji.

Myślę, że powinnaś odejść i dać mu szanse na znalezienie sobie kogoś z podobnym potrzebami. Znasz faceta 2 miesiące nie rób sobie z nim dzieci, bo on tak chce. To nie rozsądne. 

Gość Majkelson

Powiedz mu wprost ,że za krótko się znacie . Dziecko to decyzje poważne i wymagają poważnego podejścia . On może chcieć złapać ciebie na dziecko . 

Gość Gosc

Bez jaj, znasz go 2 miesiace!Wnioskuje, ze nie jestescie w zwiazku, nie macie wobec siebie jakiegos przywiazania, uczuc, itp, ani para ani przyjaciele.Tak naprawde to go nie znasz, on cie nie kocha ani ty jego, jedynie jestescie dla siebie atrakcyjni i pociagajacy.Nie ulegaj mu dziewczyno, jesli mu zalezy na tobie to przestanie naciskac, a jezeli chce bys byla jego inkubatorem i materacem i odejdzie, to coz ci po takim ukochanym.Nie mowie zebys go zostawila, tylko nie dala soba manipulowac, facet moze zmienic zdanie.Masz 25 lat, zycie przed toba, jeszcze mozesz poznac prawdziwa milosc, a nie czepiac sie pierwszego lepszego.No i dziecko ci nie gwarantuje, ze ten facet z toba bedzie, moze byc doskonalym ojcem, ale nie bedzie chcial z toba slubu ani zadnego zwiazku (nie mowie "zostawi", bo raczej ze soba nie jestescie oficjalnie, prawda?).Powodem decyzji o dziecku powinna byc chec zostania matka, nie robienie obcemu facetowi dobrze