Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 aaa terazzzz

Mieszkam za granica i jestem tu bardzo szczesliwa

Polecane posty

Go艣膰 aaa terazzzz

A teraz czekamy, az kafe zablokuje ten temat 馃槃聽聽

cenzura, cenzura, PiSowa cenzura .........

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰

no i ?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Mo偶e i jeste艣 szcz臋艣liwa 聽ale wida膰 ze nawet nie masz do kogo g臋by otworzy膰聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Izka
7 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

po czym stwierdzi艂as ze nie ma do kogo g臋by otworzyc??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
8 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

tak jak ty?:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz
14 minut temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Mam, mam.聽 bez obaw.

wyskoczylam tu z takim tematem聽聽dlatego, bo zauwazylam, ze ostatnio聽 na forum Poza Polska聽 聽bardzo czesto sa blokowane tematy o tym, jak komus sie w innym kraju podoba, albo jak ktos napisze, ze ma dobrze platna prace, i/lub prace umyslowa i ze zna wielu Polako tez majacych prace umyslowe....聽

ciekawe, kto i dlaczego to blokuje ... i na czyj rozkaz?? czyzny PiSu?? 馃檪

pozdrawiam z Aberdeen,聽 gdzie mieszkam od prawie聽 11 lat i pracuje umyslowo w biurze od 4 lat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 antyemigrant

zapami臋taj jedno.Polak za granic膮 by艂,jest i b臋dzie cz艂owiekiem drugiej kategorii i nie zmieni tego praca biurowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
5 minut temu, Go艣膰 antyemigrant napisa艂:

zapami臋taj jedno.Polak za granic膮 by艂,jest i b臋dzie cz艂owiekiem drugiej kategorii i nie zmieni tego praca biurowa

Ale s艂ysza艂am,偶e wy w Polsce tez macie lepszy i gorszy Sort

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
9 minut temu, Go艣膰 antyemigrant napisa艂:

a Polak w Polsce jest wycierad艂em niestety... smutne lepsze 偶ycie drugiej kategorii na zachodzie ni偶 Polaka w Polsce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola32
13 minut temu, Go艣膰 antyemigrant napisa艂:

haha, dobre聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

A ja 偶yj臋 w Polsce i te偶 jestem tu bardzo szcz臋艣liwa. No i co z tego niby ma wynika膰? Nikt ci nie ka偶e wraca膰 przecie偶, nikt za wami tutaj nie p艂acze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola32

zwlaszcza, jak ten Polak np jest menadzerem i zarzadza grupa 30-stu Brytyjczykow? tak jak moja kolezanka ze studiow, ktora jest w Bristolu i taka wlasnie ma prace? i聽 nie ,聽nie jest menadzrem w KFC ...

znam tez imigranta z Wloch, ktory ma 34聽lata i od roku聽 jest jedna z 5 najwazniejszych osob w duzej聽firmie finansowej, zatrudniajacej ok 1500 osob.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ola32

* w UK

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Biurowa, to znaczy piszesz analizy bada艅 dla instytutu naukowego, czy raczej drukujesz Polakom aplikacje o prac臋 w fabryce? Lol

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Ja bym si臋 ch臋tnie wynios艂a ale nie mam takiej mo偶liwo艣ci, ten kraj przy obecnej "w艂adzy" nie ma przysz艂o艣ci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Ja wam zazdroszcz臋 bo tu si臋 偶y膰 nie da. Polska niestety jest biedna i chyba ju偶 zawsze b臋dzie. Kto wyjecha艂 vten ma dobrze, a u nas dzieci jedz膮 zupk臋 chi艅ska z 偶o艂膮dkami...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 minut臋 temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Ja wam zazdroszcz臋 bo tu si臋 偶y膰 nie da. Polska niestety jest biedna i chyba ju偶 zawsze b臋dzie. Kto wyjecha艂 vten ma dobrze, a u nas dzieci jedz膮 zupk臋 chi艅ska z 偶o艂膮dkami...

To by艂a聽prowo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
3 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Dobrze 偶e nie szczaw z nasyp贸w kolejowych聽馃ぃ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zostalam

Jest tam szczesliwa to chyba dobrze, nie?

Jestes dlugo i dopiero 4 lata pracujesz w biurze? Ja juz na 3 roku studiow聽poszlam do kancelarii prawnej jako tlumacz (filologia rosyjska, ukrainska). Nie narzekam. Wiekszosc pracy moge brac do domu i nikt mi nie patrzy na rece czy pracuje 8-16 czy 10-14 i potem nadganiam w weekend.聽

Pewnie gdybym nie skonczyla tych studiow tylko np.cos po czym nie ma pracy, tez bym wyjechala.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
10 minut temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

Ja bym si臋 ch臋tnie wynios艂a ale nie mam takiej mo偶liwo艣ci, ten kraj przy obecnej "w艂adzy" nie ma przysz艂o艣ci

To si臋 wyno艣, nikt nie b臋dzie za tob膮 t臋skni艂.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz
14 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Biurowa, to znaczy piszesz analizy bada艅 dla instytutu naukowego, czy raczej drukujesz Polakom aplikacje o prac臋 w fabryce? Lol

聽Data Analyst & Data Entry clerk w firmie gdzie ok. 80% pracownikow to Brytyjczycy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz
2 minuty temu, Go艣膰 Zostalam napisa艂:

Jestes dlugo i dopiero 4 lata pracujesz w biurze?

A to w Polsce聽 NIKT nie pracuje fizycznie? wszyscy w biurach tak? 馃槃

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Temo

Wyje偶d偶a ten kto sobie nie radzi. Ja sobie radz臋 i nie musz臋 emigrowac.聽

Ale widz膮c 偶e autorka wsz臋dzie szuka winy Pisu, wida膰 偶e jest ju偶 ograniczona. Nie mieszka tu, ale swoj膮 opini臋 na czym opiera? Na mediach?

Dobrze ze tacy g艂upi ludzie wyje偶d偶aj膮 馃檪

P. s. Szczyt emigracji by艂 wtedy jak akurat pis nie rz膮dzi艂.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz
20 minut temu, Go艣膰 Ola32 napisa艂:

znam tez imigranta z Wloch, ktory ma 34聽lata i od roku聽 jest jedna z 5 najwazniejszych osob w duzej聽firmie finansowej, zatrudniajacej ok 1500 osob.

Ja聽 znam Greczynke聽 na podobnie wysokim stanowisku w UK聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kost

Frustracje za granica dotycza ptzede wszyskim ludzi, ktorzy pracuja tam ponizej swoich kwalifikacji i wyksztalcenia, co wiaze sie tez z pzrebywaniem wsrod ludzi, ktorzy im niekoniecznie intelektualnie i mentalnie odpowiadaja. Czlowiek jest szczesliwy, gdy ma obok siebie przyjci贸l, ludzi podobnych do siebie, z kt贸rymi ma o czym pogadac. Pieniadze to nie wszystko. No chyba,ze ktos w Polsce by艂 naprawde w dramatycznych warunkach.

Spora grupa Polakow pracuje na uniwersytetach, takze tych najlepszych. Oni nie maja problemow, nie czuja obco艣ci ,bo naukowcy wszystkich krajow bardzo dobrze sie dogaduj膮. Pieniadze zreszta nie sa dla nich sprawa pierwszej wagi, bardziej mozliwosc rpzwijania swoich zdolnosci i realizacji cel贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
1 minut臋 temu, Go艣膰 Temo napisa艂:

Ale widz膮c 偶e autorka wsz臋dzie szuka winy Pisu, wida膰 偶e jest ju偶 ograniczona.

nie moge, dowcip dnia!!聽 wlasnie聽 NIE JEST聽 ograniczona聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc
1 minut臋 temu, Go艣膰 aaa terazzzz napisa艂:

A to w Polsce聽 NIKT nie pracuje fizycznie? wszyscy w biurach tak? 馃槃

Chodzilo o to, co napisala autorka (nie o Polske)聽o swojej KARIERZE,聽ze 11 lat za granica a UMYSLOWO pracuje 4 lata, wiec chyba 7 lat SZCZESCIA autorce umknelo 馃槄

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz
3 minuty temu, Go艣膰 Gosc napisa艂:

Chodzilo o to, co napisala autorka (nie o Polske)聽o swojej KARIERZE,聽ze 11 lat za granica a UMYSLOWO pracuje 4 lata, wiec chyba 7 lat SZCZESCIA autorce umknelo 馃槄

Tu autorka, uwierz, bylam szczesliwa takze pracuajc fizycznie.

Przeczytaj uwaznie pierwsza wypowiedz moaj w tym watku to pojmiesz, ze sie " nie chwale" ale po prostu zobaczysz, w jakim celu zalozylam ten temat . zeby sprrowokowac tych, ktorzy blokuja takie tematy, bo ktos im najwyrazniej kaze! i to jets cenzura. bo jak to nazwac?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz

i nie wspomniaoam nigdzie slowa KARIERA.

CZYTAJ PROSZE ZE ZROZUMIENIEM. chyba ze to Ciebie boli, ze ktos ma聽 fajna dobra prace, a nie tylko sprzatanie za granica, co? bardzo boli...??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa terazzzz
19 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Ja wam zazdroszcz臋 bo tu si臋 偶y膰 nie da. Polska niestety jest biedna i chyba ju偶 zawsze b臋dzie.

Wiem. bywam w POlsce raz w roku, czasem dwa, ze wzgledu na rodzicow.

widze, jak moj brat sie meczy w Polsce (chodzi o polityke i mentalnosc Polakow, bo prace ma niezla), ale jego zona boi sie wyjechac bo nie zna zadnego jezyka za bardzo. tu z jego zawodem moj brat zarabialby nawet 拢60,000 rocznie...聽

Udost臋pnij ten post