Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Dylemat, przeprowadzka

Polecane posty

Gość Gość

Hej, co byście zrobili na moim miejscu. Mieszkam z mężem w miejscowości A z 2,5 latkiem, lada chwila posyłamy pierwszy raz dziecko do przedszkola. Mieszkają tu też teściowie, którzy są starsi schorowani i nie mają siły pomagać przy wnuku, coś pewnie by pomogli w razie choroby ale mało, nie można na nich liczyc. 150 km stąd w miejscowości B mieszka moja mama, ktora chętnie zaopiekuje się dzieckiem w razie choroby, wiele razy zajmowała się już wnukiem i robi to swietnie. W miejscowości B mamy nieruchomość w której moglibyśmy zamieszkać, mąż z powodu pracy byłby kilka dni w tygodniu w B. Plan jest taki że zamieszkujemy w B ja idę do pracy w B, dziecko do przedszkola w B. W razie choroby dziecka zajmuje się moja mama lub ja biorę L4 na zmianę. Mąż z różnych powodów nie moze. Z doświadczeń moich znajomych po poslaniu dziecka do placówki choroby były non stop przez pierwszy rok, w późniejszych latach też często. Czy to dobry plan? Martwię się że rodzina będzie rozbita ... A może zostać w A i wziąć opiekunkę? Tylko nie zaufam opiekunce tak jak mojej mamie a poza tym bardzo ciężko znaleźć opiekunkę tylko na choroby dziecka, dorywczo.