Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mezczyzna 43 letni jesli decyduje sie na pierwsze dziecko, to oczywiste, iz robi to z kobieta mlodsza o najlepiej 10 lub 15 lat, a nie z rownolatka

Polecane posty

Gość gość

przeciez malzenstwo 43 latkow nie bedzie mialo zwyczajnie sil wychowywac dzieci.. bo oboje rodzicow moga miec swoje problemy zdrowotne i zwyczajnie malo energii by sprostac trudom wychowania dziecka.. nie mowiac juz o tym, ze 43 lat to troszke za pozno na ciaze u kobiety... a tym bardziej to za pozno na pierwsza ciaze, jesli sie chce miec docelowo trojke dzieci !

Gość Adjani

Ja mam 41 lat i zdecydowałam się na ciążę z o 12 lat młodszym, bo wiadomo, że u mężczyzny w moim wieku jest ryzyko chorób psychicznych itd. Ale na trojkę bym się nie zdecydowała (oczywiście trojaczki bym odchowała). Tak samo u Ciebie myśle za póżno na trójeczkę, zwłaszcza, że jesteś starszy.

Gość Przykro mi

Zadna młoda piękna dziewczyna nie zdecyduje sie na dziecko z takim starym trupem. Chyba, ze jest bardzo zamozny. To chyba oczywiste. 

Gość Proste

O ile ten 43 latek jest przystojny, wysoki, postawny, inteligentny i zaradny - dobre geny. Choć ryzyko wstąpienia chorób istnieje. 

Jednak w życiu nie zaryzykowalabym splodzenie dziecka z jakąś usterka genetyczna, która jest niska, gruba, łysa, ma blizny po trądziku i krzywy Zgryz, ma zaburzenia psychicznie i cukrzycę...nawet gdyby miało to 30 lat. 

Gość Aga

43- latek to juz nie jest samiec rozplodowy. Jego nasienia nie chcą juz nawet w banku spermy. Czas na dzieci i zakladanie rodziny juz minął. 

Gość Gość

Autorze, to oczywiste, że nie będziesz już miał dzieci. Będziesz starym kawalerem już zawsze. 

Gość Gość

"Istnieje szereg badań pokazujących, że istnieje zależność pomiędzy wiekiem ojca a częstotliwością występowania wad wrodzonych i nieprawidłowości chromosomalnych. Prawdopodobieństwo wystąpienia chorób jest rzadkie, ale w przypadku starszych ojców znacząco większe.U dzieci, których ojcowie skończyli 40 lat zaburzenia ze spektrum autyzmu są 5 razy częstsze, niż w przypadku dzieci 30-latków.To, że mężczyzna może być aktywny seksualnie i płodny do końca życia, nie oznacza, że zawsze ma takie same szanse na poczęcie zdrowego potomka."

Gość Kiss
Przed chwilą, Gość gość napisał:

znowu sie zaczely podszywacze?

to smutne, ze nie umiecie dyskutowac na powaznie o sprawach zyciowych i uczuciowych

chcialem dac dzisiaj ostatnia szanse temu forum, ale widze, ze nie znajde to rozsadnych dyskutantow

ide na bracia samcy , tam mi doradza 😼

Powiedz Kotońskiemu, że wisi mi 2500 za porady.

Gość Bawole jaja

Pa 👋 

Bracia samcy tak ci doradza, ze zgrzybniesz stary kawalerze i nie będziesz mial sie do kogo odezwać. Dostałeś tu 1000 mądrych porad i nic do ciebie nie dotarlo. Jesteś chory psychicznie i tyle. Nie rozumiesz, ze nie jestes samcem rozplodowym alfa i ze chcąc być z kims musisz nieco przewartosciowac pewne sprawy? Nikomu na złość nie robisz. Tylko samemu sobie. 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość gość napisał:

przeciez malzenstwo 43 latkow nie bedzie mialo zwyczajnie sil wychowywac dzieci.. bo oboje rodzicow moga miec swoje problemy zdrowotne i zwyczajnie malo energii by sprostac trudom wychowania dziecka.. nie mowiac juz o tym, ze 43 lat to troszke za pozno na ciaze u kobiety... a tym bardziej to za pozno na pierwsza ciaze, jesli sie chce miec docelowo trojke dzieci !

Jakie pierwsze dziecko? W tym wieku już wszystkie dzieci w domu. Oczywiście, że w tym wieku się nie decyduje z wyżej opisanych powodów.

Gość gość

Na pierwsze dziecko to taki mężczyzna decydował się jakieś 13-15 lat temu. Normalny mężczyzna 43-letni ma już odchowane, nastoletnie dzieci i powoli przygotowuje się na wnuki.

Gość gość

W tym wieku już się nie decyduje na pierwsze. Bo przeciez malzenstwo 43 latkow nie bedzie mialo zwyczajnie sil wychowywac dzieci.. bo oboje rodzice moga miec swoje problemy zdrowotne i zwyczajnie malo energii by sprostac trudom wychowania dziecka.

Gość gość
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Na pierwsze dziecko to taki mężczyzna decydował się jakieś 13-15 lat temu. Normalny mężczyzna 43-letni ma już odchowane, nastoletnie dzieci i powoli przygotowuje się na wnuki.

Oj tam jestem dynamiczny i dlatego chcę mlodke by ją zapylic nektarem moich chorób i nieudacznictwa. Bracia samcy mówią ze i nastolatka mi sie nalezy, bo tak! 

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Adjani napisał:

Ja mam 41 lat i zdecydowałam się na ciążę z o 12 lat młodszym, bo wiadomo, że u mężczyzny w moim wieku jest ryzyko chorób psychicznych itd. Ale na trojkę bym się nie zdecydowała (oczywiście trojaczki bym odchowała). Tak samo u Ciebie myśle za póżno na trójeczkę, zwłaszcza, że jesteś starszy.

Mój jest o 8 lat młodszy. Decydując się na dziecko w wieku dojrzałym (po 30-tce) wybieramy partnerów młodszych ze względów biologicznych, chcemy mieć zdrowe, nieobciążone potomstwo. 

Gość gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

Oj tam jestem dynamiczny i dlatego chcę mlodke by ją zapylic nektarem moich chorób i nieudacznictwa. Bracia samcy mówią ze i nastolatka mi sie nalezy, bo tak! 

Należy to się co najwyżej pryszczata nastolatka- córka 😛 ciosająca kołki na łysej głowie.

Gość gość
1 godzinę temu, Gość Przykro mi napisał:

Zadna młoda piękna dziewczyna nie zdecyduje sie na dziecko z takim starym trupem. Chyba, ze jest bardzo zamozny. To chyba oczywiste. 

Gorzej, bo równolatki też raczej na takiego nie polecą, jak na księżyc 😛 Po co komu wady genetyczne. 

Gość gość
24 minuty temu, Gość gość napisał:

znowu sie zaczely podszywacze?

to smutne, ze nie umiecie dyskutowac na powaznie o sprawach zyciowych i uczuciowych

chcialem dac dzisiaj ostatnia szanse temu forum, ale widze, ze nie znajde to rozsadnych dyskutantow

Incele i wieczne pra wiki, nas pewno skutecznie 😛 

Gość Valentina
14 minut temu, Gość Gość napisał:

Młoda na bank poleci na starą fieste, wynajem, chleb ze smalcem i stare jaja cukrzyka. 

Hahaha😂 

Jeśli będzie poetą albo malarzem to tak, a jak wiadomo artyści jedzą kit z okien. Jednakowoż każda kobieta w latach młodości marzy o przeżyciu tak romantycznej miłości, że nie liczy się nic oprócz talentu kochanka, jego duszy i nagiego ciała...

Mogą jeść suchy chleb i zapijać wodą, (gdy ona studiuje przykładowlub również działa na własny rachunek), a on probuje coś sprzedać jednocześnie nie dając sprzedać siebie...;) Będą jednak najszczęśliwsi pod słońcem, bo będą przeżywać przygodę. Młodość to skarb, który daje szczęście i chowa nadzieję na lepsze jutro okraszaną planami i marzeniami. 40 letni mężczyzna dalej jest młody, dopiero co wyszedł ze stanu młodzieniaszka, jeszcze niedawno był młokosem. Dopiero zaczyna sie jego dojrzałe życie. Myślę, że prawdziwa dojrzałość zaczyna się dopiero po 40-tce.😊

24 minuty temu, Gość gość napisał:

Hahaha to też jest dobre. No comment😂

Gość gość

No ale ja rownolatki nie tknę, przecież to stara baba! 

Gość gosc
58 minut temu, Gość Proste napisał:

O ile ten 43 latek jest przystojny, wysoki, postawny, inteligentny i zaradny - dobre geny. Choć ryzyko wstąpienia chorób istnieje. 

Jednak w życiu nie zaryzykowalabym splodzenie dziecka z jakąś usterka genetyczna, która jest niska, gruba, łysa, ma blizny po trądziku i krzywy Zgryz, ma zaburzenia psychicznie i cukrzycę...nawet gdyby miało to 30 lat. 

i portfel gruby jak on sam

Gość Gosc

jezu,jaki ułom.,znam osoby w wieku 20-paru lat chore, znam kobietę co w wieku 25lat urodziła dziecko z dawnem..I znam osoby po 60-tce bez żadnych problemów zdrowotnych i na porodwóce ze mną leżały kobiety po 40-tce rodzące pierwsze dziecko bez komplikacji w ciąży.Wszystko zależy od organizmu danej osoby.Zachorować można w każdym wieku albo mieć siły do starości.

Gość Gosc
17 minut temu, Gość gość napisał:

W tym wieku już się nie decyduje na pierwsze. Bo przeciez malzenstwo 43 latkow nie bedzie mialo zwyczajnie sil wychowywac dzieci.. bo oboje rodzice moga miec swoje problemy zdrowotne i zwyczajnie malo energii by sprostac trudom wychowania dziecka.

zal mi Ciebie.

Gość gość

No ale ja rownolatki nie tknę, przecież to stara baba! 

kolego, kolezanko, nie podszywaj sie pode mnie, bo to nie jest smieszne, czytam jeszcze odpowiedzi w tym temacie ale dzisiaj weiczorem zarejestruje sie na bracia samcy i tam bede pisal, kto chce, niech idzie za mna !

Gość Maly czlonek to gofno

kolego, kolezanko, nie podszywaj sie pode mnie, bo to nie jest smieszne, czytam jeszcze odpowiedzi w tym temacie ale dzisiaj weiczorem zarejestruje sie na bracia samcy i tam bede pisal, kto chce, niech idzie za mna !

Zadzieram Kiece i lece!!!! 

😂 

Zalosny jesteś stary cukrzyku

Gość gość
7 minut temu, Gość Valentina napisał:

eśli będzie poetą albo malarzem to tak, a jak wiadomo artyści jedzą kit z okien. Jednakowoż każda kobieta w latach młodości marzy o przeżyciu tak romantycznej miłości, że nie liczy się nic oprócz talentu kochanka, jego duszy i nagiego ciała...

Mogą jeść suchy chleb i zapijać wodą, (gdy ona studiuje przykładow lub również działa na własny rachunek), a on probuje coś sprzedać jednocześnie nie dając sprzedać siebie...;) Będą jednak najszczęśliwsi pod słońcem, bo będą przeżywać przygodę. Młodość to skarb, który daje szczęście i chowa nadzieję na lepsze jutro okraszaną planami i marzeniami.

Młodość ciała, jego piekno, świeżość i chłopięcy powab. Zwiędły kryzysujący 40-latek z oponą na brzuchu spod której nie widać obwisłego interesu może już tylko wypisywać takie tęskne dyrdymały na podrzędnym babskim forum 😄😄😄 

Gość gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Ale ty nie jesteś samcem. 

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Przykro mi napisał:

Proste, ale nie dla tego trupa. Jeśli chce 15 lat młodszą, to ze wsi i ze schizofrenią, w zamian za utrzymanie i pilnowanie.

Gość gosc
5 minut temu, Gość gość napisał:

Młodość ciała, jego piekno, świeżość i chłopięcy powab. Zwiędły kryzysujący 40-latek z oponą na brzuchu spod której nie widać obwisłego interesu może już tylko wypisywać takie tęskne dyrdymały na podrzędnym babskim forum 😄😄😄 

😂

Gość Europejka

Co wy malolaty sie rozpisujecie o nas starszych ,czy nam braknie sil czy nie , nie bierzcie sie za doradzanie o zyciu z pulapu wieku 21 do 25 kiedy tak naprawde niewiele o tym zyciu wiecie. ,, wiem co zjem ",to jedynie temat w ktorym mozecie sie rozpisywac 

Teraz ludzie pozniej decyduja sie na zalozenie rodziny, ci ktorzy nie charuja recznie w kamieniolomach maja duzo sil jak 50 lat temu gdy 21 to byl ostateczny wiek zamazpojscia. Zreszta to kwestia bardzo indywidualna kiedy kto chce miec rodzine I dzieci.

Poczytajcie tematy , ,staraczki,, na innych portalach ,kobiety maja problemy z zajsciem w ciaze czy 20 lentnie czy 40 letnie , kwestia medycyny ktora jest tak zaawansowana ze mozna miec dziecko praktycznie w kazdym wieku a czasem wcale 

Znam kilka rodzin z chorymi dziecmi ktore urodzily sie wsrod obojga mlodych ludzi I starszych par ze zdrowymi dziecmi

Niech kazdy rozmnaza sie wtedy gdy czuje potrzebe,sile I chec a nie kiedy 21 letnia kafeterianka z Parzymiechow Dolnych , podczas karmienia pociechy lub mieszania zupy  ,naladowana hormonami wyrazi ku temu aprobate 

Gość hac

Niektórzy tutaj czerpią radość z gnębienia managera. On tylko wizualizuje swoje marzenia i doznania których nie dane mu było doświadczyć. Ale beka jest to trzeba przyznać.😄