Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaZ

Zawiodłam sie na bracie,tak tylko chce sie wyzalic

Polecane posty

Gość smutnaZ

Prosto po szkole wyjechalam za granice ale nie mialam kokosow, praca nie byla stala, minimalna krajowa. Zaczelam dorabiac na drugi etat ale co z tego,splacalam długi krewnych więc zostawało mi na styk,moze 120euro na wszystko.Wiedziałam ze on się jeszcze uczy a ojciec nas zostawił (stad moja decyzja wyjazdu ) i wysylalam mu swoim kosztem jedzenie, kosmetyki.Pracowalam dużo a bywało ze przez 2 tygodnie jadlam miske kaszy jaglanej dziennie i pilam kranówke bo wysylalam jemu..KOLEJNE 2 TYGODNIE wlasnorecznie robione tortille z najtanszym dipem...potem sytuacja sie polepszyla wiec juz regularnie zamawialam mu jedzenie na wynos, nigdy nie zalowalam. mimo to oszczedzalam na sobie, az wpadlam w anemie i niedobory..wlosy mi polecialy,zeby te....2 razy zrobilam paczke ,kupilam rzeczy ktore zawsze chcial miec.Poprosilam kolezanke zeby mu podsuwała czasem jedzenie albo kupila kurtke na zime i oddalam jej dopiero po 2 latach.Znajomi byli w szoku ze on ma lepiej ode mnie ale chcialam zeby nie mial biedy

Przyjechalam po 5 latach bo nie mialam juz pracy , zostalam na pol roku w domu rodzinnym. Na poczatku jeszcze chodzilismy do sklepow i ja kupowalam jedzenie, slodycze,potem zapas kasy sie skonczyl, ledwo starczylo na moje potrzeby a on nigdy nie zapytal czy czegos nie chce mimo ze wiedzial iz mam niewiele a on juz zarabial i to nie malo.Nie odkladał na nic,nie spłacał dlugow.Na czysto mial 3000zl ale wolal wydac na trzeci juz nowy telefon czy inny zbedny gadzet. Prosilam o podwozke autem  5 razy, z czego 3 razy mi odmowil.Wyznaczyl godziny w ktorych moge z nim pojechac ale marudzil ze niby idzie do kolegow (a ogolnie chodzil b.rzadko)  i mam sie spieszyc bo wcale nie pojade i 2 razy zostawil mnie na mrozie a naprawde nie naduzywalam po prostu mialam lekarza i zle czulam sie a pogoda byla fatalna do tego,cdn

Gość smutnaZ

Pozniej zaczal mnie unikac jak kasa sie skonczyla, nie zapytal czy czegos potrzebuje i w miesiac sie zawinął z domu. Dowiedzialam sie ze do wspolnego kuzyna pisal jeszcze w trakcie mojego pobytu ze nie mam chlopaka bo nikt mnie nie chce a tak naprawde nie mialam sily i czasu.ogolnie jechal po mnie nie wiem za co, bo nie dalam mu powodu ,wygladalo to tak jakby byl zly i koniecznie chcial mnie nastawic przeciwko a wypisywal same klamstwa na moj temat i to,ze sie wyprowadzi jak ja przyjade

kiedys zapytalam normalnie w czym problem bo podwozka autem 2km to zaden wydatek zwlaszcza ze kilka razy na samym poczatku w polsce dalam mu po 50zl na paliwo jak gdzies jechal sam.odpowiedzial z nerwami ze on o nic nie prosil...a ja mowie to nie trzeba bylo przyjmowac, przyjales bo chciales, zamknal morde i gdzies poszedl

a dzwonil do mnie w trakcie pobytu i skarzyl sie ze nie ma co jesc  i chetnie przyjmowal moje jedzenie ale nigdy nie zapytal mnie czy ja mam co jesc czy jak sie czuje..nigdy

Gość Fhkbcxxxxx

Po ile macie lat?

Gość smutna

jakie to ma znaczenie? ja26 on 20

Gość Adam

Dlatego takie poświęcenia nie jest warto robić, ludzie nie doceniają, byłaś tylko bankomatem, przykre. Masz nauczke.

Gość Adam

dodatkowo polecam ci zająć się sobą i odbić od dna

Gość smutna
7 godzin temu, Gość Adam napisał:

Dlatego takie poświęcenia nie jest warto robić, ludzie nie doceniają, byłaś tylko bankomatem, przykre. Masz nauczke.

😭

7 godzin temu, Gość Adam napisał:

dodatkowo polecam ci zająć się sobą i odbić od dna

juz to zrobilam ale sam fakt

Gość Adam
3 godziny temu, Gość smutna napisał:

😭

juz to zrobilam ale sam fakt

przykro mi, ale widzisz, ludzi natura wychodzi tz. prawdziwa natura, póki dawałaś kase/prezenty byłaś potrzebna, teraz jesteś intruzem, przykre. Dlatego niestety musisz nauczyć się być egoistką, inaczej zostaniesz wykorzystana i wypluta, bo dzisiejsi ludzie to takie właśnie gady, szczególnie w PL, zawiść, zazdrość, plotkarstwo, ocenianie, chore społeczeństwo.

Chciałaś dobrze, chciałaś pomóc, zostałaś bankomatem, olanym nawet gdy dawał zyski, a gdy nie dawał zysków odrzuconym jak śmieć. To jest przykre, szczególnie gdy własna rodzina ci to zrobi. Łącze się z tobą w bólu. Nie wiem co się stało z ludźmi, zrobili się strasznymi kur/wami, egoistyczni, bezwzględni, samolubni, zachłanni, zero wdzięczności tylko wymagania, po prostu chore to jest.

Niestety musiałaś to doświadczyć na własnej skórze i od własnej rodziny, co jest podwójnym bólem. Dlatego widzisz, system zachodni w PL się nie sprawdza, kultura inna.

Wierze że masz dobre serce i chcesz dobrze, jednak musisz być ostrożna, nawet z najbliższą rodziną, przykre to.

Jak chcesz kiedyś pogadać np na gg to podaj kontakt. Lepiej nieraz pogadać nawet z kimś nieznajomym niż w sobie te smutki trzymać i pozwalać aby zniszczyły ci psychike.

Przytulam, mam nadzieje że dasz rade iść dalej, choć nie będzie łatwo napewno.