Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fałszywy ton

przez 4 lata pracy zdołałem odłożyć 6 tysięcy, to duzo?

Polecane posty

Gość fałszywy ton

dodam, ze mam bardzo duzo wydatków.. przy samej pensji odchodzi mi z miejsca około 1200zł a zarabiam obecnie około 2.5k , tak od roku a wczesniej moje pensje oscylowały w wysokosci 1800zł a przez pierwszy rok pracy zarabiałem 800-1200zł,  to jak myslicie?wydaje mi sie, ze calkiem nieźle

mam znajomego ktory pracuje juz 20 lat, zarabia około 3.5 i dosłownie  ani grosza nie odłozył, zyje od 1 do 1 co miesiąc

Gość gość

Powinieneś w tym czasie mieć odłożone min 100k.

Gość Audrey

Chyba mało... ja od 2 lat zarabiam 2500 i przez te dwa lata odłożyłam 15 000, a wydatki mam podobne i jeszcze chora dużo byłam.

Gość gość

Leżaczek jesteś chory? 45k na 2 lata to jest niecałe 1900 zł/msc. Mieszkanie kosztuje ją pewnie 1200 zł. Reszta idzie na jedzenie, paliwo lub bilety, leki, ubrania, środki czystości.

Gość gość

Są ludzie co wydaję 45k tygodniowo, więc jeśli pytasz jak można wydać 45k w 2 lata to jesteś pewnie na utrzymaniu matki, może i zarabiasz, ale wątpię, że więcej niż 2200.

Dnia 24.11.2019 o 12:30, Gość fałszywy ton napisał:

dodam, ze mam bardzo duzo wydatków.. przy samej pensji odchodzi mi z miejsca około 1200zł a zarabiam obecnie około 2.5k , tak od roku a wczesniej moje pensje oscylowały w wysokosci 1800zł a przez pierwszy rok pracy zarabiałem 800-1200zł,  to jak myslicie?wydaje mi sie, ze calkiem nieźle

mam znajomego ktory pracuje juz 20 lat, zarabia około 3.5 i dosłownie  ani grosza nie odłozył, zyje od 1 do 1 co miesiąc

Oszczędność ogólnie trzeba chwalić choć nie ma też co w życiu wszystkiego sobie odmawiać bo co to za zycie. Coś pośrodku jest najlepsze .

Gość Marmolada

Jak się chce oszczędzać to się zlicza wszystkie wydatki bo inaczej nic z tego nie będzie.

Co to znaczy 1200 z miejsca? A co z resztą? Jeżeli tej reszty nie możesz odłożyć to musisz ją wpisać w wydatki.

Rozumiem że 1200 to czynsz rachunki?

Ile wydajesz na jedzenie?

Ile na przyjemności? 

Auto/ bilety?

Przybory higieniczne? 

To wszystko da się wyliczyć

Gość Nieszczęśliwy 24

W 2 lata odłożyłem ponad 30k, kupiłem auto za 28k, zarobiłem jeszcze trochę i wydałem z 13k a w ostatnie 1,5roku zebrałem 20k, a wydałem cholera wie ile. Wyleczyłem zęby, kupiłem trochę rzeczy do domu.Mam 24 lata. Pomimo hajsu nie jestem szczęśliwy. Dzięki nara