Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

czy mozna przestac byc osoba aseksualna

Polecane posty

Gość gosc

od zawsze tak mam, a juz mam 26 lat, mysle, ze jest wielu wartosciowych mezczyzn, ale zaden mnie nie pociaga seksualnie..... 😞 nie wyobrazam sobie tego po prostu, a nie chce kogos unieszczesliwiac. Latwiej by bylo, gdybym nie musiala sie zmuszac i gdyby cialo partnera bylo dla mnie atrakcyjne seksualnie... 😕 przekichane. Planuje zostac samotna z tego powodu, bo bez sensu sie do czegos zmuszac, chyba zebym przestala cierpiec na te przypadlosc 😞 jestem bardzo szczera osoba i akurat takie udawanie to nie dla mnie...

Gość Gość

Lekarz i mówię poważnie.

Gość Misio
6 minut temu, Gość gosc napisał:

od zawsze tak mam, a juz mam 26 lat, mysle, ze jest wielu wartosciowych mezczyzn, ale zaden mnie nie pociaga seksualnie..... 😞 nie wyobrazam sobie tego po prostu, a nie chce kogos unieszczesliwiac. Latwiej by bylo, gdybym nie musiala sie zmuszac i gdyby cialo partnera bylo dla mnie atrakcyjne seksualnie... 😕 przekichane. Planuje zostac samotna z tego powodu, bo bez sensu sie do czegos zmuszac, chyba zebym przestala cierpiec na te przypadlosc 😞 jestem bardzo szczera osoba i akurat takie udawanie to nie dla mnie...

Rozumiem Cię, może nie jest tobie to pisane i takie dziewczyny jak ty są stworzone do o wiele wyższych celów jak pójście do zakonu i służenie Bogu. Może właśnie w tym, znajdziesz swoje powołanie i szczęście. Wybacz jeżeli Ciebie urazilem. 

Gość ....

Lekarz to nie rozwiązanie. Aseksualności, tak jak homo- czy biseksualizmu sie nie leczy, szukaj faceta który ma podobnie - i tak, tacy istnieją

Gość MRK

Ja żyję w związku z aseksualną kobietą sam będąc aseksualny. Mam jakąś wadę w sobie, (być może powiązaną z moim trudnym dzieciństwem) że nie czuję pociągu seksualnego do nikogo i niczego... ale znalazłem dziewczynę która ma tak samo i żyjemy już 12 lat ze sobą tak jak każda normalna para z tym, że bez seksu i tyle. 🙂Można kogoś kochać i bez seksu, tylko,  że ta druga osoba też musi być aseksualna.

Gość Gość

Nie można. Tak jak nie można przestać być hetero i zamienić się w geja. Chyba że tylko ci się wydaje że jestes asem bo nie masz popedu np przez problemy hormonalne itp.

Gość Julka
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Nie można. Tak jak nie można przestać być hetero i zamienić się w geja. Chyba że tylko ci się wydaje że jestes asem bo nie masz popedu np przez problemy hormonalne itp.

Jest taka amerykańska pisarka, nie pamiętam jej imienia, ale ona była wychowywana przez dwie lesbijki i przez 20 lat swojego życia myślała, że też jest lesbijką, bo taki przykład wyniosła z domu, ale potem zaczęła się spotykać z jakimś facetem i dziś jest jej mężem i mają dzieci, nawet napisała o tym książkę. Czyli może być  w życiu tak, że wydaje ci się, że jesteś kimś kim nie jesteś... Ona jest tego przykładem... cholera, zapomniałam jej imienia, jak sobie przypomnę to napiszę.

Gość Aga
2 minuty temu, Gość Julka napisał:

Jest taka amerykańska pisarka, nie pamiętam jej imienia, ale ona była wychowywana przez dwie lesbijki i przez 20 lat swojego życia myślała, że też jest lesbijką, bo taki przykład wyniosła z domu, ale potem zaczęła się spotykać z jakimś facetem i dziś jest jej mężem i mają dzieci, nawet napisała o tym książkę. Czyli może być  w życiu tak, że wydaje ci się, że jesteś kimś kim nie jesteś... Ona jest tego przykładem... cholera, zapomniałam jej imienia, jak sobie przypomnę to napiszę.

No dobra, ale Twoim tokiem rozumowania autorka powinna być wychowywana przez parę aseksualnych rodziców, a tak raczej nie było? Zresztą jest wiele przypadków rodzin dysfunkcyjnych, a mimo to dzieci wychowane w takich, bez jednego rodzica, albo przez rodziców nie okazujacych sobie miłości, obojetnych wobec siebie, dzieci alkoholików, wiedza kim są, czują pociąg do drugiej płci, chcą zakładać rodziny. Ich orientacja i preferencje w tej sferze po prostu są, nikt ich nie musi ukształtowywac. 

W temacie - Mozna ale to wymaga cierpliwosci i sporego nakladu pracy.  Z tego co wiem sa takie terapie.  Porozmawiaj ze swoim lekarzem pierwszego kontaktu zeby Cie skierowal do poradni psychologicznej. Inna opcja to skierowanie do seksuologa.