Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania

Nauka z duolingo

Polecane posty

Gość Mania

Hej uczyliście się z aplikacją duolingo? Jakie znacie jeszcze pomocne aplikacje lub kursy. Chociaż nie wiem czy będę się umiała zmotywować do nauki. 

Gość ZOSIA

Uczyłam, myślę że nauka w domu to strzał w 10! 

Można nie wychodząc z domu nauczyć się tak naprawdę czego chcemy. Ja dzięki nauce w domu nauczyłam się matematyki do matury i języka angielskiego! Próbuj mało masz do stracenia. 

Gość Daniel

Od razu zakładasz, że nie wiesz czy będziesz umiała się zmotywować do nauki to mnie trochę zniechęca Ci pomóc. Osoby , które nie mają motywacji do nauki zazwyczaj zaczynają coś i szybko kończą . Zmień podejście, bo motywacja daje sukces. 

Gość Mariola

Uczyłam się z tą aplikacją duolingo i z kilkoma kursami online ,  ale nie pamiętam nazwy. Mnie pomogała nauka w domu , teraz pracuje za granicą i łatwiej mi się żyje jak mogę o coś zapytać sama niż korzystać z pomocy , albo wygłupiać się i dogadywać się na migi. 

Gość Diana Ł

Ja uczyłam się rónież w domu, mój chłopak chodził do szkoły językowej. Ja nauczyłam się mówić z kursem ENLINADO, w ciągu kilku miesięcy podsiągnęłam swoje braki i nie boję się rozmawiać. Nauczyłam się z kursu wyszukiwać native speakerów, wcześniej bardzo się bałam rozmowy z nimi. (blokowałam się)

Uważam, że to normalne jak czegoś się boimy, dlatego uważam że warto się uczyć w domu z kursami. Zobacz sobie darmową lekcję kursu możesz uczyć się z aplikacji i z kursem online. Fajnie mieszać metody :))

Gość Aaa

Hej. Mam aplikację Duolingo, ale nie jestem z niej zadowolona. Podczas jednej lekcji jedno słowo wałkowane jest po 5 razy, co jest nudne. Może to dobre rozwiązanie dla początkujących, jak ktoś jest średniozaawansowany to szybko się zniechęci.