Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuza

rzuciłam pracę- teraz nie moge znaleźć nowej

Polecane posty

Gość Zuza

Hej, szukam wsparcia od osób, które są w podobnej sytuacji. Od października jestem bez pracy. Poprzedniej wyrzekłam się sama (mobbing, stres, groźby karami finansowymi). Nie wytrzymałam takiego napięcia, nie miałam czasu jeść, pić i pójść do wc!! I to wszystko w XXI wieku!. Zaczęły się mocne bóle brzucha i wymioty. Lekarz powiedział, ze jeszcze kilka miesięcy i sobie zrujnuję zdrowie a mam dopiero 26 lat. Pracy zaczęłam szukać od września. Wszystkie rekrutacje na których byłam ciągły się do tej pory. Prawie równocześnie dostałam maile o odmowach i jestem tym załamana. czuje się jak wyrzutek społeczeństwa- bo nie pracuje. Czuje się gorsza, nie chce wychodzić z domu. Na całe szczęście mam jeszcze oszczędności. Nie wiem co dalej. Wysyłam ciągle CV. Czuję się jak 0. Kiedys myślałam o sobie dobrze- najlepsza praca magisterska w kraju według jury konkursu z danej dziedziny. Kursy językowe, artykuły naukowe, działania w kole, itd. A dziś to wszystko na nic. Tyle lat ciężkiej pracy, nauki i wyrzeczeń. Ktoś ma podobnie? Podzieli się doświadczeniami, pomoże/? a może wlasny biznes, tylko co?

Gość gość

programowanie

Gość Zuza

dzięki ale programowanie to coś na czym kompletnie się nie znam

Gość Zuza

dzięki ale na programowaniu nie znam się w ogóle

Gość gość

podobno każdy umysł ścisły może się tego nauczyć - są tanie kursy online albo w frimach szkoleniowych w grupach

Gość Kiss

Nie martw się proszę. Rozumiem, co czujesz. Skoro zapraszają Cię na rozmowy, problem jest nie w CV a w rozmowach właśnie. Poćwicz jak dobrze wypaść, nie stresuj się, bądź asertywna. Na pewno znajdziesz.

Gość Zuza

Dzięki bardzo Kiss. W zeszłym roku było zupełnie inaczej- miałam odpowiedzi z 3 firm i każdy zapraszał mnie do pracy, dobra passa w tym roki zmieniła się w zła.

Gość Kiss

Teraz jest 1% bezrobocia, na pewno znajdziesz.