Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania

JAK SIĘ ŻYJE NA WSI W POLSCE polska wieś lata 80 PRL i 90 Dawniej i Dziś

Polecane posty

Gość hela

życie jak w madrycie jak to się mówi :)

Gość Syska
Dnia 2.12.2019 o 14:49, Gość Ania napisał:

Filmik ukazujący zdjęcia z lat 80 tych PRL i lata 90 te. Polska wieś dawniej i dziś

https://www.youtube.com/watch?v=bVqk9YZkFJ4

Zapraszam :)

Piękne widoki i za to kocham polską wieś !

Gość ktosik

cudo i te krówki tańczące ahhh super tam :)

Gość AGATA

SUPER FILMIK , CZUĆ TEN WSPANIAŁY KLIMAT WIEJSKI

Gość gość

Tylko kompletny debeel by się przeprowadził na wieś, tam żyje tylko patologia, powietrze śmierdzi krowimi plackami i przepoconymi wsiokami, widoki są obrzydliwe a żarcie wcale nie jest zdrowsze.

Gość Pela
Dnia 10.12.2019 o 10:36, Gość gość napisał:

prawda jest taka że życie w mieście jest coraz gorsze , wolność coraz mniejsza jedzenie w supermarketach coraz bardziej zatrute ...

Zgadzam się dlatego kupuję jedzenie prosto od rolnika już nie pamiętam kiedy byłam ostatnio w supermarkecie.Jedzenie z supermarketów jest niezdrowe , trują nas.

Gość Pela
Dnia 20.12.2019 o 09:44, Gość Anka napisał:

Wiele już tutaj napisano , nic dodać nic ująć :) ps. też chcę mieszkać na wiosce 

Też bym chciała może kiedyś się wyprowadzę na wieś ale teraz troje małych dzieci więc muszę troszkę poczekać bo jedno do szkoły już uczęszcza.A mąż chce jeszcze jedno hihi

Gość Marcin

Od dwóch lat mieszkam na wsi wybudowałem się i czuję się teraz wolny, mam więcej swobody jak w mieście. Na szczęście łapy urzędników nie sięgają tak na wieś jak to jest w mieście. Współczuje mieszkania w mieście.

Gość nie wiecie co piszecie

od 9 lat mieszkam na wsi. też marzyłam o sielskim i zdrowym życiu z dala od spalin. na początku euforia, czułam się jak na wiecznych wakacjach, przyszła proza życia i cieszę się, że krzaki mi porosły na tyle wielkie, że tej wsi oglądać nie muszę, a swoje eldorado mam szczelnie ogrodzone:

- pola dosłownie toną w chemii, jak robią opryski, to część nie stosuje podstawowych zasad bezpieczeństwa, ten cały syf czuć w promieniu kilku kilometrów. na ten czas zamykam się w domu

- mentalność ludzi ze wsi jest diametralnie różna od miastowej. to w większości zahukani ludzie, którzy na siłę chcą być światowi ale im nie wychodzi. żyją pierdołami dnia codziennego, z najmniejszej rzeczy potrafią zrobić sensację i totalnie nie przyjmują do wiadomości, że ktoś może mieć to totalnie w d.pie. wywęszą najmniejszy drobiazg i przerobią na swoją modłę

- księdza witają, jakby co najmniej papież ich odwiedził, mało tego interesuje ich czy każdy mieszkaniec był w kościele i czy kolędę przyjął. na nic tłumaczenia, że ma się to gdzieś

- dla większości troska o zwierzęta to wymysł chorych psychicznie mieszczuchów

- wiejskie jedzenie? dziękuję. nieraz widziałam w jakich warunkach i z czego jest robione, a potem wystawiane na jarmarkach. przenigdy nie kupiłabym już niczego od swojskiego ''rolnika'' oni mają to całe eko i bio głęboko w czterech literach. jedynymi fascynatami takich upraw są mieszczuchy, które postanowiły na wsi zamieszkać.

gdybym miała wybór, to bym wróciła do miasta? nie ale inaczej to życie bym na wsi zaczęła. podstawa to wielki i solidny mur, miejscowi tylko na dzień dobry.

Gość Marta
17 godzin temu, Gość Marcin napisał:

Od dwóch lat mieszkam na wsi wybudowałem się i czuję się teraz wolny, mam więcej swobody jak w mieście. Na szczęście łapy urzędników nie sięgają tak na wieś jak to jest w mieście. Współczuje mieszkania w mieście.

zazdroszczę mi się marzy zamieszkać na wsi ale póki co to w sferze marzeń pozostaje ale od czasu do czasu jeżdzę na wieś odpocząć od tego zas**nego miasta

Gość Marta
Dnia 5.01.2020 o 08:53, Gość Pela napisał:

Zgadzam się dlatego kupuję jedzenie prosto od rolnika już nie pamiętam kiedy byłam ostatnio w supermarkecie.Jedzenie z supermarketów jest niezdrowe , trują nas.

Mój wujek ma na wsi gospodarstwo i jak jest okazja to zawsze biorę swojską kiełbasę albo boczek czy szynkę po prostu palce lizać i jak sam mi mówił nie dodaje szkodliwej chemii do jedzenia tak jak to jest w lidlach czy kauflandach i innych sklepach. Zresztą jak już kupować w sklepach to tych małych osiedlowych

Gość Miasto to przekleństwo

Mieszkałem w mieście od urodzenia przez 20 lat i nigdy bym nie wrócił do mieszkania w bloku mieszkalnym i tak jak ktoś tu wspomniał jesteś cały czas na oku urzędników i wolność jest bardzo ograniczona w mieście. Nawet jak ktoś ma swój domek w mieście to na podwórku nie może rozpalić ogniska a ja mogę na wsi i to tylko taki jeden z wielu przykładów.

Gość milcia

oo taaaak mięsko wedzone od rolnika pychota mniaaam 

Gość Agnieszka

Hej

Pochodzę ze wsi , mieszkam w mieście i tęskni mi się za wsią :(

Gość Leon

Mój kumpel ma gospodarkę i dobrą kasiorę robi na rolnictwie czasami aż mu zazdroszczę ale to taka zdrowa zazdrość.

Gość Sławek

Też bym tak chciał a nie pracować na etacie ukogoś, może kiedyś się przeprowadzę na wieś.

Gość moshe

klimatyczny filmik 

Gość Sandra

lato wiosna i wieś... kocham to :)

Gość Basia

Fajny film.

Gość Ilka

mieszkam w mieście a chce na wsi co radzicie ???????

Gość Brad

Wyprowadź się na wieś.

Gość FIONA

WIEŚ SUPER JEST :)

Gość prawda

Moja  siostra  tęskni  za miastem, często  przyjeżdża  do  Opola,  na  wsi  życie  nie  jest  cudowne

Gość Ewela

Tęsknie za wsią ale jak tylko dzieci lekko podrosną to wyprowadzam się na wieś. Miasto to nie dla mnie. Hałas, nieświeże powietrze i szkodliwe jedzenie z supermarketów.

Gość toska

tak jak ja  <3

Gość Gość

Wieś to My - bez Wsi naród nie istnieje.

Gość Lidia

Lato to spędzam na wsi. Cisza, relaks, odpoczynek od tego bałaganu miastowego. 

Gość nana

oo tak na wiosce jest super ! !

Gość ILCIA

POLSKA WIEŚ SUPER JEST :)

Gość uszak

jak się nazywa taki stary polski film gdzie było wesele a akcja się odbywała na wsi