Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorka

Myślicie że jest szansa otrzymać kredyt na budowę domu?

Polecane posty

Gość Autorka

Zarobki netto 6300 umowy na czas nieokreślony, zobowiązania i rachunki ok 1000 zł. Działka już kupiona. Ja 27 lat, mąż 29 lat. 

Gość Eeeee

Zależy od banku, jak macie już projekt, pozwolenia i oszczędności na ruszenie inwestycji, albo trochę materiałów lub fundament gotowy to nie powinno być problemu

Gość Autorka
2 minuty temu, Gość Eeeee napisał:

Zależy od banku, jak macie już projekt, pozwolenia i oszczędności na ruszenie inwestycji, albo trochę materiałów lub fundament gotowy to nie powinno być problemu

No właśnie nie mamy nic... Bo oszczędności wydaliśmy na działkę pod budowę. Nie wiem czy w ogóle jest sens aby iść do banku i tyłek im zawracać 

Gość Ags

Raczej nie powinno byc problemu z uzyskaniem kredytu. Jestescie mlodzi, bezdzietni, macie zarobki wystarczajace na pokrycie zycia i raty kredytu. Najlepiej jednak ot tak przejsc sie do banku w ktorym macie konto. Od reki Wam wylicza wstepna zdolnosc kredytowa.😄

Gość gość

Ale działka to jest konkretny wkład. Nie rozumiem po co pytasz tutaj zamiast iść do banku i sprawdzić, co ci zajmie z kwadrans

Gość gość

Ja chciałam rozeznać się w sytuacji i wcale tak fajnie mi nie zaproponowali. Pożyczkę do 100000 jeszcze tak, ale już więcej nie bardzo, chyba że hipoteczny. Fakt, że ja mam dzieci. Przejdź się do banku, powiedzą Ci jakie są możliwości dla Twojego konta.

Gość Eyr
10 godzin temu, Gość gość napisał:

Ja chciałam rozeznać się w sytuacji i wcale tak fajnie mi nie zaproponowali. Pożyczkę do 100000 jeszcze tak, ale już więcej nie bardzo, chyba że hipoteczny. Fakt, że ja mam dzieci. Przejdź się do banku, powiedzą Ci jakie są możliwości dla Twojego konta.

Hipoteczny dużo większy można dostać bo działka i dom jest zabezpieczeniem kredytu, tak samo jak byś w banku powiedział że ktoś będzie żyrantem to gotówkowego dostał byś może i 200k zamiast 100

Gość Gosc
16 godzin temu, Gość Autorka napisał:

Zarobki netto 6300 umowy na czas nieokreślony, zobowiązania i rachunki ok 1000 zł. Działka już kupiona. Ja 27 lat, mąż 29 lat. 

A dzieci są. Jeżeli nie ma to macie zdolność kredytowa. Ratę możecie mieć niska 1300 zł na 30 lat. Wszystko zależy ile potrzebujecie. Polecam bank ING 

Gość Gosc

Do odważnych należy świat a do głupich bat. Ja już dawno wzięłabym sprawę w swoje ręce. Życzę powodzenia Autorko !

Gość gość

Przy takich zarobkach to trzeba mieć odwagę wziąć kredyt na budowę domu. Budowa, budową, wykończyć też trzeba. Co jak pojawią się dzieci? Zaciskanie pasa na wszystkim?