Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rysiek

Olga Tokarczuk : Siłą Polski jest literatura, nie węgiel.

Polecane posty

Gość Rysiek

Trzeba rozróżniać literaturę od lewackiej propagandy w formie literackiej. A czy tymi wypocinami palić w piecu można, zamiast węgla?? Wartość opałowa mniejsza niż węgla, ale chyba warto!

Gość Fili[p

Włóz sobie swój łeb do piekarnika, może wyskoczy tobie Rozalka!

ps

Jak widać niektórzy nie dorastają 😞  do takiej  literatury. Ich iloraz inteligencji jest na poziomie ich rozmiaru buta i tego nie obejmuje! 😞

Gość GOŚĆ

Tokarczuk, Lewandowski, Tusk. All made in Poland.

Gość gość

Na konferencji prasowej w Sztokholmie poproszono Olgę Tokarczuk o polecenie "łatwiejszej pozycji książkowej" dla min. Glińskiego.

Oto początek odpowiedzi Pani Olgi: "Nigdy nie zakładałam, że moje książki są dla wszystkich. Literatura wymaga pewnych kompetencji kulturowych..."

Gość gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Na konferencji prasowej w Sztokholmie poproszono Olgę Tokarczuk o polecenie "łatwiejszej pozycji książkowej" dla min. Glińskiego.

Oto początek odpowiedzi Pani Olgi: "Nigdy nie zakładałam, że moje książki są dla wszystkich. Literatura wymaga pewnych kompetencji kulturowych..."

a może tak dla ministra  "Przygody Koziołka Matołka"? !

Gość GOŚĆ

Tak to działa partia bolszewicka.  w TVP nie będzie transmisji z wręczenia Literackiej Nagrogy Nobla dla Olgii Tokarczuk. Czyzby wrócily lata 60, 70-te ?! 😞 i komunizm w nowej odslonie ?!

Gość GOŚĆ
54 minuty temu, KATALEPSJA napisał:

70 TO NIE, BO TO LEWACY BYLI. WRACA PRAWDZIWA PRAWICA Z LAT 50.

widzę , że masz ogromne braki w wiadomościach historii Polski. lata 50-te to najgorsze lata komunistyczne!