Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim

Czy dostanę kredyt?

Polecane posty

Gość anonim

Chciałabym wziąć wspólnie z chłopakiem kredyt hipoteczny na mieszkanie za ok. 500 tys zł. Chłopak dobrze zarabia, programista 10k, a ze mną jest niestety problem... gdyż właśnie zmieniłam pracę na lepiej płatną, 5k i będę na okresie próbnym przez pół roku. Dodatkowo chłopak nie ma nic oszczędności a ja mam wkład własny 70 tys. Czy damy radę wziąć razem kredyt? Czy z racji tego że nie mam umowy o pracę tylko na okres próbny nie będę mogła być współkredytobiorcą? Czy może chłopak sam ogarnie tak duży kredyt (mając 10k powinien dać radę) a ja będę mogła się później dopisać jakoś? No i co z tym wkładem własnym, jak tylko ja go mam.

Musimy brać kredyt teraz jak najszybciej bo właśnie deweloper ogłosił się z I etapem osiedla i są najlepsze ceny teraz. Jak poczekamy dłużej to te najlepsze mieszkania z najlepszym układem będą już sprzedane, to bardzo ciekawa okolica i na pewno będzie masa chętnych....

Gość Gość

Co za problem przejść się do banku i zapytać? 

Z drugiej strony kredyt na taką sumę z 'chłopakiem'... 

Gość Gość

Takie pytania zadaje się w banku a nie na forum. Skąd ktoś ma wiedzieć czy bank da ci kredyt.

Gość KIN

Chłopak bez wkładu własnego nie dostanie nigdzie kredytu hipotecznego, nawet wspólnie w wielu bankach może się okazać, że badal macie trochę mało odłożone biorąc pod uwagę twoją niestabilną sytuację w pracy. Radzę poczytać w internecie o wymogach banków, wybrać ze 3 które wymagają minimalny wkład własny i wybrać się do tych banków na rozmowę.

Gość gość

Ceny mieszkań rosną w strasznym tempie, chyba jakaś bańka się święci. Do tego tak wysoki kredyt... Pamiętaj, że rata kredytu na pewno w przyszłości wzrośnie, w Polsce nie ma innych kredytów niż ze zmiennym oprocentowaniem. Z takimi zarobkami nie powinniście się spieszyć, odłóżcie kasę i weźcie mniejszy kredyt.