Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kukwa

Rzucanie palenia.. moje rady

Polecane posty

Gość Kukwa

Wiec tak nie pale papierosow jakies 11 miesiecy a potrafilem palic paczke dziennie plus z 3 gramy ziola.. ziola nie palw jakies 3 lata i papietosow 11 miesiecy.. na poczatku z jednym jak i z drugim probowalem motywowac sie zdrowiem..ale wiecie.. dzieci sie rodza , nie pala a i tak sa chore.. bedziesz zyl, zyla bio a przejedzie cie auto.. plus jak rzucalem ziolo , wydawalo mi sie ze kazdy pali ziolo i wszedzie je czuje... ale z fajkami ... to wrecz widze do dzis.. ,kazdy pali....  Jaka wedlug mnie motywacja jest najlepsza... kondycja, zdrowie, zapach ...na nowo odkrywanie smakow bez tytoniu czy ziola... NIE! Pieniadze... to tez sredni pomysl bo sa osoby palace i posiadaja fortune.... najleliej wedlug mnie zadac sobie pytanie czemu pale i czy potrzebuje tego.. z ziolem , pamietam jak dzis puste mieszkanie, koledzy piszacy czy wpafne na wiadro .. z fajkami .. w zasadzie co druga palaca osoba na ulicy.. ale kiedy uswiadomimy sami sobie ze problem byl przed jak i po fajce.. ze swiat jest nie fair przed jak i po ziole.. kiedy wytrzymamy pierwszy miesiac , pojedziemy rowerami na wycieczke zrozumiemy.. i ziolo i fajki to zbedne nalogi...nie daja nic a zabieraja tak wiele..

To o czym piszesz przypomina mi program na rzucenie palenia o nazwie Reset33 bo  tam również podstawą do walki z nałogiem jest zdrowie, kondycja, zadowolenie z życia. Mi żonka kupiła ten kurs a ja go przeszedłem i rzuciłem na dobre. Oceniam to 9/10 bo momentami mi czaszka pękała od nadmiaru informacji ale skuteczne na 100%