Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TW Bolek noblista

Tokarczuk "reklamuje" Polskę w imigranckiej dzielnicy w Sztokholmie: "Jestem zawstydzona, że rząd nie przyjął imigrantów.

Polecane posty

Gość TW Bolek noblista

Tokarczuk na spotkaniu z muzułmanami : Przyjedzcie do Polski, to normalny kraj, ale nie jest tak kolorowy, jak Szwecja. Brakuje mi tego w moim małym kraju. (…) Jestem zawstydzona tym, że polski rząd odmówił przyjęcia imigrantów.

Gość Niech spada

Jak sie wstydzi być Polką to niech zmieni obywatelstwo na szwedzkie i mieszka z muzułmańskimi uchodźcami.

Gość Ana

to SKANDAL, że Polka dostaje Nobla a TVP tego nie pokazuje. Za to TVP pokazuje urodziny Radio ma ryja z transmisją maszy!!! 😞  Tak oto TVP za nasze pieniądze spełnia swoje podstawowe obowiązki!!!

Gość Fan tomas

Cieszymy się z kolejnego Nobla dla Polski. Czujemy dumę i radość !!! Cieszyliśmy się z Nobla dla Milosza, Wałęsy i Szymborskiej, dzisiaj cieszymy sie i dziękujemy Olgi Tokarczuk za to co napisała i co napisze, bo to Polka, kobieta i  cudowny człowiek

Gość Fan tomas
24 minuty temu, Gość Niech spada napisał:

Jak sie wstydzi być Polką to niech zmieni obywatelstwo na szwedzkie i mieszka z muzułmańskimi uchodźcami.

Wracaj do swojej norki trolliku pisowskie 😞

Gość Gość

Mnie się wydaje że jeśli ona nie jest oplacana to żyje ideałami które opisuje i w swoich książkach bo jest naiwna bo nie wierzę że taka inteligentna kobieta takie głupoty pieprzy i jeszcze w nie wierzy. 

Gość Ana
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Mnie się wydaje że jeśli ona nie jest oplacana to żyje ideałami które opisuje i w swoich książkach bo jest naiwna bo nie wierzę że taka inteligentna kobieta takie głupoty pieprzy i jeszcze w nie wierzy. 

hmmmm Prawactwo ogłosiło bojkot książek Olgi Tokarczuk. No cóż, każdy czyta to co może zrozumieć  😉😛

Gość Papiesz
17 minut temu, Gość Ana napisał:

hmmmm Prawactwo ogłosiło bojkot książek Olgi Tokarczuk. No cóż, każdy czyta to co może zrozumieć  😉😛

Ana to skrót od pojébana?

Gość Fan tomas

Media w Hiszpanii i Portugalii, oceniając wtorkową uroczystość wręczenia literackiej nagrody Nobla wskazują, że była ona udana dla Olgi Tokarczuk i była przykrym wydarzeniem dla austriackiego pisarza Petera Handkego. Odnotowują, że to Polka zasiadła podczas bankietu obok króla Karola Gustawa XVI.  "Podczas wręczenia nagrody intensywność oklasków dla Tokarczuk była zdecydowanie większa niż dla jej kolegi, Handkego"- odnotował hiszpański dziennik.

"Madrycka gazeta wskazuje, że polska pisarka została wyróżniona podczas wtorkowej ceremonii wręczenia nagród Nobla również miejscem podczas uroczystego bankietu. "Tokarczuk zasiadła po lewej stronie od (szwedzkiego - PAP) monarchy, natomiast Handkego posadzono dziesięć krzeseł dalej" - podsumował wtorkową uroczystość "El Pais".

Gość Ana
44 minuty temu, Gość Papiesz napisał:

Ana to skrót od pojébana?

Wsadź sobie łeb do nagranego piekarnika, może tobie wyskoczy Rozalka 😜

Gość GOŚĆ

Tokarczuk, Lewandowski, Tusk. All made in Poland.