Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malyglod

Potliwosć odbytu - nietypowy przypadek

Polecane posty

Gość Malyglod

POTLIWOŚĆ TYŁKA, ODBYTU
Czy jest na tym świecie ktoś kto potrafi mi pomóc?
Otóż cierpię na potliwość odbytu i nikt nic nie wiec co mi jest. Dzieje się to zarówno latem jak i zimą. Przypuszczam, że jest to pot, gdyż jest bezbarwny i po wyschnięciu bielizny nie ma śladu.
Ogólnie dolegliwość ta kompletnie zrujnowała mi życie. A zaczęło się to w okresie dojrzewania. Byłem z tym u kilku lekarzy to powiedziano mi, że to taki wiek i z czasem samo przejdzie. ... prawda,  nie zniknęło a objawy się tylko nasiliły. Obecnie temperatura powyżej 25 stopni jest dla mnie katorgą. Wyjście do sklepu, przejście 500 m powoduje powstanie plamy na tyłku, na rower nie wsiądę bo  zaraz jest to samo, a nie mowie już o jakichkolwiek stosunkach intymnych z kobietami:( Obecnie zbliża mi się 30-stka, zrezygnowałem z pracy bo nie mogłem już dłużej psychicznie wytrzymać jak współpracownicy naśmiewali się, że wszędzie gdzie pójdę to zostawiam plamę. Aby nie czekać w kolejkach do specjalistów to chodziłem prywatnie do lekarzy, za badania płaciłem sam i na koniec efekt tego był taki, że badania porobione, przyczyna nie znaleziona i kasy nie ma.
Dolegliwości, jakie jeszcze u siebie zauważyłem (nie wiem czy w ogóle są z tym powiązane) to od czasu do czasu pojawia się kwas w gardle, ból stawów, kołatanie serca. Dodam, że wypróżniam się co 2-3 dzień, nie mam biegunek, nie boli mnie brzuch, nie szczypie i nie swędzi tyłek.
Dostrzegłem również, ze dolegliwości nasilają się gdy coś zjem, szczególnie po nabiale i glutenie, jednak eliminacja tych produktów nie przyczynia się do eliminacji potliwości.
Teraz może krótkie streszczenie moich wizyt u specjalistów.
Otóż zaczynałem od lekarza rodzinnego, gdzie miałem zrobioną morfologie krwi, glukozę, mocz - wszystko bez zastrzeżeń.
Zostałem skierowany do proktologa - gdzie po badaniu per rectum i rektoskopii stwierdzono, ze wszystko w porządku (nie ma hemoroidów jak podejrzewał wcześniej lekarz ogólny).
Przyszła kolej na dermatologa, jednak po badaniu nie ma żadnych infekcji dermatologicznych (typu grzybica i tym podobne).
Powiedziano mi bym odwiedził endokrynologa (bo to będzie problem z tarczycą), tak tez zrobiłem. Tu miałem najwięcej badan robionych, i wbrew opini dermatologa lekarz endokrynolog stwierdził, że zrobił wszystko co w jego mocy (i nawet więcej) i z punktu widzenia endokrynologicznego jestem zdrowy. FT3, FT4, TSH - wszystko w normie (choć FT4 przy górnej granicy dlatego tez miałem robione dalsze badania). Anty-TPO, Anty-TG, przeciwciała przeciw receptorom TSH (TRAB), testosteron, kreatynina, ferrytyna, birbuina całkowita, albumina, fosfotaza zasadowa, AST, ALT, GGTP, amylaza, przeciwciała  anty HBS, przeciwciała anty HCV, antygen HBS, przeciwciała antytyreoglobulinowe (ATG), przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej (ATPO), przeciwciała przeciwjadrowe ANA -  wszystko w normie.
Sód, potas, chlorki, fosfor, wapń w normie. Magnez lekko poniżej normy, Żelazo lekko powyżej normy, witamina D 25 OH - poziom wystarczający, USG tarczycy w porządku
czynnik reumatoidalny RF IgM - w normie, antygen helicobacter w kale - dodatni, badanie kału w kierunku pasożytów - nie znaleziono, borelioza p/c IgG, IgM - nie obecne, odczyn Biernackiego - w normie, białko C- reaktywne - w normie, p/c Candida IgG, IgM - nieobecne. Ze zrobionymi powyżej wynikami skierowany zostałem do gastrologa, który przepisał mi tylko lek na zgagę i stwierdził, że nie widzi problemu.

Proszę, pomóżcie , co mam robić? Jak mam żyć?

Czy jest ktoś kto ma podobne objawy jak ja? Jakie badania robiliście, co wykluczyliście?

Gość vbn

Odpowiadam na twoje pytania: tak, nie wiem, nie wiem, tak, żadne, nic.