Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosciowka

Test owulacyjny

Polecane posty

Gość Gosciowka

Wczoraj wieczorem zrobiłam test owulacyjny i były dwie kreski, jedna słabsza ale była a dzisiaj rano dostałam okres. Dodam, że jest to 30 dc. O co chodzi??

Gość Karolina

Pozytywny test owulacyjny to nie taki gdzie widzisz dwie kreski, przeczytałaś ulotkę? Takie testy należy robić przez kilka dni o tej samej godzinie, w podobnych warunkach (Mam na myśli że wszystkie dni testowe np nie pic nie jesc nie sikać od godziny- dwóch,trzech... ile tam chcesz...i wtedy zrobić test. Nie to że wyjdzie źle czy nie wyjdzie jeśli zrobisz inaczej, ale Tylko tak faktycznie jesteś w stanie wyłapać dzień owulacji, zwczyajnie porównując kolory pasków. Niektóre kobiety mają wysoki poziom lh przez cały cykl barwią paski na różne odcienie różu a tylko w dniu szczytu jest czerwony. 

druga sprawa za test owulacyjny pozytywny przyjmuje się taki który ma obydwie kreski jednakowego koloru, co więcej, nie oznacza on samej owulacji tylko najwyższe stężenie hormonu lh w organizmie kobiety.
Owulacja występuje 8-36 godzin po szczycie lh.. kiedy paski zaczynają blednąć to wtedy należy bzykać. 

Jeśli dostałaś okres,  sie nowy cykl i nowa szansa na poczęcie, powodzenia🤷🏻‍♀️

Gość Gosciowka

Dzięki