Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eho

Czy patrzenie w monitor komputera np 10 h

Polecane posty

Gość eho

Może powodować męty w oku.  Prześladuje mnie to już 10 lat Rodzice nie maja raczej nic takiego   ja podjąłem studia itp. Wadę miałem juz  od 16 roku  . Ogólnie myślałem ze to od komputera  potem podjąłem prace fizyczna ale wada raczej na pewno się pogarsza. I tak siedziałem teraz z 10 h na komputerze może 8 bo coś chce zrobić.  Noi czasem mi tak przymgli oko .. Boje się ze kiedyś mi całkiem zajdzie oko   i będę widział jak przez wodę ;/ . Mam trochę zeza niedużego inna wada to astygmatyzm noi te mety, czasem też przymglone oko. Sam nie wiem do kogo się zgłosić i gdzie, Jak chodziłem po lekarzach to gadają ze to normalne ale jak normalne jak wada jest coraz większa, jestem juz tym bardzo zmęczony ze nie potrafię sobie z tym poradzić. Teoretycznie się nie traci od mętów wzroku. Ale czytałem o takim przypadku co całkiem mu zaszło oko metami i potem tylko witeroliza laserowa albo witrektomia . Witrektomii się obawiam bo jak  mam mieć cały czas wrażenie ciała obcego czy coś to ostateczność... Nie wiem gdzie sie udać juz z tym :((