Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gosc

Co myslicie o kobietach 35 l, ktore nie maja dzieci, facetow, sa starymi pannami

Polecane posty

Go艣膰 Hultaj

A taka 35 latka mo偶e da膰 mi cipk臋 poliza膰 ?聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Go艣膰
7 minut temu, Go艣膰 Sara napisa艂:

Mam nieca艂e 26聽lat. Jestem sama od zawsze. Moja rodzina to patologia. Utrzymuje z nimi ch艂odne relacje, gdy偶 偶eby nie zwariowa膰 musialam si臋 wyrwa膰 z rodzinnego domu. Mam przyjaci贸艂. Dobrze p艂atn膮 prac臋, wynajmuje mieszkanie, odk艂adam kas臋 na kupno swojego, niedawno kupi艂am wymarzony samoch贸d. Spe艂ni艂am wi臋kszo艣膰 swoich marze艅 i pragnie艅. Nie mam partnera. Nie pragn臋 sta膰 przed o艂tarzem w bia艂ej sukni a potem odda膰 si臋 偶yciu rodzinnemu. Ca艂kiem mo偶liwe 偶e wgl sie do tego nie nadaje a ju偶 na pewno nie widz臋 siebie w tej roli. Wybra艂am inn膮 drog臋. Planuje kupi膰 jeszcze 2 konie聽i聽聽mam par臋 miejsc do zwiedzenia. Nawet jak dobije tej 30srki czy 35 b臋d臋 w miejscu w kt贸rym chce by膰. Niewa偶ne, 偶e b臋d臋 sama i przypnie mi kto艣 艂atk臋 "starej panny". B臋d臋 szcz臋艣liwa i nie b臋d臋 desperatk膮. Tak聽sobie obieca艂am. A zdanie innych mnie ...

No widzisz. A ja mia艂am mieszkanie w wieku lat 20, kochaj膮ca si臋 rodzin臋 i nie s膮dz臋 aby m膮偶 czy dzieci w czym艣 mnie ograniczaly.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss
8 minut temu, Go艣膰 Aga napisa艂:

Nie chce atakowa膰 w 偶aden spos贸b os贸b homoseksualnych, ale co jest "tak" z lesbijk膮, podczas gdy z osob膮, kt贸ra nikogo nigdy nie mia艂a jest "nie tak"?聽

W czym ta lesbijka jest "lepsza"?Obydwie s膮 w jaki艣 spos贸b nietypowe pod wzgl臋dem p艂ciowym. Lesbijka gustuje w kobietach, co jest z punktu widzenia natury sprzeczne z ide膮 艂膮czenia si臋 ludzi w pary w celu prokreacji, a ten, co z nikim nigdy nie by艂 r贸wnie偶 dzia艂a przeciw tej naturze. 呕eby nie by艂o, nie oceniam tych ludzi, bo, co do zasady, 偶adne z nich nie robi krzywdy innemu. Ten co nikogo nie mia艂, mo偶e zwyczajnie nie potrzebuje nikogo mie膰? Mo偶e aseksualny, s艂ysza艂e艣/as o czym艣 takim? To te偶 jest orientacja.聽

Osoby, kt贸re nigdy nikogo nie mia艂y, przewa偶nie maj膮 l臋ki i problemy z nawi膮zywaniem kontakt贸w. To jest z nimi nie tak. Lesbijki z samego powodu, 偶e s膮 lesbijkami, nie s膮 jakie艣 upo艣ledzone w kontaktach spo艂ecznych z innymi. Problem maj膮 te, kt贸rym r贸wnie偶 nie uda艂o si臋 nigdy stworzy膰 sta艂ego zwi膮zku.

S膮 tez ludzie, kt贸rzy mieli ze sob膮 problemy w przesz艂osci i z tego powodu mog艂y in si臋 ni uda膰 zwi膮zki, ale s膮 po terapii i mozliwe, 偶e w przysz艂o艣ci im si臋 uda.

Ja bym nie pakowa艂a tych wszystkich sytuacji do jednego wora.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onsam
Przed chwil膮, Go艣膰 Hultaj napisa艂:

A taka 35 latka mo偶e da膰 mi cipk臋 poliza膰 ?聽

kto je tam wie ja tam nie pytam o takie rzeczy a s膮 tacy co maj膮 taki tupet i to robi膮 i podobno wiele kobiet si臋 zgadza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
1 godzin臋 temu, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Reszta dziewczyn ma facet贸w z zakolami, brzuchami piwnymi w dodatku z nieciekaw膮 prac膮 i zarobkami. Mam wra偶enie, 偶e s膮 w艂asnie z nimi bo nie chcia艂y zosta膰 starymi pannami bo inaczej tego nie聽wyt艂umacz臋.聽

No wi臋c widocznie nie rozumiesz jednego, kluczowego s艂owa: mi艂o艣膰 馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hultaj
1 minut臋 temu, Go艣膰 Onsam napisa艂:

kto je tam wie ja tam nie pytam o takie rzeczy a s膮 tacy co maj膮 taki tupet i to robi膮 i podobno wiele kobiet si臋 zgadza

Bo to jest fajne dla obojga stron. Wyliza艂 bym takie cipki聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
2 godziny temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

ja wciaz sie spotykam z wysmiewaniem takich kobiet przez kobiety glownie, faceci sie raczej nie wypowiadaja na forum, tylko w necie hejtuja

a wy ?

Ja my艣l臋, 偶e s膮 szcz臋艣liwe i wolne bo nie ulegaj膮 presji spo艂ecznej by KONIECZNIE mie膰 m臋偶a i gromad臋 dzieci. Pewnie niekt贸re maj膮 kompleksy ale niepotrzebnie, bo lepiej by膰 sam膮 i szcz臋艣liw膮 ni偶 w nieudanym zwi膮zku i jedyn膮 ambicj膮 tj. rodzeniem dzieci.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lena

呕yj i daj 偶y膰 innym, nie oceniaj, ciesz si臋 w艂asnym, szcz臋艣liwym 偶yciem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hultaj

To jak b臋dzie z lizaniem cipek?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰40

Nic o nich nie my艣l臋 , mo偶e dlatego bo te偶 jestem sam .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
12 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Taka ma艂a dygresja. 聽Tak gdzie艣 do 35 roku 偶ycia, a czas p艂ynie szybko, my艣la艂am 偶e mam jeszcze ca艂e 偶ycie na r贸偶ne sprawy. 聽P贸藕niej sobie nagle u艣wiadomi艂am 偶e oklamuje sama siebie. 呕e co najwy偶ej mam tylko po艂ow臋 偶ycia przed sob膮, albo i mniej je艣li staro艣膰 przyjdzie wcze艣niej.聽

a bierzecie pod uwag臋, 偶e facet i jego khoootas to nie wszystko ???聽 Bo mam wra偶enie, 偶e dla niekt贸rych znalezienie "bolca" to sens ca艂ego zycia. Ja jestem sama, mam 32聽lata, nie uk艂ada艂o mi si臋 do tej pory z facetami (raz ja rezygnowa艂am ze znajomo艣ci, raz oni) ...jak nigdy mi si臋 nie uda z nikim nic u艂ozy膰 to nie powiesz臋聽si臋...b臋de robi膰 tysi膮c innych rzeczy, kt贸re daj膮 mi聽rado艣膰. Zycie to nie tylko zwi膮zki.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
33 minuty temu, Go艣膰 Aga napisa艂:

Nieee 馃槈 na pewno za艂o偶y艂a, 偶e to ona na swoje barki we藕mie utrzymanie ca艂ej tr贸jki, a facet w mi臋dzyczasie b臋dzie nosi膰 bombelka pod sercem, a nast臋pnie urodzi go i wykarmi swoj膮 piersi膮 馃槃

Nie beneficjentko , ma by膰 wsp贸艂odpowiedzialna za rodzink臋, XIX wiek si臋 sko艅czy艂.Wykarmienie bombelka i noszenie pod sercem to nie jest wyczyn , godny utrzymywania przez 膰wier膰 wieku;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Nieee 馃槈 na pewno za艂o偶y艂a, 偶e to ona na swoje barki we藕mie utrzymanie ca艂ej tr贸jki, a facet w mi臋dzyczasie b臋dzie nosi膰 bombelka pod sercem, a nast臋pnie urodzi go i wykarmi swoj膮 piersi膮 馃槃

Nie beneficjentko , ma by膰 wsp贸艂odpowiedzialna za rodzink臋, XIX wiek si臋 sko艅czy艂.Wykarmienie bombelka i noszenie pod sercem to nie jest wyczyn , godny utrzymywania przez 膰wier膰 wieku;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hultaj

Dajcie mi cipk臋 wyli偶臋 wam i 艣wiat stanie si臋 pi臋kniejszy聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc
1 godzin臋 temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Ja jestem przerazona jak jakis chlop ma 35 lat nie ma dobrego zawodu mieszkania i samochodu. To dopiero patola. A jeszcze wieksza jak patola ma dzieci i meza i nie pracuje.

Zgadzam si臋.聽

Dziwne, 偶e w Polsce za nieudacznika uwa偶a si臋 niezam臋偶n膮 i bezdzietn膮 kobiet臋 a nie np. ca艂e 偶ycie bezrobotn膮, mieszkaj膮c膮 k膮tem u rodzic贸w i rodz膮c膮 rok po rok bombelki, ka偶de z innym. Dziwne... Nie wa偶ne, 偶e nie pracujesz, nie wazne 偶e nie masz gdzie mieszka膰, nie wa偶ne 偶e ma偶 alkoholik cie t艂ucze - masz tego me偶a i bbombelki to "偶ycie ci sie u艂o偶y艂o". A gdy nie masz m臋偶a, dzieci, masz mieszkanie, normalnie pracujesz to ludzie m贸wi膮 "偶e nie pouk艂ada艂o jej si臋" .,..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
32 minuty temu, Go艣膰 Sara napisa艂:

Mam nieca艂e 26聽lat. Jestem sama od zawsze. Moja rodzina to patologia. Utrzymuje z nimi ch艂odne relacje, gdy偶 偶eby nie zwariowa膰 musialam si臋 wyrwa膰 z rodzinnego domu. Mam przyjaci贸艂. Dobrze p艂atn膮 prac臋, wynajmuje mieszkanie, odk艂adam kas臋 na kupno swojego, niedawno kupi艂am wymarzony samoch贸d. Spe艂ni艂am wi臋kszo艣膰 swoich marze艅 i pragnie艅. Nie mam partnera. Nie pragn臋 sta膰 przed o艂tarzem w bia艂ej sukni a potem odda膰 si臋 偶yciu rodzinnemu. Ca艂kiem mo偶liwe 偶e wgl sie do tego nie nadaje a ju偶 na pewno nie widz臋 siebie w tej roli. Wybra艂am inn膮 drog臋. Planuje kupi膰 jeszcze 2 konie聽i聽聽mam par臋 miejsc do zwiedzenia. Nawet jak dobije tej 30srki czy 35 b臋d臋 w miejscu w kt贸rym chce by膰. Niewa偶ne, 偶e b臋d臋 sama i przypnie mi kto艣 艂atk臋 "starej panny". B臋d臋 szcz臋艣liwa i nie b臋d臋 desperatk膮. Tak聽sobie obieca艂am. A zdanie innych mnie ...

Ta jasne a w tej bajce byly slonie ? Pochodzisz z patologii i masz dobrze platna prace i kupisz stajnie ach te bajkopidarki z kafe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

nie da si臋 wszystkich takich kobiet wrzuci膰 do jednego wora...

- jedne s膮 same bo s膮 ma艂o atrakcyjne a czekaj膮 na ksi臋cia z bajki,

- drugie s膮 bez faceta, dzieci bo s膮 homo,

- trzecie s膮 same bo maj膮 jaki艣 uraz 聽z m臋偶czyznami zwi膮zany (kto艣 j膮 kiedy艣 zgwa艂ci艂, ojciec pijak j膮 bi艂 itd.)

- czwarte s膮 same bo faktycznie nie ci膮gnie ich do macierzy艅stwa, do ma艂偶e艅stwa itd.聽

- pi膮te s膮 same bo mog艂y by膰 wcze艣niej w聽d艂ugiej relacji, kt贸ra nie przetrwa艂a pr贸by czasu.

my艣l臋, 偶e okre艣lenie "stara panna" na kobiet臋聽 30+ to nad wyraz bior膮c pod uwag臋, 偶e wi臋kszo艣膰 ludzi bierze dzi艣 sluby w艂a艣nie po 30.聽 Do 30 stki ma艂o kto ma ustabilizowan膮 sytuacj臋 finansow膮, zawodow膮, ma艂o kto ma 聽nawet聽 w艂asne mieszkanie (chociazby na kredyt)聽 czy przyzwoite auto. Powiedz艂膮bym, 偶e 30 to dzi艣 takie nowe 20.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Co wy z t膮 prac膮? 聽Piszecie tak jakby to jakie艣 wielkie osi膮gni臋cie by艂o. Od pracowania s膮 m臋偶czy藕ni a nie kobiety.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
2 minuty temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

Zgadzam si臋.聽

Dziwne, 偶e w Polsce za nieudacznika uwa偶a si臋 niezam臋偶n膮 i bezdzietn膮 kobiet臋 a nie np. ca艂e 偶ycie bezrobotn膮, mieszkaj膮c膮 k膮tem u rodzic贸w i rodz膮c膮 rok po rok bombelki, ka偶de z innym. Dziwne... Nie wa偶ne, 偶e nie pracujesz, nie wazne 偶e nie masz gdzie mieszka膰, nie wa偶ne 偶e ma偶 alkoholik cie t艂ucze - masz tego me偶a i bbombelki to "偶ycie ci sie u艂o偶y艂o". A gdy nie masz m臋偶a, dzieci, masz mieszkanie, normalnie pracujesz to ludzie m贸wi膮 "偶e nie pouk艂ada艂o jej si臋" .,..

Dok艂adnie.

Jest te偶 spora grupa kobiet, kt贸ra nie zarabia jako艣 wybitnie, ale pracuje, rozwija si臋, cho膰聽mieszkanie nadal jest聽 poza ich zasiegiem, bo boj膮 si臋 kredytu. One te偶 s膮 uwa偶ane za nieudacznice. A cz臋sto jest tak, 偶e gdyby odci膮膰 m臋偶atki od m臋偶a to zwyczajnie samotnie by nie da艂y rady i samodzielnie by mieszka艅 nie mia艂y.

Poodwracane to wszystko

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
18 minut temu, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

a bierzecie pod uwag臋, 偶e facet i jego khoootas to nie wszystko ???聽 Bo mam wra偶enie, 偶e dla niekt贸rych znalezienie "bolca" to sens ca艂ego zycia. Ja jestem sama, mam 32聽lata, nie uk艂ada艂o mi si臋 do tej pory z facetami (raz ja rezygnowa艂am ze znajomo艣ci, raz oni) ...jak nigdy mi si臋 nie uda z nikim nic u艂ozy膰 to nie powiesz臋聽si臋...b臋de robi膰 tysi膮c innych rzeczy, kt贸re daj膮 mi聽rado艣膰. Zycie to nie tylko zwi膮zki.聽

Czyli chcialas/chcesz tylko Ci nie wysz艂o. 聽I to jest prawdziwe twierdzenie a nie 偶e jestem sama po tak chcia艂am. Jeste艣 sama bo Ci nie wysz艂o.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

M贸j ojciec jest alkoholikiem matka od niego nie odesz艂a. Mam dobrze p艂atn膮 prac臋 bo pracuje ju偶 w niej x lat.聽Pracuje z m艂odymi ko艅mi i jestem instruktork膮. Konie trzymam w pensjonacie u wujka nie mam w艂asnej stajni. Nie widz臋 sensu t艂umaczy膰 ci si臋 z mojego 偶ycia. Nie jest bajkowe, jest moje i dobrze mi w nim. A Tobie 偶ycz臋 wi臋cej szcz臋艣cia by艣 nie musia艂 ocenia膰 innych. 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
7 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Co wy z t膮 prac膮? 聽Piszecie tak jakby to jakie艣 wielkie osi膮gni臋cie by艂o. Od pracowania s膮 m臋偶czy藕ni a nie kobiety.聽

馃憦馃憦馃憦馃憦馃憦

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa

To samo co o 35 letnich starych prawikach/kawalerach聽- albo za wybredne by艂y,albo zosta艂y skzywdzone i maja traum臋 przed kolejnym zwiazkiem albo og贸lnie syndrom wiecznej dziewicy. Niech ka偶dy zyje jak chce jak kto艣 jest szcze艣liwy sam ze sob膮 to jego sprawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa

To samo co o 35 letnich starych praw ikach/kaw alerach聽- albo za wybredne by艂y,albo zosta艂y skzywdzone i maja traum臋 przed kolejnym zwiazkiem albo og贸lnie synd rom wiecznej dzi ewicy. Niech ka偶dy zyje jak chce jak kto艣 jest szcze艣liwy sam ze sob膮 to jego sprawa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Czyli singielkami s膮 takie z patologicznych rodzin lub bezdomne. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aaa
2 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

馃憦馃憦馃憦馃憦馃憦

10 minut temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Zgadzam si臋 馃槃聽A baba jest do kucharzenia i pie...enia 馃槃

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onsam

A co odpowiedzie膰 na pytanie jak leci jak 偶ona jak dzieci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
4 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Czyli chcialas/chcesz tylko Ci nie wysz艂o. 聽I to jest prawdziwe twierdzenie a nie 偶e jestem sama po tak chcia艂am. Jeste艣 sama bo Ci nie wysz艂o.聽

zgadza si臋 - aczkolwiek wi臋kszo艣膰 relacji w kt贸rych by艂am zako艅czy艂am ja cho膰 mog艂am to ci膮gn膮膰聽馃檪聽 A聽czy wszystkie, kt贸re maj膮 dzieci i m臋偶贸w to im wysz艂o ? Ostatnio na dy偶urce mia艂am tak膮 co si臋 偶ali艂a, 偶e musi ucieka膰 do matki bo m膮偶 t艂ucze j膮 i dzieci. Wi臋c nie wiem "komu nie wysz艂o" bardziej. A to, 偶e kto艣 powie na mnie "stara panna"...wyr膮bane mam na to.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Praca uszlachetnia cz艂owieka.聽

Udost臋pnij ten post