Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Autorkkka

Jak uratować piernika za dużo przyprawy

Polecane posty

Gość Autorkkka

Zrobiłam ciasto według przepisu. Niestety po upieczeniu ciasto. Ma nie dobry smak. Przyprawa jest. Nie dobra. Zła mieszanka. I nam nie smakuje. Czy można jakoś to uratować. Przełożyć masa jakąś może polewa. Czy coś to pomoze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Autorkkka

Od lat kupuje przypraw z 1 firmy w osiedlowy sklepie. Ostatnio kupiłam inna i nam nie smakuje. Szkoda ciadta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Uratować piernik a nie piernika.

Przełożyć jakąś neutralną smakowo (albo dopełniającą smakowo) masą. Na moich wypiekach masz np. fajną z masła orzechowego i mascarpone, może też być marcepanowa, jakaś z dodatkiem bakalii, z powideł/dżemu (najlepiej taka grubsza warstwa, robiona z dodatkiem  żelatyny czy galaretki).

Z polewą bym nie kombinowała poza gorzką mocno czekoladową.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×