Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Z jakiego kraju są najładniejsze kobiety ?

Polecane posty

Gość Gość

Może ja zacznę, dla mnie Niemki bo te młode są już bardzo wymieszane , dunki i niektóre Rosjanki 

Gość Gość

Chciałabym żeby ten ranking też był obiektywny a nie że ktoś pisze "ukrainki " czy "białorusinki" bo tylko na takie ma szanse , albo zeby ktoe pisal " niemki sa brzydkie " bo u nich szans nie ma 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Chciałabym żeby ten ranking też był obiektywny a nie że ktoś pisze "ukrainki " czy "białorusinki" bo tylko na takie ma szanse , albo zeby ktoe pisal " niemki sa brzydkie " bo u nich szans nie ma 

Chodzi o to żeby ktoś nie wypowiadał się na przykład na temat urody Niemek jak w życiu nie był w Niemczech.

Gość gość

W każdym kraju znajdą się piękne dziewczyny, ciężko powiedzieć w jakim są najładniejsze. 

Gość Gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

W każdym kraju znajdą się piękne dziewczyny, ciężko powiedzieć w jakim są najładniejsze. 

W każdym kraju są piękne dziewczyny ale są kraje np Rosja gdzie dziewczyn pięknych jest bez liku i np Niemcy gdzie wśród rodowitych Niemek  pięknych dziewcząt jest jak na lekarstwo

Gość Gość
46 minut temu, Gość Gość napisał:

W każdym kraju są piękne dziewczyny ale są kraje np Rosja gdzie dziewczyn pięknych jest bez liku i np Niemcy gdzie wśród rodowitych Niemek  pięknych dziewcząt jest jak na lekarstwo

Stereotypowe głupie gadanie , najładniejsze dziewczyny jakie widziałem to niemieckie blondynki z Bawarii, ruskie noszą bazarowe ubrania , mają białe pięty i śmierdzi im z buzi A te piękności to odpicowane żony oligarchow a nie zwykle kobiety 

Gość Gość

Widziałeś kiedyś młoda rosjanke ? Ja widziałem mase w niemczech i te dobrze zrobione mają sponsorow a te normalne w wieku 20 lat są często zniszczone jak 40 latki 

Gość Gość

Niemki dzięki dobremu odzywianiu i wysokim standardom życia często wyglądają na młodsze niż są 

Gość Gość

Ameykanki też są ładne 

Gość Gość
57 minut temu, Gość Gość napisał:

Debi//lne stereotypowe gadanie , zapomniałeś dorzucić że każdy cygan jest bezrobotny , każdy Rosjanin bije się z niedźwiedziem, a każdy Polak to złodziej i alkoholik 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Stereotypowe głupie gadanie , najładniejsze dziewczyny jakie widziałem to niemieckie blondynki z Bawarii, ruskie noszą bazarowe ubrania , mają białe pięty i śmierdzi im z buzi A te piękności to odpicowane żony oligarchow a nie zwykle kobiety 

W Bawarii to ty byłeś ale palcem po mapie.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

W Bawarii to ty byłeś ale palcem po mapie.

Jako student germanistyki często pracowałem sezonowo w niemczech w wakacje , jesteś de//bilem czy udajesz ? Gadasz jakby dostać się do Niemiec było jakimś cudem 

Gość gość

Polki są najpiękniejsze. 

Gość Gość

Debi//lne stereotypowe gadanie , zapomniałeś dorzucić że każdy cygan jest bezrobotny , każdy Rosjanin bije się z niedźwiedziem, a każdy Polak to złodziej i alkoholik 

...ny to jesteś ty, i nie wypowiadaj się w sprawie  gdy poza swoją wioską nie b

Dnia 25.12.2019 o 20:06, ElitexD napisał:

a mi nawet nikt w realu zyczen nie złożył a walić ich wszystkich 

Dnia 26.12.2019 o 12:15, Gość Rysiek napisał:

Nikt mi nic nie daje. Tobie za to, za walkę z Polską z jednej strony dają kacapy, a z drugiej szkopy.

Dnia 26.12.2019 o 13:15, Kjurczak napisał:

Cześć. 

Mimo, że temat jest wałkowany wszędzie od długiego czasu to nie zauważyłem nigdzie kontrargumentu dla jego przeciwników (częściowych zwolenników?) - czyli wypłacania świadczenia tylko dla pracujących, aby uniknąć wspierania z podatków tzw. "patologii".

Na samym początku proszę o brak upolitycznienia dyskusji. Ważne są argumenty za i przeciw dla pomocy socjalnej na dziecko.

By zobrazować problem wyobraźmy sobie, że 500 plus obowiązuje od 1989 (waloryzacja i inflacja nie są tutaj ważne). Przenieśmy się w czasie do roku 2002. Dziura Bauca. Bezrobocie sięgające 20%. Rynki europejskie zamknięte przed Polakami (nie byliśmy w Unii). Temat 500 plus rozgrzewa każdą dyskusję już od dekady. Wyzywanie każdego beneficjenta od patologii, szczura i dziecioroba na porządku dziennym. I nagle okazuje się, że ludzie wykształceni ląduja na bezrobociu (co 5 osoba w wieku produkcyjnym w Polsce). Z dnia na dzień typowa rodzina 2+2, ojciec inżynier mechanik, matka pracownica banku tracą pracę. I automatycznie świadczenie. Z dnia na dzień z 5k wspólnej pensji i 1k świadczenia mają zero. 

Z drugiej strony rozwijają się patologie rynku pracy. Pracownicy budżetówki, z racji małego ryzyka bezrobocia zaczynają się zachowywać prawie jak za komuny ("proszę o spokój, ja tu mięso mam!"). Zaczyna się nepotyzm, zatrudnianie za procent od 500+. 

Pamiętajmy, że taka sytuacja może wrócić. W Polsce jest "znośnie" od ilu lat? 5-10? 

Biorąc to pod uwagę, brak warunkowania pobrania świadczenia w zależności od pracy jest chyba najlepszym rozwiązaniem. Pamiętajmy, że w założeniu ten program miał wspomagać dzietność (czy działa - na razie ciężko powiedzieć). Jeśli miałby być warunkowany podjęciem pracy to jaki byłby jego sens? Jak człowiekowi wahającemu się czy decydować się na dziecko miałby pomóc? Mam pracę to żyję jak król, nie mam to nagle jestem żebrakiem? Lepiej mieć zawsze świadomość, że w razie gorszych czasów przynajmniej będę miał dla dziecka na suchą bułkę. Jeśli nie to lepiej w ogóle nie wprowadzać takiego programu.

A z drugiej strony, dlaczego nie wprowadzać?

Polska obrała po transformacji drogę koślawego państwa socjalnego. Czyli - płacisz duże podatki a z drugiej strony nic od państwa nie dostajesz (ok, mamy darmową edukację i opiekę zdrowotną, ale na słabym poziomie). Dopiero w tym momencie zaczęło to jakoś wyglądać - tzn. państwa opiekuńczego. Tzn. płacisz za usługę (w podatkach) a w zamian masz świadczenia, leki refundowane, sieć dróg (pomijamy koszty autostrad). Tu zawsze ktoś będzie poszkodowany. Robotnik bo musi opłacać studentom darmową naukę z której sam nie korzysta. Okaz zdrowia za leki refundowane. Po co zaprzątać sobie tym głowę? 

Mam mieć pretensję do tego, że nie urodziłem się w kraju liberalnym na wzór USA? Tzn. nie płacę takich podatków ale nie mam świadczeń? 

Mieszkam tu i cieszę, się że to zaczęło działać jak należy. 

Typowy argument przeciwników, cytat z Thatcher o tym, że państwo nie ma własnych pieniędzy również do mnie nie trafia. To jest oczywiście prawda. Ale ja nie chcę sam wszystkiego ogarniać - bo po prostu nie mam do tego kompetencji/czasu/możliwości. Płacę więc za usługę (w sporych podatkach) i oczekuję jej wykonania - budowa dróg, ubezpieczenia, bezpieczeństwo energetyczne, wojsko. Równie dobrze mogę sprafrazować "notariusz nie ma swoich pieniędzy". Ano nie ma. Ja mu płacę i oczekuję wykonania usługi bo sam nie mam jego kompetencji/uprawnień i aktu notarialnego nie napiszę. Rozumiecie analogię?

Kolejny argument przeciwników - lepiej by te środki były przeznaczone na budowę szkół/szpitali itp. To gdzie te szkoły, które powstały przez 25 lat po transformacji, gdy ten program nie obowiązywał? Żeby miarodajnie porównać to weźmy rok przed wprowadzeniem 500+ i po (bo budżety podobne). Jest jakaś diametralna różnica w budowie tych szpitali? Jeśli nie to wychodzę z założenia, że dużo pieniędzy jest marnowanych przez państwo i chyba jednak lepiej dać je obywatelom. 

Ostatni kontrargument - napędzenie inflacji i galopujące ceny. Nie twierdzę, że ceny nie rosną. Ale również pytanie - czy aż tak diametralnie? Przecież przed wprowadzeniem programu rok w rok płaciłem coraz więcej. Pod koniec lat 90 za bilet normalny w moim mieście płaciłem 90 groszy. W 2014 już 3 złote. Także ceny chyba też galopowały.

Pozdrawiam.

Dnia 27.12.2019 o 17:40, Przem Prav napisał:

Ale to jest symulator i tak samo skręca naczepa jak w prawdziwym zestawie

Dnia 27.12.2019 o 21:10, SCHOOLSHOOTER napisał:

JEBAĆ POLSKĘ I POLAKÓW

Dnia 28.12.2019 o 15:15, SCHOOLSHOOTER napisał:

Z RUMUNI

Dnia 29.12.2019 o 11:01, Gość Gość napisał:

Najwyraźniej tak, po obelżywych, kłamliwych i obraźliwych słowach Putina, żadne państwo nie stanęło w obronie Polski. Tak więc masz rację, to jest jakiś spisek.

Dnia 29.12.2019 o 12:23, Gość lex napisał:

sam jestes celem dla Putina przygłupie

Dnia 29.12.2019 o 14:07, Gość Oddany człowiek Putina napisał:

Sikorski zapomniał , że nikt z PiS przed nikim nie klęczy na kolanach i nie robi laski. Szmalcownictwo jest domenę wyłącznie ludzi z PO/KO

Dnia 29.12.2019 o 17:10, Gość gość napisał:

Problem w tym, że dyplomacja i PiS to przeciwne bieguny.

Dnia 29.12.2019 o 18:41, Markuus napisał:

a mi nie pracowałem w ochronie i w firmie sprzątającej na umowy zlecenie 

Dnia 29.12.2019 o 19:12, Gość gość napisał:

Eee nie, na zwykłego ciecia sklepowego potrzeba głownie zaświadczenia o niepełnoprawności, a pewnie kaleka przemek se je ma pewnie bo jest na rencie😁

Dnia 29.12.2019 o 19:46, Gość Gość napisał:

Nikt ich nie lubi, bo zazdroszczą im sukcesu.

Dnia 29.12.2019 o 23:11, Gość Gość napisał:

PiS nie kupuje kradzionego węgla z Rosji, tylko nieuczciwe prywatne osoby. Gdyby ludzie na składach nie kupowaliby taniego podejrzanego węgla, to nie byłoby problemu. Dzięki PiS zostały zatrzymane ciężarówki z paliwem, gdzie za PO one były nietykalne. Tak twierdzą celnicy, gdzie rozkazy przychodziły od góry.

Dnia 30.12.2019 o 18:51, Komsomolec92 napisał:

Armia Czerwona wkroczyła na tereny Zachodniej Ukrainy i Zachodniej Białorusi w celu ochrony jej obywateli przed najeźdźcą hitlerowskim w obliczu upadku państwa polskiego.

18 godzin temu, Gość Jaro napisał:

Zdecydowanie najbrzydsze miasto. Po co tam jechac ? Smród ,smog,kicz i drożyzna. Pojechałem w ubiegłym roku do Bertchesgaden z moją kochaną i jest to raj w porównaniu do Zakopanego. Finansowo bardzo podobnie a Ludzie mili. Widoki piękne. Powietrze czyste. Jedzenie na najwyższym poziomie. Porządek.  Czysto. Niesamowite. Polecam. 

19 godzin temu, Gość Zawsze sam napisał:

Jednak co z tego? 

Skoro nawet nie umiem rozmawiać z dziewczynami,nie umiem flirtować,nie umiem się nawet całować bo nic takiego nie robiłem. Poza tym chyba nawet żadnej się nie podobałem nigdy. Ani w szkole,ani na studiach,ani nawet w pracy. W ogóle jak ludzie przy mnie rozmawiali o związkach czułem się obco, jak jakaś widownia.

(No i oto moje pytanie. Co mam zrobić niby? Jak stać się duszą towarzystwa, jak przełamać strach przed rozmową, a właściwie jak nauczyć się podtrzymywać rozmowę by trwała dłużej niż minutę)

Nigdy nie miałem gadanego i wiem że to poważna wada. Zawsze i tak byłem tym co lubiał słuchać i obserwować niż mówić. Nawet na wyjściach ze znajomyni zawsze to oni większość mówili a ja tylko parę zdań.

...ny to jesteś gdyż tatuś pijak bił ciebie po głowie, nigdzie nie byłeś więc się nie wypowiadaj na temat na który nie masz zielonego pojęcia  

Gość mimi

ameryka latynoska, wenezuela

aktorki grajace w tamtejszych telenowelach

Gość gość

Nie każda jest taka piękna bo na telenowele są castingi poza tym te aktorki są po wszelkich operacjach plastycznych od głowy po sam tyłek no ale to jest ich inwestycja. Faceci w telenowelach też są z castingów i muszą mieć twarze jak chłopcy malowani.

Gość xyz

3 godziny temu, Gość Gość napisał:

Stereotypowe głupie gadanie , najładniejsze dziewczyny jakie widziałem to niemieckie blondynki z Bawarii ...

Ja też nie wiem, skąd ten stereotyp nieatrakcyjnej Niemki. Można chwalić Polki (ja chwalę) nie ujmując niczego innym nacjom. A jest trochę w Bawarii takich właśnie wysokich, szczupłych blondynek o pociągłych twarzach i ostrzejszych rysach. Ale Polki i tak piękniejsze :).

Gość gość

Z Afryki 

Gość Misio
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Może ja zacznę, dla mnie Niemki bo te młode są już bardzo wymieszane , dunki i niektóre Rosjanki 

Najładniejsze są z Polski. 

Gość Gość
5 godzin temu, Gość Gość napisał:

...ny to jesteś ty, i nie wypowiadaj się w sprawie  gdy poza swoją wioską nie b

...ny to jesteś gdyż tatuś pijak bił ciebie po głowie, nigdzie nie byłeś więc się nie wypowiadaj na temat na który nie masz zielonego pojęcia  

To że ty siedzisz całe życie w Polsce nie znaczy że każdy tak ma przegrywie 

Gość Gość
15 minut temu, Gość Gość napisał:

To że ty siedzisz całe życie w Polsce nie znaczy że każdy tak ma przegrywie 

To policytujmy się kto gdzie był i jakie państwa zwiedził,

Gość Gość

No właśnie cisza .

Gość gość
40 minut temu, Gość Gość napisał:

To policytujmy się kto gdzie był i jakie państwa zwiedził,

A jaki kraj Cię interesuje? 

Gość Gość
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Wiedziałam że poza Polską nigdzie nie byłeś.

Gość Gość
6 minut temu, Gość gość napisał:

Pytaniem na pytanie się nie odpowiada chyba że nie ma się nic sensownego do powiedzenia.

Gość gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Wiedziałam że poza Polską nigdzie nie byłeś.

Właśnie w tylu byłam, że pytam który konkretnie Cię interesuje. 🙂

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Pytaniem na pytanie się nie odpowiada chyba że nie ma się nic sensownego do powiedzenia.

Dzień bez dosrywania dniem straconym? Jakiś ból dupy ostatnio? 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Dzień bez dosrywania dniem straconym? Jakiś ból dupy ostatnio? 

Brak argumentów wywołuje agresję, od razu pojawiają się wulgaryzmy .

Gość gość
13 minut temu, Gość Gość napisał:

Brak argumentów wywołuje agresję, od razu pojawiają się wulgaryzmy .

Twój temat jest pusty sam w sobie.