Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Brzuch po porodzie - czy wraca do stanu sprzed?

Polecane posty

Gość Gość

Przed ciążą miałam super płaski brzuch, chodziłam na siłownie od wielu lat i nie mam tendencji do odkładania tłuszczu na brzuchu. Jestem teraz w 35 tc i jak patrzę na ten brzuch to nie wierze, że on wróci do stanu sprzed ciąży. W ciazy normalnie ćwiczę, jestem pod kontrolą dietetyka, tyje w normie, więc raczej jeżeli tłuszcz mi się odłożył to raczej niewiele...wrócił wam brzuch po połogu do stanu sprzed ciąży?

Gość Radomek

Popatrz na mame i siostre jak.masz, tu tylko geny jak masz ok to wroci

Gość Vanessa

Skoro prowadzisz aktywny tryb życia i dbasz o dietę to pewnie nie będzie problemów z powrotem do płaskiego brzucha. Zaraz po porodzie możesz mieć pomarszczony, obwisły flaczek ale niech cię to nie przeraża, to etap przejściowy.

Gość Gosx
6 minut temu, Gość Vanessa napisał:

Skoro prowadzisz aktywny tryb życia i dbasz o dietę to pewnie nie będzie problemów z powrotem do płaskiego brzucha. Zaraz po porodzie możesz mieć pomarszczony, obwisły flaczek ale niech cię to nie przeraża, to etap przejściowy.

Właśnie to mnie zastanawia, że serio ta macica się tak kurczy do rozmiarów początkowych? Wiem, że pytanie głupie, ale trudno mi uwierzyć, że się kurczy do stanu sprzed ciąży...

Gość gość

zalezy u kogo. niektóre po 1 mają flak, a moja kolezanka urodzila 4 i talia jak osa

Gość Vanessa
10 minut temu, Gość Gosx napisał:

Właśnie to mnie zastanawia, że serio ta macica się tak kurczy do rozmiarów początkowych? Wiem, że pytanie głupie, ale trudno mi uwierzyć, że się kurczy do stanu sprzed ciąży...

Kurczy się, kurczy 🙂 Może nie jest co do milimetra tak mała jak przed ciążą ale na pewno nie na tyle duża żeby wystawać. Nie zaprzątaj sobie tym głowy. Co ma być to będzie. Nawet jeśli twój brzuch będzie sflaczały, z rozstępami lub bliznami, to dla dzieciątka warto.

Gość Gość

Mięśnie mam takie jak po pierwszej ciąży. Paradoksalnie lepszy brzuch miałam właśnie po ciąży niż przed, bo zaczęłam bardzo dużo ćwiczyć. Jest płaski i twardy. Jedynie skóra jest w nieco gorszym stanie, bo mam tendencje do małych rozstępów. 

Gość Gość

Powiem szczerze że zależy. I nie zawsze od genów. Moja mama i babcia miały problem z brzuchem po porodzie. Ja .. nie. Brzuch miałam spory powiem szczerze. Już na drugi dzień po porodzie było widać zmianę. Teraz jestem 5 miesiecy po. Brzuch jest dość płaski chociaż trochę tej wiotkiej skóry jest ale to normalne bo się naciągnęła ... Spokojnie. Tym bardziej że ćwiczysz i trzymasz dietę..będziesz miała łatwiej

Gość Iubire

Po Pierwszej ciąży mój brzuch bardzo szybko wrócił do poprzedniego stanu, po drugiej ciąży została mi mała ruchoma fałdka. 

Gość Natalia

ja miałam problem z powrotem do satysfakcjonującego seksu ;(, musiałam się namęczyć i pogłówkować by było dobrze, udało się, fizjoterapeuta polecił mi vagiwell który używałam z pół roku 

Gość Anka
17 godzin temu, Gość Radomek napisał:

Popatrz na mame i siostre jak.masz, tu tylko geny jak masz ok to wroci

...a nie geny, trzeba ciężko trenować i zdrowo się odżywiać.

Gość Anka
1 minutę temu, Gość Natalia napisał:

ja miałam problem z powrotem do satysfakcjonującego seksu ;(, musiałam się namęczyć i pogłówkować by było dobrze, udało się, fizjoterapeuta polecił mi vagiwell który używałam z pół roku 

po tym gównie co najwyżej grzyb na pi_dzie wyjdzie. NIE POLECAM.

Gość Mama
17 godzin temu, Gość Gość napisał:

Przed ciążą miałam super płaski brzuch, chodziłam na siłownie od wielu lat i nie mam tendencji do odkładania tłuszczu na brzuchu. Jestem teraz w 35 tc i jak patrzę na ten brzuch to nie wierze, że on wróci do stanu sprzed ciąży. W ciazy normalnie ćwiczę, jestem pod kontrolą dietetyka, tyje w normie, więc raczej jeżeli tłuszcz mi się odłożył to raczej niewiele...wrócił wam brzuch po połogu do stanu sprzed ciąży?

Nie będzie taki sam. Od razu po pierwszym porodzie brzuch stał się płaski ale nie był taki "twardy" . Po drugim porodzie Miałam wystający brzuszek jeszcze przez 2 tyg. W pierwszej ciąży przytyłam 13 kg a w drugim5. Wiele zależy od genów.