Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkk

Czy więcej jest małżeństw gdzie osoby poznały

Polecane posty

Gość kkkk

się w liceum, szkole będąc nastolatkami czy w dorosłym życiu? które związki są trwalsze? niby czytałam że związki zawarte w bardzo młodym wieku najszybciej sie rozwodzą Jak uwazacie?

Gość Gość

A skąd ja mam wiedzieć? Jestem panna i panna zamierzam umrzeć.

Gość Gość

Statystyki pokazują, że małżeństwa zawarte w dojrzalszym  wieku niz ledwo 20pare lat są trwalsze. 

Gość Gosc

W sumie tutaj też wypada zapytać, które małżeństwa są bardziej szczęśliwe. Często zdarza się tak, że ludzie poznają się w liceum i są ze sobą bo boją się zmian, bo niewiedzą nawet jak się zabrać z coś nowego itp. co wcale nie znaczy, że są szczęśliwi, bo często jest to tragedia nie związek. Pamiętajmy o tym, że uczucia można też ulokować źle. 

W dorosłym życiu, gdy masz już pewne "zaplecze" wiesz, które rzeczy można przemilczeć, na co nigdy nie można się zgodzić itp. Dobierasz partnera/ ke też głową, zwracasz uwagę na jej cechy charaktery itp. 

Gość gość

Tutaj nie ma żadnych reguł. Jedno jest natomiast pewne. Dotyczy to osób, które już od czasów szkolnych były z sobą razem czyli od zawsze i nie miały żadnych innych partnerów- z nikim innym się nie całowały, nie pieściły, nie mówiąc już o odbyciu stosunku.Otóż wiele z takich osób prędzej czy później chciałoby spróbować jak to jest z inną/innym. 

Gość Gosc
7 minut temu, Gość gość napisał:

Tutaj nie ma żadnych reguł. Jedno jest natomiast pewne. Dotyczy to osób, które już od czasów szkolnych były z sobą razem czyli od zawsze i nie miały żadnych innych partnerów- z nikim innym się nie całowały, nie pieściły, nie mówiąc już o odbyciu stosunku.Otóż wiele z takich osób prędzej czy później chciałoby spróbować jak to jest z inną/innym. 

trudno się nie zgodzić. W pewnym momencie dociera do Ciebie, że życie masz tylko jedno. 

Gość Gość

Jesteśmy razem (oczywiście nie odrazu jako małżeństwo) od wakacji po maturze - o rozwodzie nie myślimy (razem 26 lat)

Gość Gość

Z pierwsza żoną od matury do 35 roku życia.  Później zamiana.:)  

Gość gość121
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Jesteśmy razem (oczywiście nie odrazu jako małżeństwo) od wakacji po maturze - o rozwodzie nie myślimy (razem 26 lat)

Jesteście dla siebie pierwszymi partnerami?

Gość 84/85
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

trudno się nie zgodzić. W pewnym momencie dociera do Ciebie, że życie masz tylko jedno. 

Ja w liceum byłem singlem. Uczucie w postaci licealnej miłości nie jest mi znane. Gdy zdawałem maturę moje doświadczenia w sprawach damsko męskich były zerowe. Naprawdę to nie jest fajne. Ta sytuacja miała swojej konsekwencje kilka lat później, gdy poznałem moją kobietę. Zanim ją poznałem, miałem podczas studiów jedną przygodę z fajną laską i to wszystko. Potem już była moja kobieta. Jak łatwo policzyć moja kobieta była dopiero moją drugą dziewczyną, z którą miałem do czynienia. No i stało się. Poszedłem na imprezę. Poszedłem tam sam. Tam wpadłem w oko miłej szatynce. Był alkohol. Co było dalej to oczywiste. Skusiłem. Kurczę, dlaczego ja już w liceum nie zacząłem szaleć z dziewczynami?  Wyszalałbym się i potem by mnie już tak bardzo nie kusiło do tego aby próbować z innymi. 

Gość Gość
2 godziny temu, Gość gość121 napisał:

Jesteście dla siebie pierwszymi partnerami?

W jakim sensie? To był pierwszy nasz poważny związek i byliśmy dla siebie pierwszymi partnerami seksualnymi.  Uprzedając pytanie (a raczej nawiązując do wcześniejszego wpisu) nie mam ochoty próbować jak to jest innym.