Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Dziecko 5 miesiecy a kaszka ryżowa

Polecane posty

Gość Gość

Czy 5 miesięczne niemowlaki karmione tylko piersią mogą jeść te kaszki ryżowe? 

Gość Vanessa

Chcesz już rozszerzać dietę? Kaszki ryżowe są delikatne i takiemu maluchowi nie zaszkodzą. Ja robię na wodzie i dodaję owoce. Niektóre mamy ściągają mleko z piersi i dodają kaszkę. Nie polecam gotowych mieszanek smakowych. Za dużo cukru.

Gość Gość
11 minut temu, Gość Vanessa napisał:

Chcesz już rozszerzać dietę? Kaszki ryżowe są delikatne i takiemu maluchowi nie zaszkodzą. Ja robię na wodzie i dodaję owoce. Niektóre mamy ściągają mleko z piersi i dodają kaszkę. Nie polecam gotowych mieszanek smakowych. Za dużo cukru.

Ogólnie chce zacząć od warzywek jak brokuła, marchewka. Usłyszałam o kaszkach ryżowych i po prostu byłam ciekawa czy mogę. 

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Ogólnie chce zacząć od warzywek jak brokuła, marchewka. Usłyszałam o kaszkach ryżowych i po prostu byłam ciekawa czy mogę. 

Móc to wszystko możesz - to Twoje dziecko:) Ale moim zdaniem lepiej, żeby było tak jak napisałaś czyli na pierwsze posiłki "niecyckowe" warzywa i owoce. I najlepiej poczekać aż skończy 6 miesięcy. Szczególnie jeżeli nie ma żadnego problemu z przybieraniem.

Gość Vanessa
12 minut temu, Gość Gość napisał:

Warzywa to najlepszy wybór na początek. My wprowadziliśmy kaszkę gdy przyszła pora na drugi niemleczny posiłek.