Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anka

prosba o podwyżke zasiłku, pomożcie prosze

Polecane posty

Gość Anka

hej, opiekuje sie chora mama, mam zasilek opiekunczy okolo 600zł, czy ktos z was moglby mi pomoc jak napisac prosbe o podwyzke tego zasilku, nie jestem w stanie isc do pracy, otrzymujac ten zasilek nie moge nic dorobic, prosze was o pomoc jak napisac do mops taka prosbe

Gość Gosc

nie mam pojecia, moze napisz swoimi slowami , nie wiem jak teraz sie takie podania pisze

Gość gosc
2 godziny temu, Gość Anka napisał:

hej, opiekuje sie chora mama, mam zasilek opiekunczy okolo 600zł, czy ktos z was moglby mi pomoc jak napisac prosbe o podwyzke tego zasilku, nie jestem w stanie isc do pracy, otrzymujac ten zasilek nie moge nic dorobic, prosze was o pomoc jak napisac do mops taka prosbe

oni maja druczki do tego, zeby wypelnic o podwyzke chyba

Gość Pomoc

Poprostu zadzwoń i zapytaj. Albo sprawdź w Internecie możesz sprawdzić i nawet ściągnąć i wydrukować druki. A jak nie masz sprzętu typu drukarki to sprawdzisz wzór. Jeśli nawet internetu nie masz to zadzwoń i zapytaj w jaki sposób to napisać. Myślę, że możesz prosić co miesiąc  o dodatkowe świadczenia. Musisz liczyć się z tym, że Pani z Mops będzie co miesiąc u Ciebie w domu i podczas tej wizyty będziesz pisać sama podanie z Jej pomocą. Prosisz o pomoc pieniężną na np.pampersy, leki, żywność, środki czystości. Opiekujesz się mamą, która wymaga stałej opieki, więc nie możesz podjąć pracy żadnej.  Musisz podać wysokość opłat, najlepiej pokaż rachunki jakie w ostatnim miesiącu opłaciłaś czyli gaz, prąd, czynsz. Możesz też starać się o dopłaty do czynszu( otrzymasz wtedy odpowiedź ile masz dopłacić bo te pieniądze idą bezpośrednio na konto administracji a Ty musisz dopłacić najczęściej ok 10 zł a dofinansowanie jest do 200zł, w zależności jakie dochody razem z Mamą uzyskujesz na to gospodarstwo domowe).I to jest świadczenie na pół roku , po czym ponownie musisz napisać( z tego co wiem na miejscu w Mopsie razem z rachunkami i jeszcze Mops da Ci druk który musisz Ty wypełnić i iść z nim do Administracji , która tam ma uzupełnić i podbić pieczątkę i jeszcze raz z tym idziesz do Mops i czekasz na rozpatrzenie decyzji. Warunek musisz mieć lokal własnościowy i  akt notarialny pokazać najlepiej ksero dać im. Dopytaj. Ten zasiłek o którym wcześniej wspomniałem nazywa się Zasiłek Docelowy( jest on jednorazowy i co miesiąc nowy piszesz podczas wizyty u Ciebie w domu).Poproś znajomych o jakieś ciuchy, przedmioty które im są zbędne i to co Ty masz może i wystawiaj z domu przez internet na OLX czy vinted  bez opłat. Mogą to być również zabawki używane, książki, ubrania, buty, użytkowe domowe przedmioty, AGD, dekoracje itp. Siedząc w domu możesz troszkę dorobić. Odbiór osobisty ustalasz Ty oczywiście nie wpuszczasz nikogo do domu, ja umawiam się gdzieś na mieście albo wychodzę przed blok. Wymiana Pieniążki i zakupiony przedmiot. Na 5minut zostawiasz mamę i zarabiasz np.20 zł za komplet filiżanek, których nie używasz. Gdzie za 5min zarobisz 20zł?  Dodatkowo możesz poprosić o tzw.bon żywnościowy i wtedy musisz pojechać niestety po odbiór paczki musisz mieć torby jakieś bo to ciężkie, kasze konserwy kawa itp. Zawsze to odciąża budżet tylko musisz załatwić opiekę Mamie na ok.2godzinki. Sąsiadka jakaś czy koleżanka itp. Mam nadzieję, że pomogłem. Życzę wszystkiego dobrego.

Gość Anka

Na pewno pomogles, przemysle to wszystko i wykorzystam. Straszne dla mnie prosic o kase, ale znalazlam sie w takiej sytuacji, ze nie wiem po prostu jak sobie dalej radzic 🙂

Gość klaun

Jestem mamą umarłam

Gość Centrum Lex

Hej jestem prawniczką, mogę Ci pomóc napisać taką prośbę

Tylko proszę napisz mi dokładnie o Twojej sytuacji finansowej i podaj przykłady pogorszenia tej sytuacji,  nawet jesli ich nie ma, musisz coś  wymyślić, inaczej będzie trudno uzyskać zgodę na większy zasiłek.

Mój e-mail to: info@centrumlex.com 

Zapraszam do kontaktu