Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak widzę osoby 5 lat ode mnie młodsze, jeszcze studiujące, które zarabiają dwa razy tyle co ja, są do przodu, jak mróweczki to zastanawiam się co jest ze mną nie tak :(

Polecane posty

Gość gość

Ja niektórych rzeczy nie ogarniam, nie jestem tzw. lotnym umysłem, mam słabą orientację przestrzenną co może się przekładać na ogólną inteligencję i bycie "obrotną". Moje umiejętności społeczne są na niskim poziomie ale z tym miałam problem od dziecka. Czuję się ze sobą źle oraz czuję się zazdrosna że kobiety  5 lat ode mnie młodsze potrafią być sto razy lepiej ogarnięte i lepiej zarabiają.

Gość Hhh
6 minut temu, Gość gość napisał:

Ja niektórych rzeczy nie ogarniam, nie jestem tzw. lotnym umysłem, mam słabą orientację przestrzenną co może się przekładać na ogólną inteligencję i bycie "obrotną". Moje umiejętności społeczne są na niskim poziomie ale z tym miałam problem od dziecka. Czuję się ze sobą źle oraz czuję się zazdrosna że kobiety  5 lat ode mnie młodsze potrafią być sto razy lepiej ogarnięte i lepiej zarabiają.

Mam podobnie musisz  się w czym konkretnym wyszkolić i wyspecjalizować i to szybko 

Gość gość
8 minut temu, Gość Hhh napisał:

Mam podobnie musisz  się w czym konkretnym wyszkolić i wyspecjalizować i to szybko 

na razie to będzie mało prawdpoodobne - jestem w ciąży i na minimum 2 lata wypadnę z obiegu. Próbowałam zdać egzamin na tłumacza przysęgłego, wtedy jest się poniekąd już jakimśtam specjalistą.

Gość gość

i nie zdałam tego egzaminu oczywiscie

Gość Misia

Autorko. Głowa do góry. Wszystko jest dla ludzi i ty tez możesz się wyspecjalizować. Wcale nie jesteś jakaś gorsza tylko może nie tak pewna siebie jak młodsze osoby, ale nie obwiniaj siebie i nie bądź dla siebie taka surowa. Egzamin na tłumacza z tego co wiem jest bardzo trudny wiec próbuj do skutku. Mam w rodzinie kilku lekarzy i oni nie raz powtarzali maturę lub kilka razy podchodzili do egzaminu lekarskiego LEK i to jest normalne. Trzeba walczyć o siebie i swoją przyszłość. A z wiedza czy umiejętnościami się nikt nie rodzi. To sie nabywa z czasem.