Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rysiek

"KASTA" Od 20 stycznia będzie wyemitowanycały cykl reportaży czy audycji dotyczących sędziów i ich "kastowości".

Polecane posty

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Co ty nie pleciesz ja pomimo że mam kablówkę  to płacę abonament, czyli w sumie płacę podwójnie, to po pierwsze a po drugie to Pisiory są specjalistami  od propagandy bo jak nie hejt w min sprawiedliwości (Piebiak) to hejt w sieci, i dzięki temu takie małe hejterki jak ty mogą zarobić jałmużnę .

Abonament RTV to nie jest za oglądanie telewizora, tylko za jego posiadanie. Jak ci coś nie pasuje to nie płać kablówki, za telewizję naziemną nie trzeba dodatkowo płacić i będziesz wtedy płacił pojedyńczo.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Abonament RTV to nie jest za oglądanie telewizora, tylko za jego posiadanie. Jak ci coś nie pasuje to nie płać kablówki, za telewizję naziemną nie trzeba dodatkowo płacić i będziesz wtedy płacił pojedyńczo.

Czytaj że zrozumieniem, nigdzie nie skarżyłam się że płacę abonament, pytałeś czy płacę więc napisałam, myśł trochę. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Czytaj że zrozumieniem, nigdzie nie skarżyłam się że płacę abonament, pytałeś czy płacę więc napisałam, myśł trochę. 

No dobrze, ale dużo ludzi w Polsce nie płaci i jest to ciężko ściągalne, nikt nie ma pomysłu na to żeby ludzie płacili, było dużo propozycji, były pomysły np. żeby ludzie płacili razem z rachunkiem za prąd ale to nie wypaliło, więc w sejmie poddali się i deficyt uzupełnili z rządowej puli.

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

No dobrze, ale dużo ludzi w Polsce nie płaci i jest to ciężko ściągalne, nikt nie ma pomysłu na to żeby ludzie płacili, było dużo propozycji, były pomysły np. żeby ludzie płacili razem z rachunkiem za prąd ale to nie wypaliło, więc w sejmie poddali się i deficyt uzupełnili z rządowej puli.

Z opłaty abonamentowej w 2019 wpłynęło 331 mln zł + 2 miliardy na propagandę TVPiSowska szczujnię ale to pewnie dla niech to i tak mało dodam że na radioterapię w 2019r wydano 450 mln

Gość Gość
3 godziny temu, Gość Gość napisał:

Z opłaty abonamentowej w 2019 wpłynęło 331 mln zł + 2 miliardy na propagandę TVPiSowska szczujnię ale to pewnie dla niech to i tak mało dodam że na radioterapię w 2019r wydano 450 mln

Na którym kanale jest TVPiS? Szukałem w moim telewizorze i jakoś nie mogę znaleźć. O jakiej propagandzie piszesz? Podaj przykłady. 

Nie możesz podać? To znaczy że masz paranoję.

Gość MMMMM

Gdzie ten film "Kasta" ???? Czyżby się przestraszono? Nie podano nic, dlaczego nie ma, itd. Bardzo ciekawe. Czyjeś rączki daleko chyba sięgają.. Pozdrawiam, czekam

Gość Gość
12 godzin temu, Gość MMMMM napisał:

Gdzie ten film "Kasta" ???? Czyżby się przestraszono? Nie podano nic, dlaczego nie ma, itd. Bardzo ciekawe. Czyjeś rączki daleko chyba sięgają.. Pozdrawiam, czekam

W poniedziałek wyemitowano pierwszy odcinek. Program poprowadził reporter TVP Info Miłosz Kłeczek, który na początku zaznaczył, że "Kasta" to "program o tym jak ludzie, którzy powinni stać na straży prawa, a sami nazwali się nadzwyczajną kastą, w zwyczajny sposób i majestacie prawa zniszczyli życie zwykłym ludziom".

Gość Gość

Pierwszy odcinek był poświęcony Spółdzielni Mieszkaniowej Pojezierze z Olsztyna. Opisano historię pani Barbary, wyrzuconej w dziewiątym miesiącu ciąży z własnego mieszkania - z mężem i sześciorgiem dzieci. Po eksmisji okazało się, że w ich mieszkaniu zamieszkała córka księgowej ze spółdzielni.

Sprawa trafiła do sądu i ciągnęła się przez 16 lat. Interweniowała senator Lidia Staroń, która również wystąpiła w pierwszym odcinku programu "Kasta".

Wspomniano także o sprawie byłego prezesa spółdzielni Pojezierze Zenonie Procyku, któremu postawiono 20 zarzutów. Sąd Apelacyjny w Białymstoku podwyższył odszkodowanie i zadośćuczynienie za niesłuszne aresztowanie przyznane przez Sąd Okręgowy w Olsztynie. W efekcie Procyk otrzymał prawie 2 mln złotych odszkodowania.

Gość Gość

W następnym odcinku będzie sprawa pijanej sędzi, która spowodowała kolizję i uciekła z miejsca zdarzenia.

Gość gośc1234
Dnia 15.01.2020 o 17:00, Gość Gość napisał:

a ja mam pomysł: zakodować sygnał - kto chce oglądać kupuje dekoder z kartą i płaci. tanie, proste i wykonalne technicznie.

Gość fili

Byla nadonak na lekarzy - Pis proponowal nawet żeby wziąć ich w kamasze, 😞 nagonka ma nauczycieli, teraz jest nagonka na sędziów ... kto następny ...  ?!   Pis doązy do stworzenia państwa instytucjonalnego, zdewastowanego ni to zamordyzm ni to demokracja  skrajnie nepotyczne i korupcyjne, pełne chaosu i samowoli, częściej wykpiwane, niż szanowane w świecie, spore zadupie Europy i ... mam nadzieję, że im się to nie uda !!! Ta ekipa niestety nie jest w stanie nic dobrze robić, nawet realizować swoich idei. Braku profesjonalizmu nie zastąpi partyjna dyscyplina. Sprzatanie po pisie to dopiero bedzie praca 😞 znowu mamy do tyłu... Czy to Bismarck nie powiedział, że trzeba oddać rządy Polakom to sami się wykończą !!!

Gość Gość

Póki co to nagonka na lekarzy nadal trwa, mam nadzieję że nie przyjdzie Pisiorom do głowy wymienić ich na swoich.

Gość Gość
19 minut temu, Gość Gość napisał:

Póki co to nagonka na lekarzy nadal trwa, mam nadzieję że nie przyjdzie Pisiorom do głowy wymienić ich na swoich.

Nie ma nagonki na lekarzy, tylko na łapówkarzy.

Gość Gość
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie ma nagonki na lekarzy, tylko na łapówkarzy.

"Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" jakoś Pisiory dopiero jak Grodzki odmówił stanowisko min zaczęła się na niego nagonka dodam że Grodzki jest już drugą kadencję,

Gość gość
37 minut temu, Gość Gość napisał:

"Dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie" j

Nie tak! W PO wszyscy umaczani bez wyjątku,teraz nawet marszałek! 😆 U nich takie standardy :classic_biggrin::classic_blink::classic_love:

Dziwne by było, gdyby któryś był uczciwy 🤣

Gość Gość
20 minut temu, Gość gość napisał:

Nie tak! W PO wszyscy umaczani bez wyjątku,teraz nawet marszałek! 😆 U nich takie standardy :classic_biggrin::classic_blink::classic_love:

Umoczeni, podaj nazwiska

Gość Gość
26 minut temu, Gość gość napisał:

Nowa afera PiSu CBA znika bagatela 15 milionów

Gość Gość

Up

Gość Gość

Umoczeni, podaj nazwiska

Grodzki

Gość Gość
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Umoczeni, podaj nazwiska

Stanisław Gawłowski.

Gość Gość
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Stanisław Gawłowski.

10 godzin temu, Gość Gość napisał:

Grodzki

"Umoczeni  bez wyjatku" i matołek wymieniał dwa nazwiska, a u Pisiorów codziennie nowa afera,  aż samej się pogubiłam

Gość gość

u Pisiorów codziennie nowa afera, 

POwcy,nie ośmieszajcie się! Każdy zdrowo myslący człowiek wie jaka jest prawda.Utrzymujecie się jeszcze na scenie politycznej,bo duża część społeczeństwa to durnie,jak powiedział onegdaj J.K.Mikke!

Gość Gość
Przed chwilą, Gość gość napisał:

POwcy,nie ośmieszajcie się! Każdy zdrowo myslący człowiek wie jaka jest prawda.Utrzymujecie się jeszcze na scenie politycznej,bo duża część społeczeństwa to durnie,jak powiedział onegdaj J.K.Mikke!

Powoływać się na 80-cio letniego z demencją starczą Korwina, gratuluję, autorytet na miarę elektoratu PiSu, 

Gość Matołek

"Umoczeni  bez wyjatku" i matołek wymieniał dwa nazwiska, a u Pisiorów codziennie nowa afera,  aż samej się pogubiłam

Małgorzata Gersdorf

Gość Matołek

Matołek może podać również nazwiska szmalcowników którzy głosowali za rezolucją przeciwko Polsce.

Gość Gość
39 minut temu, Gość Matołek napisał:

Matołek może podać również nazwiska szmalcowników którzy głosowali za rezolucją przeciwko Polsce.

Cały świat jest przeciwko PiSiorą i ich deformą sądownictwa, może wreszcie ktoś powstrzyma tych szaleńców którzy niszczą  nas kraj, nawet Putin to zauważył i pluje na Polskę za PO Putin złożył kwiaty na Westerplate

Gość Gość
51 minut temu, Gość Matołek napisał:

Małgorzata Gersdorf

Nie mów Gelsdorf zapisała się do KO

Gość Gość
29 minut temu, Gość Gość napisał:

Cały świat jest przeciwko PiSiorą i ich deformą sądownictwa, może wreszcie ktoś powstrzyma tych szaleńców którzy niszczą  nas kraj, nawet Putin to zauważył i pluje na Polskę za PO Putin złożył kwiaty na Westerplate

Ja tobie również mogę wyciąć w pień całą twoją rodzinę, a potem na ich grobie złożyć kwiaty. Będziesz wtedy szczęśliwa?

Gość Gość
34 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie mów Gelsdorf zapisała się do KO

Tak samo jak Igor Tuleya

Gość Gość
9 minut temu, Gość Gość napisał:

Ja tobie również mogę wyciąć w pień całą twoją rodzinę, a potem na ich grobie złożyć kwiaty. Będziesz wtedy szczęśliwa?

Czytaj matoł że zrozumieniem, więc jeszcze raz - Za PO Putin szanował nasz kraj brał udział w uroczystościach na Westerplate czy na cmentarzu w Katyniu obecnie widząc słabnace znaczenie Polski na arenie międzynarodowej (Polska skłócona ze wszystkimi) pluje na Polskę oby polityka PiSu nie sprowadziła nieszczęście na nasz kraj.