Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nikoletta8482

Szkoła, wykształcenie podstawowe, przyszłość

Polecane posty

Witam, za 4 miesiące mam 18 lat i wczoraj wyrzucono mnie ze szkoły, jedyne klasę jaka ukończyłam to tak naprawdę 7, dwa razy siedziałam w 8 klasie, rok temu byłam w klasie w której miałam możliwość nadrobienia dwóch lat czyli taka chodzby 10 klasa, niestety nie skończyłam jej a szkole rzuciłam, od września zeszłego roku poszłam do szkoły kosmetologicznej przy której ukończeniu jej dostaje również wykształcenie średnie, niestety pare dni temu zostałam wyrzucona ponieważ nie miałam załatwionych praktyk, zaznaczam ze przyszłam do niej o wiele pózniej niż inni wiec miałam o wiele mniej czasu i mniej możliwości jednak nie jestem tu po to zeby się tłumaczyć. Tak nie patrząc mam wykształcenie podstawowe? Bo nie wiem czy można to nazwać gimnazjalnym, wiem ze zawaliłam szkole totalnie ale nie chce się załamywać a wręcz odwrotnie, dlatego tu jestem. Chciałabym zrobić jakiś kurs ale jak się orientowalam to do większości kursów potrzebuje wykształcenia średniego, wieczorka tez musze mieć ukończone 8 klas a ja mam niestety tylko 7. Mieszkam w Niemczech aczkolwiek jest opcja zjechania do polski na czas nauki. Proszę o pomoc, wiem ze jestem młoda wiec chyba nie wszystkie drzwi zamknięte