Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gosc

Doradzcie jakie ciasta upiec na chrzciny

Polecane posty

Gość Gosc

Robie impreze sama.

Wiadomo tort. Jasny biszkopt przeloze kremem smietanowym z mascarpone i musem z malin (mam wlasnej roboty). Na wierzchu beda cukrowe figurki. Napis i ozdoby z czekolady.

Jako ciasta myslalam zrobic sernik z beza i wiorkami kokosowymi, 

Rolade z musem jablkowym i bita smietana,

Ciasto czekoladowe

Ciasto jogurtowe z owocami i galaretka.

Gość Malbec

Na ile osob te chrzciny?? Ja zrobilabym tort i moze jeszcze jedno ciasto- sernik albo szarlotke. Ewentualnie kupilabym jeszcze lody w razie czego🙂 Po co ci tyle ciasta autorko? Narobisz sie tylko a to i tak nie zejdzie. Przeciez bedziesz miala jeszcze obiad... ile mozna zjesc przez te kilka godzin. Mowie to jako osoba ktora piecze ciasta i torty innym🙂

Gość Gość

Ja poza tortem nigdy nie robię ekstra ciast. 

Gość Gosc

Fajne pomysły, myślę że tort, biały biszkopt, sernik i ciasto z galaretką wystarczy. W sumie dobrze że przypomniałaś bo my za tydzień mamy chrzciny więc wypadałoby tort zamówić: )

Gość gość

A po co tyle? Jakieś czekoladowe dla przeciwwagi tego tortu i np. rogaliki   z ciasta francuskiego z jabłkami i orzechami, wystarczy w zupełności.

Gość Gosc

Ja na komunie robie tylko tort😊 Fakt Ze bedzie tylko 9 osob i Czesc jest na diecie 😁Wiec nie wymyslam juz z ciastami.. 

zdradz nam na Ile osob tyle ciasta?

Gość Ewa

Myślę, że będzie gdzieś około 30-40 osób... Mam rację autorko? Kiedyś obsługiwałam imprezy i zasaa była taka, że jeden placek bylna 10 osób liczony. Ja też w tym roku organizuję chrzciny na 30 osób i planuję mniej więcej tyle ciasta upiec. 

Gość Gość

Oczy carycy 😊 przepyszne i wyglada pieknie. Polecam tez porzeczkowiec

Gość Gosc autorka

Bedzie 25 osob.

Gość Gość

Jecie tyle ciast? 

Gość Gosc

Ja robię fale Dunaju, oczy carycy, cygańskie ścieżki, rolada żyrafa, orzeszki i sernik szczerbaty dziadek. No i korę orzechową. 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

Ja robię fale Dunaju, oczy carycy, cygańskie ścieżki, rolada żyrafa, orzeszki i sernik szczerbaty dziadek. No i korę orzechową. 

To na chrzciny? 😄

Gość Mnommnom

Sernik cytrynowy 👍 popatrz na Pinterest sa rozne inspiracje na przekaski.

Gość Gosc
38 minut temu, Gość Gość napisał:

To na chrzciny? 😄

Tak, na chrzciny. Mam czworo rodzeństwa, mój mąż troje. Wszyscy mają swoje rodziny. Do tego nasi rodzice, męża dziadkowie że strony mamy i moja babcia. Trochę się nas nazbiera. Nie bój się, nic się nie zmarnuje.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Tak, na chrzciny. Mam czworo rodzeństwa, mój mąż troje. Wszyscy mają swoje rodziny. Do tego nasi rodzice, męża dziadkowie że strony mamy i moja babcia. Trochę się nas nazbiera. Nie bój się, nic się nie zmarnuje.

Nic poza ciastami nie będzie?

Gość Gosc
5 minut temu, Gość Gość napisał:

Nic poza ciastami nie będzie?

Będzie, ale temat jest o ciastach, więc o pozostałych daniach nie pisałam. Będą owoce, śledzie, ale jeszcze nie wiem jakie, sałatka z kurczakiem, tradycyjna jarzynowa, bo bez tego u mnie w rodzinie żadna impreza nie przejdzie, a mąż zrobi domowe wędliny. 

Gość Malbec

Powiem Ci Autorko, ze jak na 25 osob (w  tym pewnie sa jakies dzieci) to robisz naprawde duzo ciast. Jak wspomnialam wyzej, mam pojecie o sprawie bo czesto pieke ciasta na imprezy okolicznosciowe i tak do 30 osob, to zwykle ludzie zamawiaja tort i czasem ewentualnie jedno ciasto extra. Wiadomo, Twoj wybor, ale jak wspominasz jeszcze o salatkach, dom owych wedlinach, obiedzie itd to naprawde duzo zarcia, no chyba ze chrzciny 3dniowe 😉  Zapewne zostanie ci polowe z kazdego ciasta i albo bedziesz obdzielac wszystkich i wciskac im to co ostalo, albo sama dojadac prez tydzien.

A tak jeszcze apropos twojego tortu- pamietaj tylko ze masa na bazie smietany rozpuszcza lukrowe dekoracje wiec albo polozysz je na torcie na ostatnia chwile albo otylkuj go z zewnatrz masa maslana. 

Cokolwiek zadecydujesz piec, zycze powodzenia bo ogarnac samemu taka impreze to troche do roboty jest 🙂