Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manson

Co zrobić aby dostać szybciej okres?

Polecane posty

Gość Manson

Mam problem bo moja znajoma wyprawia wesele i ja w tym czasie planowo mam dostać okres a miesiączki u mnie są regularne. I tak się zastanawiam czy są może jakieś sposoby, oczywiście bezpieczne aby przyspieszyć okres? Zależy mi na tym bo akurat te dni przeżywam koszmar, mam duże bóle brzucha i ogólnie słabo się czuje więc nie bawiłabym się tam za dobrze. Ktoś może doradzić? 

Gość Akimuszki666😎

Słyszałem że są mniej lub więcej skomplikowane metody na to🤔

Gość Gosc

Picie pokrzywy (sprawdzone i potwierdzam ze dziala) wino podobno też 

Gość Ehhh

Nie da sie przesunąć. Faza lutearna jest stała i wynosi co cykl tyle samo dni od momentu owulacji. To sama owulacja może się przesunąć. W moim przypadku przesunięcie owulacji następuje tylko kiedy zrobię sobie ok 2 tygodniowy post. Wtedy mam pewność, że okres mi się spóźni kilka dni, ponieważ organizm pod wpływem postu jakby "zawiesza" czynności rozrodcze i owulacja jest później. Jednak nie u wszystkich kobiet to tak działa. Jeśli chodzi o przyspieszenie to niestety nie ma mozliwosci. 

Można złagodzić dolegliwości w czasie miesiączki przyjmując dużo wit. C, żelaza, magnezu... no i oczywiście środki przeciwbólowe. 

Spróbuj z postem, może Ci się przesunie. Zyskasz na zdrowiu i sylwetce. Poczytaj o poście dr. Dąbrowskiej.

Ps. Po poście zawsze mam łagodniejszy okres :D

Gość uftydyt

naturalnie w żaden sposób, tabletkami anty tylko