Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Czy są na forum mamy, które miały w drugim trymestrze miały 3 dniowe migreny co tydzień?

Polecane posty

Gość Gość

Od 3 tyg tydzień w tydzień mam migreny z wymiotami trwające 3 dni. Przed ciąża było to raz na miesiąc. Przed ciąża tylko tryptany pomagały teraz ich nie mogę brać. Ból bólem ale wymioty do tego stopnia, ze mam dużo ciał ketonowych w moczu, kompletnie wszystko zwracam. Lekarka zaproponowała torecan, jednak on i przed ciąża nie pomagał. Miała z was któraś podobnie? Jesli tak jak sobie radzilyscie bez tryptanow?

Gość mama

Mialam migreny przed ciaza, w ciazy nasily sie, najgorszy bol jak dla mnie, gorszy niz pol po cc.Ja bralam tylko apap, ktory i tak nie pomagal, a tak to lezenie w ciemnym pomieszczeniu z zimnymi okladami na glowie. Przez te migreny min. chyba nie zdecyduje sie na kolejna ciaze. Ale teraz po ciazy tak jakby ustaly.

Gość Gość
52 minuty temu, Gość mama napisał:

Mialam migreny przed ciaza, w ciazy nasily sie, najgorszy bol jak dla mnie, gorszy niz pol po cc.Ja bralam tylko apap, ktory i tak nie pomagal, a tak to lezenie w ciemnym pomieszczeniu z zimnymi okladami na glowie. Przez te migreny min. chyba nie zdecyduje sie na kolejna ciaze. Ale teraz po ciazy tak jakby ustaly.

Jak często miałaś takie migreny, były one z wymiotami?, ile dni trwały i jak często? Nie zaszkodziły dzidziusiowi?

Gość Kanshsb

Ja miałam w I trymestrze i pomogl mi masaż głowy. Córka szwagra kończy fizjoterapię i zrobiła mi jakiś specjalny masaż głowy przy migrenach. Dość długo to trwało bo ponad pół godziny i już w czasie tego masażu ból znacząco ustąpił, że mogłam jakoś żyć. Potem przez kilka dni mi to jeszcze powtarzała i na razie mam spokoj