Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość walt

wojsko czy policja co lepsze?

Polecane posty

Gość walt

Jak uważacie lepsze wojsko czy policja gdzie iść lepiej? Bo ja myśle że raczej wojsko lepsza praca i warunki lepsze a wy jak?

Gość gość

Wojsko. Zdecydowanie.

Gość walt

No ja tez tak uważam ze raczej wojsko lepsze bo mniej stresu warunki i kasa lepsza, a Ty dlaczego tak uważasz ?

Gość junat

mam nadzieje wiecie jakie sa obiegowe opinie o obu tych formacjach.

Juz jak dziewczyna chce isc do mundurowki to zupelnie nie rozumiem.

Gość walt

No raczej wojsko ma wiekszy szacunek prestiż niż policja, Policja to jak wiadomo psy, no i raczej ludzie nie daza ich sympatia.

A tzn ze uważasz o tym że dziewczyny raczej do mundurówki nie powinny isc? 

Gość junat

tak, uwazam, ze kobiety w mundurowce to pomylka. Jestem facetem, sam nie mam nic wspolnego ani z wojskiem ani z policja. Mam po prostu takie zdanie, ktore zreszta podziela wiele osob.

Gość walt

Ja wlasnie sie ubiegam o przyjęcie do wojska i mam nadzieje ze sie mi uda, interesuje mnie to 

Gość walt

ja tak samo uważam ze to meska praca

Gość junat

mam w rodzinie dziewczyne 15 lat, ktora poszla do klasy wojskowej, oni tam chodza do szkoly w mundurach.

Dla mnie to dosc dziwne, ale przeciez dziewczyna nawet przeszkolona zawsze bedzie slabsza od przeszkolonego faceta.

Poza tym w takich srodowiskach na pewno jest nasilone molestowanie dziewczyn ze wzgledu na to, ze jest ich tam malo. Chocby przez to dziwie sie dziewczynom, ze chca sie wiazac z tak meskim srodowiskiem.

Gość walt

Ja tak samo, zreszta o mobingu złym traktowaniu kobiet w wojsku nieraz słyszałem, np tej w żandarmerii wojskowej 

Gość junat

walt: tym bardziej dziwie sie mlodym dziewczynom, ktore chca tam isc. Nie trzeba przeciez wiele myslec, zeby dojsc do tego, ze jest to bardzo prawdopodobne w takich srodowiskach.

Gość walt

No ja w sumie tez, ale tak mysle ze raczej wojsko jest lepsze od policji i najbardziej opłacalne ze słuzb mundurowych. Oferuja raczej warunki dobre i wynagrodzenie też dobre jak na moje oczekiwania i ciekawa praca 

Gość junat

w cywilu zarobki sa znacznie wyzsze niz w wojsku. Jak dla mnie do mundurowki ida nieudacznicy, ktorzy nie radza sobie w szkole i nie poradziliby sobie tez w zyciu. Samo posluszenstwo odstrasza normalnie myslacych ludzi.

Gość walt

a tzn ze chcesz mnie ocenic ze jestem nieudacznik skoro chce do wojska isc? Wydaje mi sie ze wojskowi lepiej zarabiaja niz np w lidlu biedronce, ochronie mechanicy czy pracownicy banku 

Gość junat

ja Cie nie chce ocenic, bo Cie nie znam i nie wiem, gdzie chcesz isc. Chodzilo mi o powazne prace w cywilu, a nie w lidlu czy w biedronce. Ja mam prawie 40 lat, wiec patrze na to z troche innej perspektywy.

Gość szarik
9 minut temu, Gość junat napisał:

w cywilu zarobki sa znacznie wyzsze niz w wojsku. Jak dla mnie do mundurowki ida nieudacznicy, ktorzy nie radza sobie w szkole i nie poradziliby sobie tez w zyciu. Samo posluszenstwo odstrasza normalnie myslacych ludzi.

to prawda że w cywilu można zarobić więcej ale nie w każdym województwie. W każdej pracy jest jakaś hierarchia. Wojsko jest specyficznym zawodem albo się to kocha i szanuje albo hejtuje a co do ludzi którzy nie radzą sobie w życiu i w szkole to grubo przesadzone bo w wojsku też trzeba się ciągle uczyc.

Gość szrik

Wojsko dzieli się na : siły lądowe, siły powietrzne, marynarkę i jednostki specjale dla każdego coś się znajdzie. A kobiety jak tylko mają zaparcie i przysłowiowe "jaja" to radzą sobie lepiej niż nie jeden facet.

Gość junat

szrik: nie wiem jak Ty, ale ja wole kobiety bez jaj:)

Gość szrik

junat brawo ty 🙂

Gość Walt

No przecież wojsku też jest możliwość rozwoju awansu I nie każdy się tam nadaje mnie żandarmeria się podoba ale jak dostanę się gdzieś do wojsk lądowych też będzie fajnie nikt mi nie będzie potem bronił się przenieść starać do ZW czy wojsk specjalnych grom czy nawet formoza.  Wydaje mi się że wojsku zarabia się lepiej niż w jakieś pracy gdzie potrzeba studia, różne rzeczy robiłem w życiu. 

Gość junat

Wydaje mi się że wojsku zarabia się lepiej niż w jakieś pracy gdzie potrzeba studia, różne rzeczy robiłem w życiu

skoro tak piszesz tzn, ze nie radzisz sobie w cywilu po prostu.

Gość gość

Dziewczyny idą do wojska, policji i na męskie kierunki studiów, żeby złapać męża. 

Gość Dag

To miło i fajnie może tak będzie 🙂 jakjak takim sposobem  chcą męża poznac

niechcacy trafilam na ta dyskusje xd

Dnia 29.01.2020 o 22:58, Gość gość napisał:

Dziewczyny idą do wojska, policji i na męskie kierunki studiów, żeby złapać męża. 

hahahaha... Dzis bede miala wesoły dzien dzieki tobie. Wiekszej bzdury nie mozna wymyslic, no chyba , ze liczysz na taka "abstrakcje"  Nikt nikomu nie zabrania marzyc xD

I tak dla uswiadomienia, dziewczyny maja o wiele wiecej mozliwosci spotkania fajnego faceta , niz meczyc sie na poligonach itd.

Dnia 29.01.2020 o 22:16, Gość walt napisał:

No ja w sumie tez, ale tak mysle ze raczej wojsko jest lepsze od policji i najbardziej opłacalne ze słuzb mundurowych. Oferuja raczej warunki dobre i wynagrodzenie też dobre jak na moje oczekiwania i ciekawa praca 

Zgadzam sie .

Dajcie sobie spokój z wojskiem. No chyba że lubicie być poniżani przez waszych przełożonych po zawodówkach albo starych komuchow. Zapomnijcie o jakichkolwiek awansach itp. Jedyne co was czeka to poligony, praca na starym sprzęcie który cały czas się psuje i będziecie za niego odpowiadać, służby w weekendy heh a w telewizji tak ładnie mówią jaka to armię mamy, nawet sortów mundurowych nie wydają trzeba za własne pieniądze dokupować mundury i sprzęt. Zdecydowanie wolałbym policję ewentualnie straż graniczna ale wojsko mijajcie z daleka 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować