Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Julia02000

Lekarz chyba przesadził przy badaniu

Polecane posty

Gość Julia02000

Jestem zszkowana tym co się stało. Mam 20 lat i podjęłam właśnie nową pracę. Dostałam skierowanie do lekarza medycyny pracy. Byłam zadowolona, bo firma pokrywa wszystkie koszty i ma umowę z lekarzem, który przyjmuje szybko i bez kolejek. W internecie nie było żadnych negatywnych opinii o tym lekarzu.

Poszłamdzisiaj na wyznaczoną godzinę i pierwszy co mnie zdziwiło to, że nie było żadnej recepcjonistki ani asystentki tylko był to prywatny gabinet w domu. Ale lekarz tak na oko 50 lat, sympatyczny i uprzejmy, przeprowadził wywiad i zaczął badanie. Wszystko było normalnie aż zaczął badać kręgosłup. Najpierw na stojąco i stwierdził że coś mu się nie podoba w moim kręgosłupie i musi sprawdzić szczegółowo. Kazał mi się położyć na brzuchu na kozetce i ponownie zaczęło się badanie, potem kazał mi się ustawić na kolanach i łokciach, i dalej sprawdzał czy kręgosłup jest prosty. Nagle poczułam jak ściąga mi majtki i usłyszałam jak coś otwiera. Chciałam zaprotestować ale on mi kazał zostać jak jestem i że to normalna część badania. Po chwili poczułam jak czymś bsmaruje mój odbyt i wprowadza do niego palec. Zaczęłam protestować ale odpowiedział że tak się bada kość ogonową i żebym się nie ruszała bo przedłużam niepotrzebnie badanie. Wyjął palec i myślałam że to koniec a on wsadził z powrotem dwa palce i zaczął jakby penetrować nimi mój odbyt w te i z powrotem. Trwało to kilka minut. Gdy skończył, wytarł mnie i nasunął mi z powrotem majtki. Powiedział że wszystko jest w porządku i że wystawi mi zaświadczenie że nie ma przeciwwskazań do pracy. 

Teraz myślę, że jednak nie tak powinno wyglądać to badanie i że lekarz przesadził. Jestem zła na siebie że nie miałam odwagi zdecydowanie zaprotestować i pozwoliłam mu na to wszystko.

Gość koalabear

Tak się kości ogonowej nie bada. Jedynie schorzenia odbytu i ginekologiczne.

Gość Julia02000

Tylko to był lekarz medycyny pracy a nie ginekolog ...

Gość dzejth

przecież badanie kręgosłupa zawsze tak wygląda

Gość Gueato

Po prostu facet sobie zrobił na co miał ochotę a głupia gąska się nie postawiła