Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabkaxp

Wewnętrzne dziecko - hipnoza - Alicja Grzesiak

Polecane posty

Gość zabkaxp

Witam

Kilku psychiatrów powiedziało mi że na moje problemy najlepsza będzie praca z wewnętrznym dzieckiem. Byłam na jednej kilkumiesięcznej psychoterapii z miernymi rezultatami.

Bardzo ciekawa wydaje się oferta pani Alicji Grzesiak - grupa wsparcia dla wewnętrznego dziecka za pomocą hipnozy. Byłam na wstępnej konsultacji i dowiedziałam się, że grupa pracuje przez cztery miesiące przerabiając/uzdrawiając całe życie od niemowlęcia do teraz. 

Czy ktoś był lub słyszał? Jestem ciekawa efektów.

Gość Bocian

Wypisz na kartce co pamiętasz z dzieciństwa dobre i złe rzeczy. Dobre zachowaj. Złe podrzyj i wykrzycz- precz złe rzeczy z mojej głowy, z mojej pamięci, z mojego aktualnego życia. Jestem dorosła (?) lub jestem innym człowiekiem zaczynam nowe życie! Psychiatra ( nie wiem na jakim etapie jesteś czy diagnozę masz postawioną i przez kogo). Psychiatra oby nie naszpikował Cię lekami. Jesteś świadoma, że potrzebujesz pomocy, wiéc może psycholog dobry, jeśli sama myślisz, że nie dasz rady. Rozmowa sama czasem otwiera okno na świat. 

Najlepszym sposobem jest tabula rada. Czyli czysta karta. Zacznij od nowa żyć, pożegnaj się z przeszłością, bo to co Ci szkodzi narasta tylko i niepotrzebnie zajmuje Twoje myśli i nie pozwala spokojnie funkcjonować. 

Gość Bocian

Wypisz na kartce co pamiętasz z dzieciństwa dobre i złe rzeczy. Dobre zachowaj. Złe podrzyj i wykrzycz- precz złe rzeczy z mojej głowy, z mojej pamięci, z mojego aktualnego życia. Jestem dorosła (?) lub jestem innym człowiekiem zaczynam nowe życie! Psychiatra ( nie wiem na jakim etapie jesteś czy diagnozę masz postawioną i przez kogo). Psychiatra oby nie naszpikował Cię lekami. Jesteś świadoma, że potrzebujesz pomocy, wiéc może psycholog dobry, jeśli sama myślisz, że nie dasz rady. Rozmowa sama czasem otwiera okno na świat. 

Najlepszym sposobem jest tabula rada. Czyli czysta karta. Zacznij od nowa żyć, pożegnaj się z przeszłością, bo to co Ci szkodzi narasta tylko i niepotrzebnie zajmuje Twoje myśli i nie pozwala spokojnie funkcjonować.