Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niezapominajka66

piersi po ciąży

Polecane posty

Znacie sposób na poprawę biustu po ciąży? Urosły mi o jakieś 6 rozmiarów w trakcie karmienia, teraz zmalały, obwisły i został nadmiar skóry. Chcę się poddać operacji mastopeksji, ale dopiero gdzieś na październik a do tego czasu chciałabym spróbować przynajmniej troszkę je poprawić, bo całe pływają 😕 Macie jakieś sprawdzone sposoby? Słyszałam, że naprzemiennie prysznice pomagają, masaże i nawilżanie skóry, do tego zaczynam brać witaminy wspomagające odbudowę kolagenu. Czy którejś z was udało się choć trochę poprawić kondycję biustu takimi sposobami?  I jeszcze jedno pytanie dotyczące ziółek, które powiększają piersi jak np. czarnuszka, z tym że powoduje ona pojawienie się mleka w piersiach, czy jest to bezpieczne dla zdrowia? Teoretycznie są matki które karmią 5 lat, więc zastanawiam się czy "sztuczne" wywołanie laktacji na jakiś czas może zaszkodzić? Nie ukrywam, że moje piersi straciły również na objętości, ale po zabiegu choć będą mniejsze to przynajmniej trochę podniesione no i przede wszystkim bez nadmiaru skóry, jednak do tego czasu chciałabym je choć trochę "wypełnić" i poprawić wygląd skóry, bo nadchodzi lato 😄 Jakieś rady ?

Gość pawkar

Nie polecam operacji. To jest uraz na całe życie. Najlepiej jeść nie za dużo, bieg, trening itp.:classic_dry:

Dlaczego uraz? Od biegania i treningu nie "skurczy" mi się skóra na piersiach.. Może jedynie je lekko podnieść a to nie jest w moim przypadku jedyny problem.