Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wkonrad081

Używany 4x4

Polecane posty

Zastanawiam się co ciekawego nabyć z uzywanych samochodów ale takich bardziej w teren. Bywa, że jeżdżę po lasach, w bardziej podmokłych terenach, więc zwykła osobówka za bardzo się zakopuje i często nie daje rady. Potem bez wyciagania z pomocą innych jest problem. A takie drogi w mojej okolicy 🙂

Fajna i dobra terenówka nie musi być droga. Te starsze są na pewno lepsze. Tak mówi mój chłop 🙂 Ma starego Patrola i sobie bardziej ceni niż te nowe konstrukcje. W terenie niezastąpiony. Oczywiście coś tam do niego dokładał. Dolot powietrza i to coś z liną z przodu 🙂 

U mnie na budowie kierownik budowy miał L200. Porządna maszyna. A to coś z przodu 🙂 to wyciągarka. Miał u siebie zamontowaną wyciągarkę kangaroowinch - mocny sprzęt z tego co widziałem w działaniu. U mnie teren podmokły, więc czasami nawet L200 musiał sie wspomagać po deszczach.

U mnie na budowie kierownik budowy miał L200. Porządna maszyna. A to coś z przodu 🙂 to wyciągarka. Miał u siebie zamontowaną wyciągarkę kangaroowinch - mocny sprzęt z tego co widziałem w działaniu. U mnie teren podmokły, więc czasami nawet L200 musiał sie wspomagać po deszczach.

L200 to fajna maszynka. W dobrej cenie jak widzę. Coś co mi sie podoba. A jaki model tej wyciągarki masz? Bo trochę tego na rynku jest

Dnia 7.04.2020 o 18:20, wkonrad081 napisał:

L200 to fajna maszynka. W dobrej cenie jak widzę. Coś co mi sie podoba. A jaki model tej wyciągarki masz? Bo trochę tego na rynku jest

Wiem. Maszynka fajna. Stara wersja, nie z tych nowych. A wyciągarka to kangaroowinch K12000. To taka co maksymalnie prawie 5,5 tony ciągnie. Czaami lepiej mieć trochę więcej niż mniej 🙂

Dnia 18.05.2020 o 19:12, brzozowskiS napisał:

Wiem. Maszynka fajna. Stara wersja, nie z tych nowych. A wyciągarka to kangaroowinch K12000. To taka co maksymalnie prawie 5,5 tony ciągnie. Czaami lepiej mieć trochę więcej niż mniej 🙂

5,5 tony to całkiem niezłe parametry. Wydaje mi się że ich sprzęt jest tez montowany w wozach strażackich, gdzieś widziałem taka informację.

Dnia 3.04.2020 o 12:51, brzozowskiS napisał:

O właśnie o wyciągarkę mi chodziło 🙂 L200 całkiem fajna maszyna, kilka takich widziałam w terenie. Kangaroowinch też mi znana marka ze zlotów 🙂