Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agata838023

Ginekolog/piersi

Polecane posty

Witam . Mam 22 lata. Ostatnio myślałam o raku piersi. Sprawdzam regularnie swoje piersi. Zaczęłam je sprawdzać ( przed miesiączką - wiem że powinno się po) . Wyczułam jakieś zgrubienie w górnej części i po boku . W dotyku jest jak twardy gruczoł ( dość duże) , oba zgrubienia są ze soba połączone . Zaczęłam się zastanawiać czy to nie aby przez moje "ciagłe sprawdzanie" gruczoły się powiększyły i stwardniały. Po miesiączce to zostało . Mam zamiar iść do lekarza ale w tych czasach nie tak szybko dostać się na wizytę. Nie daje mi to spokoju , co Wy o tym myślicie ?

lepiej sprawdzić na usg, zapisz się na wizytę. ja w domu badam piersi rękawicą femiglove, zobacz sobie na internecie. Ale ogólnie skoro uważasz, że masz jakąś zmianę, to idź do specjalisty

Witam . Mam 22 lata. Ostatnio myślałam o raku piersi. Sprawdzam regularnie swoje piersi. Zaczęłam je sprawdzać ( przed miesiączką - wiem że powinno się po) . Wyczułam jakieś zgrubienie w górnej części i po boku . W dotyku jest jak twardy gruczoł ( dość duże) , oba zgrubienia są ze soba połączone . Zaczęłam się zastanawiać czy to nie aby przez moje "ciagłe sprawdzanie" gruczoły się powiększyły i stwardniały. Po miesiączce to zostało . Mam zamiar iść do lekarza ale w tych czasach nie tak szybko dostać się na wizytę. Nie daje mi to spokoju , co Wy o tym myślicie ?

Jeśli jest ruchome to może być torbiel, ale lepiej zrobić usg jak najszybciej.

Umów się do lekarza, który rozwieje Twoje wątpliwości. Najlepiej umów się do takiego lekarza, który od razu dysponuje usg w gabinecie, byś nie traciła czasu na kolejne wizyty. Powodzenia