Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnes000000000

Czy istnieje duże ryzyko ciąży?

Polecane posty

Czy istnieje duże ryzyko ciąży?
Moje cykle zwykle trwają od 30-33 dni. Od ponad roku cykl raz skrócił się do 29 dni, a najdłuższy trwał 35 dni. Zazwyczaj trwa 32 dni. Uprawiałam stosunek z partnerem w 8-9 dniu cyklu bez zabezpieczenia. Stosunek trwał pół minuty, wytrysk nastąpił poza drogami rodnymi długo po stosunku. Chwilę przed stosunkiem uprawialiśmy seks oralny a więc wątpię by prejakulat mógł się wydzielić. Czy w podanej sytuacji istnieje duże ryzyko ciąży? Tak wiem że wszystko jest możliwe itl, ale pytam o moją sytuację jak uważacie czy mam się czym stresować :) ponadto w 15 dniu cyklu w przezroczystym śluzie zauważyłam nitki krwi, trwało to jeden dzien. Na codzien stosujemy zabezpieczenie mechaniczne, był to pewnego rodzaju jednorazowa sytuacja.

Nitki krwi i brązowe plamienia - Tak najczęściej opisywane jest plamienie implantacyjne. 

Myślę, że ryzyko jest, ale niewielkie. Nie myśleliście o zakupie profesjonalnego monitora cyklu? Ja Mam Cyclotest My Way i jestem pewna, kiedy następuje u mnie owulacja i w takich sytuacjach wiem, jakie występuje ryzyko zajścia w ewentualną ciążę

@Moriquend 

Nitki krwi i brązowe plamienia - Tak najczęściej opisywane jest plamienie implantacyjne. 

Nie pytałam o to jak wygląda plamienie implantacyjne bo wygląda tak samo jak plamienie owulacyjne, plamienie śródcykliczne, plamienie przed okresem itd. Stwierdziłam fakt że plamienie w 15dc zapewne jest plamieniem okołoowulacyjnym, raczej nie możliwe by było to plamienie implantacyjne bo musiałabym mieć najpóźniej owulację w 8 dniu cyklu, gdzie przy moich cyklach występuje zazwyczaj ok dnia 16 :)