Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Inka32

Świąd skóry i suche plamy

Polecane posty

Witam. Od kwietnia mam duży problem cerą. Zacznę od początku. Jako nastolatka miałam cerę tłustą trądzik i zaskorniki,a zarazem była i została wrażliwa. Z czasem trądzik ustal, zaskórniki zostły, a cera zrobiła się raz tłusta raz sucha z pozostałą wrażliwością. Przetestowalam dużo kosmetyków na swojej cerze i do tej pory trudno dobrać mi coś co bo będzie idealne. Do typowo tłustej skóry kremy mi nie pasują bo mam po nich wysuszoną skórę, a po kremach do suchej skóry moja cerą jest zapchana. Słyszałam że muszę pić dużo wody, ponieważ mogę mieć odwodnioną cerę. Zaczęłam pić nawet dużo Ale mało to dało. I przejdę do sedna. Zaczęło się od kwietnia tego roku. Piłam dużo wody, ale mimo to miałam przesuszoną skórę. Kupiłam sobie urządzenie do peelingu kawitacyjnego I może przez to mój problem powstał nie wiem. Za dużo razy może go użyłam( 3 razy w tyg). Peeling mi był poyrzebny ponieważ mimo suchej skory były zarskórniki i szorstka skóra. I pewnego dnia zobaczyłam że po prawej stronie nad wargą zrobiła mi plamka, nie była ona czerwona, ale odróżniała się od reszty dlatego że obwód był zaznaczony potem powiekszalo mi się to. To tak wyglądało jakby skóra mi się rozciągała albo pękła. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Potem zaczęło się to robić na prawym policzku. Jedne mniejsze drugie większe. Po czym przeszło na całą twarz. Do tego zaczął się świąď skóry. I w miejscu gdzie zaswedziało zrobiła mi się w tym miejscu ta plama. Potem zaczął się świąd skóry głowy też po prawej stronie. A potem to już na całe ciało się rozeszło. Tam gdzie zaswedziało to w tym miejscu takie znamie. Na pierwszy rzut oka tego nie widać, ale ja to widzę. Mówię świąd, ale czasem to takie uczucie jakby kłucie albo jakby mi coś skórę jadło. No głupio to brzmi, ale to takie uczucie. Dodam że mam anemie, biorę zelazo. Ale czy przy dużej anemii może być taka reakcja skórna? Jest to uciążliwe zwłaszcza na twarzy i to na tym prawym policzku czasem czucie jakbym napuchmiety miala. W domu mi nie wierzą bo nie widać tego, Ale ja czuje I widzę. A jak nałożę podkład to wtedy się odznacza skóra. Widać wyraźne płaty. Bardzo proszę o pomoc w doborze pielęgnacji. Konsultowałam się z dermatologiem I mam maść na twarz afloderm A na ciało momecutam. Mało co to pomagać. Będę wdzięczna za odp.