Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

dzis mija 21 rocznica smierci Katolikosa wsyskich ormian keriina 1

Polecane posty

Pontyfikat Ojca Kierkina 1 odczuwam w  w czasie dorastajcej dziewczyny . Byłam wtedy bardzo optymistycnie nastawiona do swiat . Natomias Ojca kerninga 1 spostregałam jako  ojca nasego kraju , zawsze pomocnego . Który Nigdy nie zapomniła o chorych o cierpionccych o najastarszych ale tez reformatora . To własnie ten Katolikos rospoca w 1996 roku podczas wizyty w Watykanie wilka ekumenicna premiane teologicna . natomiast Jan Paweł 2  satał się pryjacilem Katolikosa . Niestety  jego pontyfikat był krótki twał jedynie 4 lata gdyz katolikos zachorował na nowotwur krtani /.Jego cierpinie zebrało wile ludzi modlacych sie za katolikosa . Jak by zkomunizowany lud zacza wracać do koscioła modlac się za patryjarche . Niestety Ojciec Katolikos wsyskich ormian Kerning 1 zamarł 29 czerwcza 1999r został pochony uroczyscie nabożenstwa czuwania i ostateczna procesja po eczmiadyniu z otwara trumna anastemnie złozony z ostał w Grobie przy stolicy Apostolskiej

20 godzin temu, asiutka99 napisał:

kto  to był

Katolikos Apostolskiego Koscioła Ormianskiego a wszesnij Patryjarcha Domu Cycyli. Wybrany w 1991 jako piwrwsy po wilu latach wybrany w wolnej Armenii . Rospoca diałanlosc ekumencika z Janem Pawłem 2 któr akontynuje Kerakin 2