Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

spiku23

Życie w mieście dojazdy a w malym

Polecane posty

Hej

Mam pewien problem. Z moją dziewczyną ogarniamy sprawę wspólnego mieszkania. Ona z malego miasta ja z dużego. Chodzi mi o to jak wytłumaczyć Jej jedna kwestie bo totalnie nie wiem jak to obrać w słowa. Jest kwestia dojazdów. Ja mówię, że w mieście zawsze jest komunikacja, rower, samochód i po drodze można załatwić pare rzeczy i mieć pracę w 1 mieście i dojechać do domu te 3 do 6km, a w jej miejscowości trzeba dojechać 30km do miasta i pracy. Jej zdaniem to nie ma totalnie różnicy bo w mieście czasem busem sie jedzie dłużej pare km, niż 30km z dużego miasta do domu, do mniejszego miasta. Dla mnie to totalnie jest bez porównania no bo ciągle dojazd jest a jednym mieście mając multum usług po drodze, cos sie stanie zawsze można z kim sie spotkać po 15 minutach (niż czekać na kogoś az będzie mial auto) niż jechać te 30km do miejscowci, specjalnie np na zakupy lub specjalnie do dużego miasta żeby cos załatwić. Ale ona i tak twierdzi ze to nie ma różnicy bo tyle samo zajmie dojazd te 30km, tak samo czasowo nawet jakby sie żyło w mieście. Mam Nadzieję ze ktos pomoże jak mogę Jej to wytłumaczyć tak żeby pokazać te różnice.