Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Michalina5

Biol-chem czy human ???

Polecane posty

Hej, a więc tak obecnie jestem absolwentką klasy 8 i dostałam się do liceum mojego pierwszego wyboru na kierunek humanistyczny rozszerzenia his, pol,ang. Z historii i z polskiego jestem bardzo dobra tylko gorzej już z angielskim, dlatego, że całe życie uczyłam się j. niemieckiego boję się, że sobie nie poradzę z rozszerzonym angielskim, a poza tym szkoła też nie jest moją wymarzoną wybrałam ją ze względu na  prośby taty. Dowiedziałam się  , że mogę jeszcze zmienić szkołę na tą która bardziej mi odpowiada tylko kierunek biol-chem z biologii miałam 6 natomiast z chemii 5, ale tu znowu się boję, że sobie nie poradzę słyszałam,że biol-chem taki trudny. No i matura.  Moi bliscy mówią, że chemia w liceum to nie to samo co w podstawówce, że jest dużo trudniej. Biologia i chemia to jedne z moich ulubionych przedmiotów, ale tak jak pisałam wcześniej boję się, że nie podołam. Polski i historię też lubię, wiem, że po humanie nie ma zbyt wielu zawodów, które mogłyby mnie interesować po biol-chemie jest ich znacznie więcej... Co robić zmieniać szkołę i kierunek, czy nie. Dodam, że zależy mi też na tym, żeby mieć choć  chwilę wolnego od nauki ze względu na moje pasje a sporo osób mówi, że na biol-chemie to niemożliwe.  Może jest tu ktoś po biol-chemie i napisze mi jak jest naprawdę i czy warto. Proszę o dobrą radę

Co do bliskich i rad typu będzie znacznie trudniej niż wcześniej to nei przykładaj wielkiej wagi. Zamiast tego rób po swojemu. Zawsze będzie trudniej, czy to na humanie czy na biol-chem, ale jak widzisz po innych da się przeżyć. Tym bardziej z twoimi ocenami, gdzie u mnie w miejscowości poszły na to kołki na 3/4 i dały radę xd Bardziej zastanów się co tobie może sprawić więcej satysfakcji, co lubisz i jakie możliwości będziesz mieć po tych szkołach.