Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calaklaudia

Pomóżcie / antykoncepcja

Polecane posty

Witam.  Po raz pierwszy zaczęłam przygodę z anty.Ginekolog przepisał mi tabletki antykoncepcyjne lecz kazał je brać ciagle bez przerw na miesiączkę po to by ja zatrzymać ( problem to niedobory witamin). Przerwę kazał zrobić dopiero po 6 msc. Dostałam opakowanie tabletek w którym znajduje się 6 listków po 21 tabletek. Moje pytanie: pół roku czyli miał na myśli 30/31 tabletek w ciągu miesiąca czy 6 listków po 21 dni i przerwa, bo jeżeli 30 dni to muszę dokupić  wiec stad moje pytanie 😕 z góry przepraszam bo może to być błahe pytanie lecz chciałabym się upewnić

raczej miał na myśli te sześć opakowań ciągiem czyli 6 x 21. Tak powiedział pół roku, ale wiadomo, że wyjdzie mniej. Jak nie kazał, to nie rób przerwy. Ja już dawno nie brałam pigułek, bo teraz używam termometru owulacyjnego z bluetooth i aplikacją na smartfona, ale coś tam pamiętam sprzed tego okresu

Hormony mają kiepski wpływ na ogół zdrowia. Może jakoś naturalnie udałoby się. DObrze jest prowadzić domowy monitoring cyklu, ja mam cyclotester

A może zastanów się nad antykoncepcją mechaniczną, ja używam wkładki silikonowej Diafragma Caya, jest bardzo wygodna i użyciu i niewyczuwalna.