Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Didi0

Brak hybrydy/ żelu = zaniedbanie ?

Polecane posty

Postanowiłam zdjąć paznokcie żelowe po dłuższym czasie noszenia, zrobię to w tym tygodniu. Chce dbać o paznokcie we własnym zakresie, mam dość tego, że trochę trzeba na nie uważać, szybko widać odrost itp. 
Mam wrażenie, że będę teraz zaniedbana. Ostatnio zdjęłam je w marcu kiedy kosmetyczki były zamknięte. Wytrzymałam dwa miesiące. Ale zbliżało się lato to zrobiłam ponownie.

Co prawda na ulicy widzę kobiety/ dziewczyny bez zrobionych paznokci, które są ładnie ubrane i generalnie wyglądają na zadbane. Czy uważacie, że w dzisiejszych czasach to już stały element żeby być atrakcyjnym ? Wszyscy robią i lepiej to mieć.

A Wy macie, robicie przerwy?

Nie robię w ogóle hybrydy bo po zdjęciu paznokcie są brzydkie, bardzo osłabione. Jak wymyślą jakąś metodę co nie niszczy paznokci to zacznę robić :classic_cool: Nawet lakierem nie maluję, bo po jednym dniu mam odpryski i szlag mnie trafia. Jakaś odżywka delikatnie różowa i tyle. Jestem zadbana, paznokcie mam też zadbane tyle że nie sztuczne 🙂 Nie mam takiej potrzeby, a pieniądze na tym zaoszczędzone można wydać na coś lepszego 😁

nie wyobrazam sobie teraz zycia bez hybryd i robie regularnie.....w skorki wcieram codziennie wieczorem olej rycynowy i paznokcie sa we bardzo dobrym stanie, hybrydy ich nie osłabiły...ale tez z doswiadczenia wiem ze duzo zalezy od umiejetosci osoby ktora te hybrydy robi, latwo zniszczyc plytke jesli robi ktos kto sie nie zna. I tak, ja bez hybryd czulabym sie teraz zaniedbana

Powiem tak: jak nakładam już hybrydę to zazwyczaj decyduje się na lakiery hybrydowe z https://ladiosa.pl/ natomiast jeżeli nie mam ochoty na wykonywanie manicure to zostawiam moje paznokcie w naturalnym stanie i czuje się w nich bardzo dobrze.