Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

domcia6-6

Problem z barkiem obojczykiem lub łopatka

Polecane posty

Witam ,około  3 lata temu skończyłam swoją przygodę z tenisem , w którego grałam kilka lat. Jestem osoba garbiącą się. Od około roku przy prostowaniu się odczuwam pstrykanie/przeskakiwanie w górnej części pleców, niestety nie potrafię dokładnie sprecyzować w którym miejscu. Ból wystąpił tylko po jednej stronie , około 3 razy w przeciągu całego tego czasu , mijał po 2 dniach stosowania maści. Nie wiem, czy ma to ze sobą coś wspólnego, ale mam nierówne obojczyki , jeden wystaje bardziej , drugiego prawie nie widać, byłam z tym u lekarza rodzinnego , gdy mnie pobolewaly , ale stwierdziła ze poprostu tak mam. Z moim problemem przeskakiwania/pstrykania byłam u lekarza , skierował mnie na rtg barku , które nic nie wykryło. Uczęszczałam na rehabilitacje przez 1,5 tygodnia : ćwiczenia , krioterapia , prądy, jednak nie zauwazylam dużej różnicy. Lekarz ma związane ręce , nie wie co zrobić , ja zastanawiam się czy możliwe jest to , ze poprostu podświadomie prostuje plecy „ w ten sposób żeby mi coś pstryknęło” , o ile to możliwe. Przed wyprostowaniem pleców , np. przez pierwsze 10 minut po wstaniu mam problemy z złapaniem pełnego oddechu, czasem odczuwam duszności , zmniejszające się gdy się wyprostuje. Myslalam o powrocie do gry w tenisa , jednak nie wiem czy teraz będzie to odpowiedni moment